8 Months Now :)

8:30:00 AM 42 Comments A+ a-




Syukur Alhamdulilah my baby is almost 8 months now! 
dulu masa awal-awal mengandung lambatnya masa berlalu..
selalu lah berkira-kira bagaimana agaknya bila perut membesar.. 
bila lah pula baby pandai menendang nendang ni...
sekarang pejam celik pejam celik pantas sungguh masa berlalu...
makin aktif anakanda bermain-main dalam my tummy! Subhanallah hebat kuasa Mu ya Allah..

barang-barang baby tak banyak yang dah complete. dah balik semenanjung ni baru nak beli mana- mana yang tak cukup..yang macam car seat, stroller, playpen lepas pantang, balik ke sabah baru boleh beli.

kira-kira time raya nanti jijah dah 9 bulan.. nampaknya persiapan raya pun ala kadar la agaknya.
sebab lebih eksited nak buat persiapan kelahiran anakanda lepas raya nanti.
suami dah tentu tak balik raya sebab nak balik masa jijah bersalin nanti hujung bulan 8..

fuhhhhhhhh  lagi 8minggu atau lagi kurang dari itu je mama akan berjumpa dengan intan permata mama.. tak sabarr!! :D
wuuuu berdebar debar pun ada.. macam mana agaknya sakit bersalin nanti.. macam mana lah rasanya bila dah ada anak nanti..
Moga Allah permudahkan jijah dalam proses bersalin dan permudahkan menguruskan anakanda bila lahir kelak..Amin..


p/s:
anakanda keluar tarikh merdeka 31 ogos 13 pun ok gak....hehe



All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

42 insan comel komen

Write insan comel komen
Pink Lavender
AUTHOR
7/15/2013 8:35 AM delete

jaga kandungan elok2... :)
sonoknye tgk org preggy

Reply
avatar
Sayangku Zie
AUTHOR
7/15/2013 8:48 AM delete

Comey Mommy ni... dah lapan bulan dan dah balik kampung kan... wah wah makin berseri

Reply
avatar
aisya
AUTHOR
7/15/2013 9:16 AM delete

jadi anak merdeka lah anak kak jijah kalau gitu. tapi tarikh tu cantik jugak ye.. hehe

Reply
avatar
Nieyl
AUTHOR
7/15/2013 9:22 AM delete

wah~sekejap aje kan..
insya'Allah..semoga semua nyer berjalan ngan lancar nyer.. :)

Reply
avatar
Mrs Velentine
AUTHOR
7/15/2013 9:48 AM delete

semoga semuanya selamat yea jijah...

Reply
avatar
Farhain Azmi
AUTHOR
7/15/2013 10:33 AM delete

lama tak datang jenguk blog jijah.. Semoga baby n jijah sentiasa sihat. Yong doakan jijah mudah bersalin nanti :)

Reply
avatar
Isabel Diaz
AUTHOR
7/15/2013 10:38 AM delete

Semoga semua berjalan dengan lancar sis..

Reply
avatar
Fyna Ahmad
AUTHOR
7/15/2013 11:18 AM delete

semoga dipermudahkan segala urusannya nanti taw dear jijah.

Reply
avatar
mOoN
AUTHOR
7/15/2013 11:24 AM delete

semoga dipermudahkan segala urusan jijah.. :)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/15/2013 11:26 AM delete

@Pink Lavender InsyaAllah sis.. jijah jaga baik2 :) doakan jijah selamat yer..

Reply
avatar
IbuNoey
AUTHOR
7/15/2013 11:26 AM delete

moga dipermudahkan,jijah. in shaa Allah...

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/15/2013 11:27 AM delete

@Sayangku Zie Alhamdulilah kak.. dah balik kampung pun..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/15/2013 11:31 AM delete

@aisya harap2 sangat kuar time merdeka..hee

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/15/2013 11:33 AM delete

@Nieyl InsyaAllah mudah2an berjalan dgn lancar.. Amin..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/15/2013 11:34 AM delete

@Mrs Velentine mudahan2 kak... doakan jijah yer :)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/15/2013 11:35 AM delete

@nuyui a.k.a miss YUI yer yui..xlama je lagi..huhu

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/15/2013 11:40 AM delete

@Isabel Diaz InsyaAllah dik.. doakan akak yer :)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/15/2013 11:42 AM delete

@Fyna Ahmad insyaAllah dear fyna..moga Allah beri jijah kemudahan bersalin nanti..Amin..

Reply
avatar
eima
AUTHOR
7/15/2013 12:08 PM delete

kecik je perut ....
baca tips kat blog akak tip mudah bersalin inshaaallah mudah ... akak amal waktu mengdung dulu ..alhamdulillah dedua mudah ...

Reply
avatar
IntaNBerliaN
AUTHOR
7/15/2013 12:51 PM delete

kecik je perut jijah walaupun 8 buln :)

Reply
avatar
IMaH
AUTHOR
7/15/2013 1:30 PM delete

Ala..comelnya Jijah =) . kejap je masa berlalu dh nak dekat bersalin dh pun. semoga semuanya dipermudahkan

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/15/2013 1:59 PM delete

@IbuNoey insyaAllah mudah2aan selamat..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/15/2013 2:00 PM delete

@eimaok kak.. jijah g blog akak..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/15/2013 2:02 PM delete

@IntaNBerliaN jenis badan kecik kak..hee

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/15/2013 2:07 PM delete

@IMaHyer kak.. xsedar pon dah 8bulan pon mengandung,,

Reply
avatar
JaSSNaNi
AUTHOR
7/15/2013 3:54 PM delete

x lama dah tu... moga semuanya di permudahkan dan selamat ye..

Reply
avatar
Fiqah
AUTHOR
7/15/2013 6:32 PM delete

Wah..jijah..jaga diri baik-baik tau..

Reply
avatar
khadijah
AUTHOR
7/15/2013 9:43 PM delete

Dah 8 bulan badan jijah kecik je. Mesti excited tak sabar baby keluar kan, keluar masa merdeka pun cantik gak :) semoga semue dipermudahkan ya :)

Reply
avatar
Sally Yatiey
AUTHOR
7/15/2013 11:21 PM delete

Semoga dipermudahkan kak jijah ;)

Reply
avatar
Chic Na
AUTHOR
7/16/2013 12:29 AM delete

lama tak tengok tetiba dah nampak baby bump.. hihi.. tapi kecik comey je perut jijah ni.. ;)

Reply
avatar
izzah
AUTHOR
7/16/2013 8:40 AM delete

kiut nyer nampak perut tu...memang tak lama sangat dh tu...anak first memang excited sgt kan..hehe...sy yg nk sambut anak 2nd ni pun sama excited mcm nk smbut anak 1st dlu...baru 5 bln ++ rasa mcm nk memborong mcm2, tp tahankan jer diri ni..hehe..

Reply
avatar
izzah
AUTHOR
7/16/2013 8:40 AM delete

kiut nyer nampak perut tu...memang tak lama sangat dh tu...anak first memang excited sgt kan..hehe...sy yg nk sambut anak 2nd ni pun sama excited mcm nk smbut anak 1st dlu...baru 5 bln ++ rasa mcm nk memborong mcm2, tp tahankan jer diri ni..hehe..

Reply
avatar
- AZIE -
AUTHOR
7/16/2013 11:18 AM delete

semoga semenya selamat jijah...kena byk berjalan nie..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/16/2013 12:22 PM delete

@JaSSNaNi insyaallah kak..mudahan keduanya selamat

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/16/2013 12:23 PM delete

@Fiqah tq dear..sama samalah kita yer

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/16/2013 12:30 PM delete

@khadijah moga di permudahkan.. insyaallah

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/16/2013 12:34 PM delete

@Chic Na hehe kan jijah kecik je orgnya..hehe

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/16/2013 12:35 PM delete

@izzah hehe seronok..tak sabar

Reply
avatar
Shizan Syafik
AUTHOR
7/17/2013 12:54 PM delete

keciknya perut jijah

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!