Friday, July 19, 2013

Surah Untuk Selusuh Bersalin


Dekat facebook jijah ada letak kat cover photo Surah Untuk Selusuh Bersalin.. setiap kali buka facebook jijah pasti membacanya.. 

Memandangkan ni dah bulan julai kandungan pun sudah berusia 8bulan.. bermakna penghujung bulan depan ataupun awal bulan 9 jijah di jangka bersalin. harapan jijah semoga jijah di permudahkan untuk proses bersalin nanti.. Insya'ALLAH :)

Doa yang jijah amalkan ialah :



Allahumma bihaqqi maryam, wa bihaqqi man unzilat 'alaihi suuratu maryam, khaffif 'anni aalaamil makhaadth, birahmatika ya arhamarraahimiin.
Maksudnya: "Ya Allah, dengan berkat Maryam, dan dengan berkat Nabi Muhammad yang diturunkan Surah Maryam kepadanya, ringankanlah kesakitanku dengan rahmatMu Ya Allah Yang Maha Penyayang"



Rabbi yassir, wala tu assir, ya kariim, wa atmim bil khair.
Maksudnya: "Ya Allah, berilah segala kemudahan kepadaku, janganlah Engkau beri kesusahan, wahai Allah Yang Maha Pemurah, dan sempurnakanlah semua hajatku dengan sebaik-baiknya"

Ya Allah semoga semuanya berjalan lancar... moga-moga anakanda kuar bila tiba masanya.. Aminnnn....doakan jijah yer korang :)



29 comments:

  1. in shaa Allah,dipermudahkan..Amin..

    ReplyDelete
  2. jijah...moga dimudahkan bersalin dan dikurniakan baby yang sihat k...

    ReplyDelete
  3. @IbuNoey harap2 di permudahkan kak.. InsyaAllah..

    ReplyDelete
  4. @(Lizz) http://haslizalizz.com/ terima kasih doa akak.. mudah2an di permudahkan..

    ReplyDelete
  5. nak dkt dah tu kan.. in shaa Allah, smuanya selmt k.. jaga diri baik2..

    ReplyDelete
  6. @Deqla Manjew jijah akan jaga diri baik2.. InsyaAllah di mudahkan..

    ReplyDelete
  7. Semoga dipermudahkan .amin,,...

    ReplyDelete
  8. insyaallah..mudah-mudahan selamat semuanya..hehe 1st taem nampak doa nie..biasa org suruh baca surah maryam yang full tu kan? kalo pendek2 macam nie boleh la try hafal.. =)

    ReplyDelete
  9. Ameen.. dipermudahkan inshaAllah..

    ReplyDelete
  10. @Mizz ErMa hafal yunk.. mudah2an selamat bersalin nanti..

    ReplyDelete
  11. insyaALLAH jijah.. semoga dipermudahkan segalanya.. aminnn

    ReplyDelete
  12. amin...
    smoga semuanyer ok nnti kak :)

    ReplyDelete
  13. semoga dipermudahkan bersalin nanti :)

    ReplyDelete
  14. InsyaAllah...

    moga semuanya dipermudahkan..

    nanti dah sampai tanda2 nak bersalin, minum air zam2 tau.. nanti laluan tu lg cpt terbuka

    ReplyDelete
  15. @IntaNBerliaN ok tq kak.. mudah2an senang bersalin nanti..

    ReplyDelete
  16. in shaa ALLAH semoga dipermudahkan

    sebelah jijah cucu sulung ke?

    ReplyDelete
  17. semoga dipermudahkan-Nya,,,insyaallah..

    ReplyDelete
  18. @QasehnyaRania tak la ciksu.. sebelah jijah mak dah ada 4cucu.. sebelah suami je cucu sulung..

    ReplyDelete
  19. amin.. semoga semuanya berjalan dgn lancar kak.. =)

    ReplyDelete
  20. amin...moga dipermudahkan yer jijah nnt..insya Allah :)

    ReplyDelete
  21. @ayut InsyaAllah ayut..mudah2an..

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!