Set Bersalin Semasa Berpantang.. Tradisional dan Moden

by - 10:00:00 AM


Buntu betul nak memikirkan set berpantang apa yang perlu di pakai time bersalin nanti.. 
Lepas google sana google sini maka jijah tekad nak gunakan set bersalin dua jenis iaitu secara tradisional dan moden.

Set pilihan jijah semasa berpantang secara tradisional adalah Pil Jamu Selapan Air Mancur. jamu ni dari zaman dulu sudah ada dari indonesia punya.. memang terbukti berkesan untuk ibu bersalin..  ehh di luluskan oleh KKM tau!





jijah nak guna jamu ni pon sebab boleh pakai luaran macam pilis, tapel, param, bedak dingin... kalau pil ni takut nak makan.. takut baby kuning.. harganya pun murah RM65 beli kat Alpro Pharmacy.. beli mahal2 takut tak habis je nanti... jadi untuk pil jijah pilih Set Bersalin Shaklee set bersalin moden sebagai supplemen.. 




shaklee sebagai supplemen.. 

Set yang mengandungi Vita-Lea, Zinc-Complex, B-Complex, Vita-C dan tambahan ESP & Alfafa untuk penyusuan.. 


maka ini lah dua produk yang akan jijah gunakan masa berpantang nanti. untuk shaklee jijah belum beli lagi.. lepa bersalin nanti baru tahu macamner... nanti jijah review satu persatu set bersalin ni.. harap-harap badan dapat gunakan kesemuanya sebaik-baiknya.. nak badan pakai lama kan.. wajib lah pantang baik-baik. hehehe




SET BERPANTANG SHAKLEE



ESP
membekalkan tenaga kepada ibu
🌸milkbooster
🌸bantu mnguatkan rahim


Vitalea
🌸sangat penting untuk memulihkan tenaga ibu
🌸pelengkap nutrisi ibu
🌸bantu penghasilan darah merah setelah proses bersalin

Vitamin C
🌸 memepercepatkan penyembuhan luka
🌸membaiki sel rosak ketika proses bersalin

Alfafa complex
🌸mengecutkan rahim
🌸bantu buang angin dalam badan
🌸bantu banyakkan susu

Ostematrix
🌸elakkan sembelit
🌸melawaskan pembuangan air besar
🌸milkbooster


CARA MEMBUAT PEMBELIAN SET BERPANTANG SHAKLEE.

CARA 1

Klik ke SET BERPANTANG SHAKLEE ini dan membeli terus dengan Shaklee. 


CARA 2

Boleh hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi, cara makan, dos yang betul apabila membuat pembelian daripada saya.

Whatsapp: 013-2378013
SID 1200083
Your health & beauty consultant





You May Also Like

31 insan comel komen

  1. bgus2.. jgn lupa review pas guna =)

    ReplyDelete
  2. hope semuanya sihat dan selamat ye kak :)

    ReplyDelete
  3. Akak dulu dalam pantang guna set bersalin Sari Ayu, vitamin bagai makan hospital punya ja.

    ReplyDelete
  4. saya dulu makan jamu bidan jek...lepastu makan pati ikan haruan...n minum air gamat...
    set shaklee tu memang bagus...

    ReplyDelete
  5. no komen. hanya mampu membaca je kak jijah oi. sebagai panduan masa depan. cewah. hehehe

    ReplyDelete
  6. @aisya ok2.. panduan akan dtg yer..take note tau!

    ReplyDelete
  7. ai pakai pun beli set bersalin mahai2 ..last2 guna supp dr sepital je ....

    ReplyDelete
  8. hehe...akak pun pk nak guna Shaklee masa berpantang nnt..tpi msh tgh review lg...

    ReplyDelete
  9. @eima tu pasal jijah beli yg murah2 je.. takut xguna habis..

    ReplyDelete
  10. @cik chinta shaklee tu tak beli lagi.. tunggu pas betsalin nanti macamner..

    ReplyDelete
  11. @IbuNoey shaklee tu pilihan kedua kak.. kalau bb kuning xmakan la jamu tu..

    ReplyDelete
  12. akak pun nak try guna shaklee jugak rasanya

    ReplyDelete
  13. wahhh banyaknya supplement kena makan.. utk kesihatan kan.. ;)

    ReplyDelete
  14. belum beli lagi jugak.. pening nak pilih.. huhuhu

    ReplyDelete
  15. salam ramadhan # 15 jijah..
    dah standby ye jamu,
    m3h mase ank first guna leesa formula,ank kedua sendayu tggi,yg ketiga lessa formula..

    ReplyDelete
  16. @Chic Na hehe mesti la kasi suami xlari punya..hee

    ReplyDelete
  17. @Shizan Syafik jangan pening2.. beli je yg mane rasa sesuai..

    ReplyDelete
  18. @fairus mohamad noor mahal kak 2 produk ni... tu pasal beli yg biasa2 jer..huhu

    ReplyDelete
  19. anak first dulu saya beli air mancur utk luaran (x mkn pun jamu dia) dan salindah utk dalaman.tapi saya pemalas nak pakai param,pilis, tepel bagai sebab berdebu2.utk kali ni still searching..terfikir nak try sari ayu,tanamera dan shaklee..

    ReplyDelete
  20. @Putri oohh.. jijah suka param,pilis tu..

    ReplyDelete
  21. nnt dh guna blhla bgtahu kelebihan masing-masing yer jijah...

    ReplyDelete
  22. @ayut insyaAllah kalau ada masa nak berblog..hee

    ReplyDelete
  23. Assalamualaikum . jenjalan di en google mencari set pantang terus singgah sini and follow sambil menabung di nuffnang ;) kita pun tengah mencari set pantang yang atas tu haaa .

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!