Ahhh!! Gaji je hutang berlambak!

by - 8:00:00 AM


Assalamualaikum...


kalau shopping time raya mesti sangat seronok bukan. wahhhhh tak lama lagi nak berpuasa kemudian akan menyambut hari raya. tak sabar rasanya nak tunggu detik itu. weee~~


hari isnin lalu orang kerajaan gaji kan. hehe mesti korang korang poket tengah penuh kan. kahkahkah gaji bulan ni macam la biasa hutang dah tentu keliling pinggang. adoii..


1/ hutang PTPTipu...PTPTN
2/ hutang berukband yang dah overlimit
3/ hutang my persona elegance
4/ hutang insurans bulanan etika
5/ duit belanja makayah
6/ hutang kad kredit pendrive rujuk entry INI
7/ menabung ASB????
8/ duit simpanan kawen???
9/ topup/minyak kereta/ simpanan untuk insurans kete??
10/ belanje keperluan???


banyak banyak. ke korang punya hutang lagi banyak. hehe nasib baik bulan pose jimat makan minum. tapi tak jugak sebab lagi bulan pose lagi banyak makanan sedap-sedap kat bazar ramadhan tu! adoi..rambang mata tengok makanan. kalau tak rm10 sehari tentu tak sah. hohoho


dalam berhutang2 pon sempat lagi jijah beli keperluan ini.. hehe



 kasut ni untuk adik jijah yang ada kat Labuan sabah tu..


 yang ni jijah punya. suka putih bersih. boleh pakai sekali gan uniform keje,, hehe



jijah memang minat kasut jenama VERNS. memang design cantik cantik belaka. then suka kasut yang takde tumit sangat. senang nak gerak kan. teheeee ^^


jeng jeng jeng...
ada lagi 1 barang jijah beli..

dah lama jijah teringin nak beli benda alah ni. dapat jugak akhirnya.
sebab tak lama lagi nak pose kan. senang je pakai.
rumah jijah selama mak jijah 59 tahun tak pernah guna. hehe




ni dia. microwave dr SINGER.


jijah beli RM199. ni paling murah. ekekeke :P jijah tak nak susahkan mak ayah bila bangun sahur nak panaskan lauk bagai. masuk je dalam mikrowave ni. kan senang. lagi satu jijah dah cakap dengan makayah kawen nanti jijah amik untuk rumah sendiri hahaha *puiiihh kejam giler kan*  takpe asalkan puas hati. 


ni jijah baru lepas keje malam 3hari so dapat lah 3hari cuti ni. leh la belogpecut puas-puas sambil memenuhkan shoutbox korang korang tu. muahaha ^^


tapi pagi ni jijah bz sikit yer. nak pergi SungaiBuloh sebab nak amik sijil induksi time study dulu. eh eh jap. jijah tak cerita pon lagi pasal induksi, kem birotatanegara jijah dulu kan. emm setahun dah berlalu. rasa-rasa perlu ke nak cerita?? rasa tak perlu kot. cuma tatap lah gambar budak sekolah ni bila pakai baju sekolah ni. ni masa kem birotatanegara [BTN] dulu. dapat kat kem kuantan phg..





k tata.. jumpa nanti yer.

You May Also Like

17 insan comel komen

  1. hahah,gaji yui pon ke hutang aje byk..huahua..

    p/s: hahah,yui mmg mok pon..cer tgk pic full tu..tu la rupa yui.waaaaa

    ReplyDelete
  2. sama lah naseb kita kalau dah dpt gji~

    ReplyDelete
  3. ada microwave senang. nanti sahur masuk je lauk pauk dalam tu. tunggu 5 minit dah siap. hehe

    ReplyDelete
  4. akak pakai verns selalu luka kaki...tak ngam dengan verns...

    hutang akak lagi banyakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk...akakakka...

    tapi, idup musti enjoyyyyyyy...


    tak gitu jijah??? heheh

    ReplyDelete
  5. shopping yer
    ok la tu
    boleh berhutang
    kalo lgsg xde duit
    nak hutang pun x mampu :)

    ReplyDelete
  6. biasa la tu..punca satu..tp cabang nak baya berlambak..kih kih kih

    ptptipu tu memang pun..tk penah bais bayar..jgn kata abis..luak pun tk de..kih kih kih

    ReplyDelete
  7. Memang laa.. kadang-kadang tension woo... baru tekan gaji... singgah bank tu.. singgah bank ini... dah clear dah... kalau menabung tak apa laa... ini byr hutang...

    ReplyDelete
  8. jijah..jijah baru setahun habis belajar ke? Lama dah ea keja?

    Haa..no 1 tu..sama la kita..hutg ptptn..bila baca list jijah..ase nak nanges pun ada,hahahaha.takot smpai nak nanges,hahahaha

    ReplyDelete
  9. haha sabar2, biasalah hidup berkerja kan

    ReplyDelete
  10. wahhh..cerita pasal puasa raya nih ttelan skit aiur liur..hehe..duit byk pakai and da sametime ade jimat skit2 hehe..

    perghh..jiejah siap lg beli kasut tp bahan raya shida siap2 awl dah beli and skg tgal nk beli baju raya je..sbb beli time pose bru rsa syok hehe..

    ReplyDelete
  11. opss banyak tu nak kene baya huhu

    ReplyDelete
  12. @nuyui; msti hutang je banyak kan..adoii...


    @dhiera; huaaaaa..bila la nak kaya gini nih..


    @sarah mohamad; betol2..tu sebab jijah beli..hehe


    @simanis; mmg enjoy kak! tu yg shopping sakan. bila duit takde. duk diam2 jer..hehe


    @terbelog; betol gak tu..sbb ade duit berhutang. akakaka


    @arulchelsea; betol sgt! jijah punya pon tak luak berbayar tu..bila nak abis tah. huhuhu


    @wuming; tu la pasal. duit mngalir macam air je kan.. kalau menabung nmpk duit bertambah..adoiii


    @tyntha lana; hahaha baru je. tak lama lagi setahun keje..hehe nak nanges sbb bayar hutang je..alala


    @amir aizat; haha sendiri cr nahas hutang banyak2..ngeee~~


    @shida'R; yup.tggl nak beli baju raya n kuih raya jer..hehe


    @ciknajihah; opsss banyak sgt!. kahkahkah

    ReplyDelete
  13. azie pn ske ksut verns jgk..hehe emm bese la ble da mkin dewasa mcm2 nk gne dwit..tu blom kawen lg..da kawen nnt nk pk dwit utk ank2 plak..huhu

    ReplyDelete
  14. PTPTPTPTipu pnyer hahahah cam payah nak abes bayar dia kan..cam beli kereta BMW plak hahaha...

    eh kat bazar tuh..boleh je syuk beli rm5 je heheh..ala beli nasi berlauk,roti john,pahtu kuih..cukupla..heheh..itu kalau makan sorangla heheh

    ReplyDelete
  15. pening kepala pikir utang ni..hehe...hmmm, tak sabarnye nak bulan pose kan.

    ReplyDelete
  16. @aziza esa; tu la pasal..ade duit asyik berhutang je kan..adoii


    @syuxer; haha makan sorg leh rm5 syuk. kalau keluarga.. macam2 perut ni nak makan...ahaha


    @deqlis; hehe maceh kak!!


    @umi asura sanusi; tu la...lagi byk duit lg byk hutang!!

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!