Set Bersalin Semasa Berpantang.. Tradisional dan Moden

10:00:00 AM 31 Comments A+ a-


Buntu betul nak memikirkan set berpantang apa yang perlu di pakai time bersalin nanti.. 
Lepas google sana google sini maka jijah tekad nak gunakan set bersalin dua jenis iaitu secara tradisional dan moden.

Set pilihan jijah semasa berpantang secara tradisional adalah Pil Jamu Selapan Air Mancur. jamu ni dari zaman dulu sudah ada dari indonesia punya.. memang terbukti berkesan untuk ibu bersalin..  ehh di luluskan oleh KKM tau!





jijah nak guna jamu ni pon sebab boleh pakai luaran macam pilis, tapel, param, bedak dingin... kalau pil ni takut nak makan.. takut baby kuning.. harganya pun murah RM65 beli kat Alpro Pharmacy.. beli mahal2 takut tak habis je nanti... jadi untuk pil jijah pilih Set Bersalin Shaklee set bersalin moden sebagai supplemen.. 




shaklee sebagai supplemen.. 

Set yang mengandungi Vita-Lea, Zinc-Complex, B-Complex, Vita-C dan tambahan ESP & Alfafa untuk penyusuan.. 


maka ini lah dua produk yang akan jijah gunakan masa berpantang nanti. untuk shaklee jijah belum beli lagi.. lepa bersalin nanti baru tahu macamner... nanti jijah review satu persatu set bersalin ni.. harap-harap badan dapat gunakan kesemuanya sebaik-baiknya.. nak badan pakai lama kan.. wajib lah pantang baik-baik. hehehe




SET BERPANTANG SHAKLEE



ESP
membekalkan tenaga kepada ibu
🌸milkbooster
🌸bantu mnguatkan rahim


Vitalea
🌸sangat penting untuk memulihkan tenaga ibu
🌸pelengkap nutrisi ibu
🌸bantu penghasilan darah merah setelah proses bersalin

Vitamin C
🌸 memepercepatkan penyembuhan luka
🌸membaiki sel rosak ketika proses bersalin

Alfafa complex
🌸mengecutkan rahim
🌸bantu buang angin dalam badan
🌸bantu banyakkan susu

Ostematrix
🌸elakkan sembelit
🌸melawaskan pembuangan air besar
🌸milkbooster


CARA MEMBUAT PEMBELIAN SET BERPANTANG SHAKLEE.

CARA 1

Klik ke SET BERPANTANG SHAKLEE ini dan membeli terus dengan Shaklee. 


CARA 2

Boleh hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi, cara makan, dos yang betul apabila membuat pembelian daripada saya.

Whatsapp: 013-2378013
SID 1200083
Your health & beauty consultant





All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

31 insan comel komen

Write insan comel komen
7/24/2013 10:23 AM delete

bgus2.. jgn lupa review pas guna =)

Reply
avatar
7/24/2013 10:50 AM delete

hope semuanya sihat dan selamat ye kak :)

Reply
avatar
JunAina
AUTHOR
7/24/2013 11:08 AM delete

Akak dulu dalam pantang guna set bersalin Sari Ayu, vitamin bagai makan hospital punya ja.

Reply
avatar
7/24/2013 11:14 AM delete

saya dulu makan jamu bidan jek...lepastu makan pati ikan haruan...n minum air gamat...
set shaklee tu memang bagus...

Reply
avatar
aisya
AUTHOR
7/24/2013 11:40 AM delete

no komen. hanya mampu membaca je kak jijah oi. sebagai panduan masa depan. cewah. hehehe

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/24/2013 12:02 PM delete

@aisya ok2.. panduan akan dtg yer..take note tau!

Reply
avatar
eima
AUTHOR
7/24/2013 12:10 PM delete

ai pakai pun beli set bersalin mahai2 ..last2 guna supp dr sepital je ....

Reply
avatar
cik chinta
AUTHOR
7/24/2013 12:21 PM delete

wah, byknye. Hihi.

Reply
avatar
IbuNoey
AUTHOR
7/24/2013 12:31 PM delete

hehe...akak pun pk nak guna Shaklee masa berpantang nnt..tpi msh tgh review lg...

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/24/2013 1:06 PM delete

@eima tu pasal jijah beli yg murah2 je.. takut xguna habis..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/24/2013 1:06 PM delete

@cik chinta shaklee tu tak beli lagi.. tunggu pas betsalin nanti macamner..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/24/2013 1:07 PM delete

@IbuNoey shaklee tu pilihan kedua kak.. kalau bb kuning xmakan la jamu tu..

Reply
avatar
mama aryan
AUTHOR
7/24/2013 1:27 PM delete

akak pun nak try guna shaklee jugak rasanya

Reply
avatar
Chic Na
AUTHOR
7/24/2013 2:28 PM delete

wahhh banyaknya supplement kena makan.. utk kesihatan kan.. ;)

Reply
avatar
Shizan Syafik
AUTHOR
7/24/2013 2:44 PM delete

belum beli lagi jugak.. pening nak pilih.. huhuhu

Reply
avatar
7/24/2013 3:18 PM delete

salam ramadhan # 15 jijah..
dah standby ye jamu,
m3h mase ank first guna leesa formula,ank kedua sendayu tggi,yg ketiga lessa formula..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/24/2013 4:48 PM delete

@mama aryan haah jijah pon gitu.

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/24/2013 4:48 PM delete

@Chic Na hehe mesti la kasi suami xlari punya..hee

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/24/2013 5:02 PM delete

@Shizan Syafik jangan pening2.. beli je yg mane rasa sesuai..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/24/2013 5:03 PM delete

@fairus mohamad noor mahal kak 2 produk ni... tu pasal beli yg biasa2 jer..huhu

Reply
avatar
Putri
AUTHOR
7/24/2013 9:02 PM delete

anak first dulu saya beli air mancur utk luaran (x mkn pun jamu dia) dan salindah utk dalaman.tapi saya pemalas nak pakai param,pilis, tepel bagai sebab berdebu2.utk kali ni still searching..terfikir nak try sari ayu,tanamera dan shaklee..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/24/2013 9:53 PM delete

@Putri oohh.. jijah suka param,pilis tu..

Reply
avatar
ayut
AUTHOR
7/28/2013 1:11 PM delete

nnt dh guna blhla bgtahu kelebihan masing-masing yer jijah...

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/28/2013 2:19 PM delete

@ayut insyaAllah kalau ada masa nak berblog..hee

Reply
avatar
Ain Eddihar
AUTHOR
4/22/2014 10:15 PM delete

Assalamualaikum . jenjalan di en google mencari set pantang terus singgah sini and follow sambil menabung di nuffnang ;) kita pun tengah mencari set pantang yang atas tu haaa .

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!