8 Months Now :)

by - 8:30:00 AM




Syukur Alhamdulilah my baby is almost 8 months now! 
dulu masa awal-awal mengandung lambatnya masa berlalu..
selalu lah berkira-kira bagaimana agaknya bila perut membesar.. 
bila lah pula baby pandai menendang nendang ni...
sekarang pejam celik pejam celik pantas sungguh masa berlalu...
makin aktif anakanda bermain-main dalam my tummy! Subhanallah hebat kuasa Mu ya Allah..

barang-barang baby tak banyak yang dah complete. dah balik semenanjung ni baru nak beli mana- mana yang tak cukup..yang macam car seat, stroller, playpen lepas pantang, balik ke sabah baru boleh beli.

kira-kira time raya nanti jijah dah 9 bulan.. nampaknya persiapan raya pun ala kadar la agaknya.
sebab lebih eksited nak buat persiapan kelahiran anakanda lepas raya nanti.
suami dah tentu tak balik raya sebab nak balik masa jijah bersalin nanti hujung bulan 8..

fuhhhhhhhh  lagi 8minggu atau lagi kurang dari itu je mama akan berjumpa dengan intan permata mama.. tak sabarr!! :D
wuuuu berdebar debar pun ada.. macam mana agaknya sakit bersalin nanti.. macam mana lah rasanya bila dah ada anak nanti..
Moga Allah permudahkan jijah dalam proses bersalin dan permudahkan menguruskan anakanda bila lahir kelak..Amin..


p/s:
anakanda keluar tarikh merdeka 31 ogos 13 pun ok gak....hehe



You May Also Like

42 insan comel komen

  1. jaga kandungan elok2... :)
    sonoknye tgk org preggy

    ReplyDelete
  2. Comey Mommy ni... dah lapan bulan dan dah balik kampung kan... wah wah makin berseri

    ReplyDelete
  3. jadi anak merdeka lah anak kak jijah kalau gitu. tapi tarikh tu cantik jugak ye.. hehe

    ReplyDelete
  4. wah~sekejap aje kan..
    insya'Allah..semoga semua nyer berjalan ngan lancar nyer.. :)

    ReplyDelete
  5. semoga semuanya selamat yea jijah...

    ReplyDelete
  6. lama tak datang jenguk blog jijah.. Semoga baby n jijah sentiasa sihat. Yong doakan jijah mudah bersalin nanti :)

    ReplyDelete
  7. Semoga semua berjalan dengan lancar sis..

    ReplyDelete
  8. semoga dipermudahkan segala urusannya nanti taw dear jijah.

    ReplyDelete
  9. semoga dipermudahkan segala urusan jijah.. :)

    ReplyDelete
  10. @Pink Lavender InsyaAllah sis.. jijah jaga baik2 :) doakan jijah selamat yer..

    ReplyDelete
  11. moga dipermudahkan,jijah. in shaa Allah...

    ReplyDelete
  12. @Sayangku Zie Alhamdulilah kak.. dah balik kampung pun..

    ReplyDelete
  13. @aisya harap2 sangat kuar time merdeka..hee

    ReplyDelete
  14. @Nieyl InsyaAllah mudah2an berjalan dgn lancar.. Amin..

    ReplyDelete
  15. @Mrs Velentine mudahan2 kak... doakan jijah yer :)

    ReplyDelete
  16. @Isabel Diaz InsyaAllah dik.. doakan akak yer :)

    ReplyDelete
  17. @Fyna Ahmad insyaAllah dear fyna..moga Allah beri jijah kemudahan bersalin nanti..Amin..

    ReplyDelete
  18. kecik je perut ....
    baca tips kat blog akak tip mudah bersalin inshaaallah mudah ... akak amal waktu mengdung dulu ..alhamdulillah dedua mudah ...

    ReplyDelete
  19. kecik je perut jijah walaupun 8 buln :)

    ReplyDelete
  20. Ala..comelnya Jijah =) . kejap je masa berlalu dh nak dekat bersalin dh pun. semoga semuanya dipermudahkan

    ReplyDelete
  21. @IbuNoey insyaAllah mudah2aan selamat..

    ReplyDelete
  22. @eimaok kak.. jijah g blog akak..

    ReplyDelete
  23. @IMaHyer kak.. xsedar pon dah 8bulan pon mengandung,,

    ReplyDelete
  24. x lama dah tu... moga semuanya di permudahkan dan selamat ye..

    ReplyDelete
  25. Wah..jijah..jaga diri baik-baik tau..

    ReplyDelete
  26. Dah 8 bulan badan jijah kecik je. Mesti excited tak sabar baby keluar kan, keluar masa merdeka pun cantik gak :) semoga semue dipermudahkan ya :)

    ReplyDelete
  27. Semoga dipermudahkan kak jijah ;)

    ReplyDelete
  28. lama tak tengok tetiba dah nampak baby bump.. hihi.. tapi kecik comey je perut jijah ni.. ;)

    ReplyDelete
  29. kiut nyer nampak perut tu...memang tak lama sangat dh tu...anak first memang excited sgt kan..hehe...sy yg nk sambut anak 2nd ni pun sama excited mcm nk smbut anak 1st dlu...baru 5 bln ++ rasa mcm nk memborong mcm2, tp tahankan jer diri ni..hehe..

    ReplyDelete
  30. kiut nyer nampak perut tu...memang tak lama sangat dh tu...anak first memang excited sgt kan..hehe...sy yg nk sambut anak 2nd ni pun sama excited mcm nk smbut anak 1st dlu...baru 5 bln ++ rasa mcm nk memborong mcm2, tp tahankan jer diri ni..hehe..

    ReplyDelete
  31. semoga semenya selamat jijah...kena byk berjalan nie..

    ReplyDelete
  32. @JaSSNaNi insyaallah kak..mudahan keduanya selamat

    ReplyDelete
  33. @Fiqah tq dear..sama samalah kita yer

    ReplyDelete
  34. @khadijah moga di permudahkan.. insyaallah

    ReplyDelete
  35. @Chic Na hehe kan jijah kecik je orgnya..hehe

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!