Wednesday, July 10, 2013

Sahur Ketika Hamil


Alhamdulilah...Esok bermulalah 1 Ramadhan. Syukur, tahun ni dapat jijah berpuasa berdua bersama anakanda dalam perut. hehe :)

Mudah-mudahan anakanda mama baik dan dapatlah mama berpuasa penuh tahun ni..  Anakanda baik-baik je tau.. mama nak puasa penuh tahun ni.. baru nikmat merasa situasi puasa ketika hamil dan nikmat berhari raya nanti.. hehe InsyaAllah :)

Tips yang jijah dapat untuk mama preggy untuk berpuasa esok :


Jadi jangan abaikan sahur yer bagi mom to be semua ^____^
Moga kita di beri kekuatan untuk berpuasa esok dan mendapat keberkatan.. Amin..






12 comments:

  1. 1st puasa masa peknen... last year x sempat merasa... :)

    ReplyDelete
  2. lebih kan minum air jugak tau ....

    ReplyDelete
  3. hihi, sy pon berazam nk puasa penuh jgk thn nie..entah mampu ke tidak..hehe pape pon, salam ramadhan al-mubarak..=)

    ReplyDelete
  4. Salam ziarah ya, puasa masa mengandung ni pastikan minum air byk ya, tp bkn minum byk serentak, minum sikit2, masa sahur dan lps berbuka. Mcm setiap 10minit ke. Kalau serentak takut asyik nk ke toilet pulak, hehe. Selamat berpuasa ya :)

    Nia, kedaivitamin.com

    ReplyDelete
  5. waktu sahur wajib ambil masa mengandung... tuk kebaikkan ibu dan baby

    ReplyDelete
  6. insyaAllah, kak jijah dan baby boleh! hehe.. selamat berpuasa buat kak jijah dan family.. =)

    ReplyDelete
  7. kalau sahur ayut minum air masak jer...hihihi...so...jijah jgn minum teh masa sahur ea...minum susu je tau :)

    ReplyDelete
  8. @ayutehh jijah dah lama tinggalkan air teh tau...

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!