Thursday, July 4, 2013

Checkup 31 Minggu


Dah 31minggu usia anakanda.. makin besar makin ligat.. makin kuat mengeras..huhuhu
sekarang pun kat bahagian ari-ari mulai sakit sudah.. nak bangun dan berjalan pun susah..
jalan macam penguin.. korang dapat bayangkan tak?? hahahaha :p
nurse kata sebab kepala baby dah engage.. dah duk kat bahagian pelvic tu yang rasa sakit..
kadang-kadang terbersin atau batuk pun boleh terkucil tau... huhuhu


Kemarin last checkup kat KK Telipok sebab ahad ni dah balik semenanjung..yeyy!
pasni continue checkup kat kampung pula..



hasil checkup 3/7/2013
:
:
v

tempoh hamil: 31/52+ 1/7
tekanan darah: 90/60
urin: Normal
hb: 12.1
berat badan: 51kg
kedudukan: cephalic
tinggi rahim: 30cm =32minggu


sekarang pun dah mulai kira pergerakan baby.. dari jam 9pagi--9malam.. kalau ada 10x gerakan kena catit. kalau kurang kena la rujuk pada doktor..




oh hero mama.. tak sabar mama nak lihat kamu keluar nak.. ada lebih kurang 9 minggu lagi kita berjumpa.. mama tak sabar!! hehehe :)

moga anakanda selamat dalam perut mama dan keluar bila tiba masanya k sayang... ^___^



23 comments:

  1. kejap je masa berlalu kan...counting the day :)

    ReplyDelete
  2. mak sy cakap, sy dari dalam perut lagi dah biasa naik kapal terbang. sama kes dgn kak jijah lah. jauh dari family dan husband. tapi miri-bintulu je. naik flight pun tempat duduk tak sempat panas lagi dah sampai. hehe.

    ReplyDelete
  3. Tak sabar kan?Sebab saya pun tak sabar...

    ReplyDelete
  4. wah...bestnya...baby boy eaa... nak boy jugak... hehehe... selang 2 minggu je beza kandungan kita kan... :) tahun ni bersalin kat semenanjung... 2 mggu after bersalin baru balik sabah... huhuhu...

    ReplyDelete
  5. sure tak sabar kan?
    hehehe.
    preparation baby dah siap semua?

    ReplyDelete
  6. itu gambar scan bila tu?

    ReplyDelete
  7. Sabar ye mama Jijah.. baby boy..
    dok baik2 na.....

    ReplyDelete
  8. seronoknya...xsbr hehehe

    ReplyDelete
  9. @ekin schmidt Alhamdulilah sikit2 dah siap dah..

    ReplyDelete
  10. @ekin schmidt Alhamdulilah sikit2 dah siap dah..

    ReplyDelete
  11. owh, kalo check-up kat kk kena catit pergerakan baby ek..sy check-up kat klinik swasta, xde la pulak diorang suh catit apa2..

    ReplyDelete
  12. Semoga semua berjalan dengan lancar sis

    ReplyDelete
  13. mmang tak sabar nak tengok hero kak jiejah..hehehehe..

    hero sulung nie..bakal jadi doktor yg keja dalam kem tentera ke? hehehehe

    ReplyDelete
  14. Hb jijah for this month dah normal ye? Dija sekarang makan iron 2 kali sehari takot turun lagi tau :) bestnye kan tak sabar nak tunggu baby kuar.. dah tau hero dah.. dija nak tunggu 27weeks baru nak scan tengok boboy ke gugurl ni :)

    ReplyDelete
  15. @Mizz ErMa yup kat buku merah antenatal tu ada kena catit pergerakan anak.. kalau kurang dari 10 takut baby lemas ke..

    ReplyDelete
  16. @imantizz_truper oh tidakkk!! dia bakal pengawai tentera.. hehe :)

    ReplyDelete
  17. @khadijah Alhamdulilah dah normal la ni 12.1..hehe :) harap2 maintain sampai bersalin nanti..

    ReplyDelete
  18. :) amin...moga sihat membesar baby tu yer jijah..nnt balik hati2x ^^

    ReplyDelete
  19. Moga dipermudahkan urusan ye Jijah :)

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!