Friday, July 8, 2011

Radio Online dan Radio Era FM


Assalamulaikum kalian..





ha.. entry ini hasil tunjuk ajar kopi dan pasta dari blogger otai aka sifu cikgu wan. kihkihkih


kebanyakkan ramai blogger letak lagu dalam blog mereka kan. tetapi malangnya lagu tu langsung tak leh nak stop atau pause. mungkin sesetengah tu ada lah. jijah sendiri setahun yang lalu masa newbie suka letak lagu. untuk kita sendiri dengar.


tapi sebenarnya banyak keburukkannya..


baiklah siapa yang berminat nak pasang Radio Online ni. rasanya radio ni paling terbaik sebab ia mempunyai seluruh siaran.






ni ha radio nya. bukan takat radio. tv pon ada sekali tau. kodingnya kalian amik kat blog cikgu wan. then kalian klik jer kat situ, pilih radio mana nak dengar atau TV mana nk tgk, dia akan keluar popup satu page kecik dan tunggu sekejap sementara radio atau TV tuu nak loading.. pastu, enjoy the music and enjoy the TV..

pasal berat jangan risau. ianya tak berat pon.


lagi satu sekarang ni jijah guna Radio Era FM dalam blog jijah. ni pulak hasil tunjuk ajar dari pakar tutorial apit. sebab jijah ni jarang nak dengar radio mane la nak tahu lagu baru o info terkini so baik jijah dengar radio je.


nak amik link pergi je kat blog apit ni. kalau rasa tak nak dengar radio klik je pause/ slow tak pon pangkah terus. kan senang. hahahaaha~~


jadi lepas ni kita promote lah radio online ni. tak payah la guna lagi musik2 yang tak leh nak stop tu. bukan ape bila banyak blog kita masuk. bertindih lagu. buat bingit je kan. so kalau dengar radio ni. kira macam-macam lagu bersiaran.


p/s : nak cari radio suria fm siapa tahu linknya. huhuhu


ok bye!

15 comments:

  1. lagi best letak radio dari letak lagu hehehe. thanks berkongsi ;)

    ReplyDelete
  2. nnt tak berat ke blog ?? hehe^^

    ReplyDelete
  3. Bablagu tak leh stop ni WuMing tak ada masalah... Sebab Laptop WuMing tak pernah on audio... kecuali nak layan youtube atau apabila perlu.. Hanya Pc kat umah saja..sebab tak ganggu sapa-sapa...Namun.. Entri ini berguna.. nanti bila teringin nak dengar radio boleh lah rujuk kat sini...tq

    ReplyDelete
  4. msa memula dlu suka sgt letak lagu kt blog hehehehehe

    ReplyDelete
  5. hihi sokong sgat2. saye pun gune radio ERA walaupun hari2 die putaq lagu yg same =.=

    ReplyDelete
  6. fyna pown semalam gak.
    :)





    jom singgah belog fyna.
    fyna ngah rajin nak review belog nih.
    http://inibelogfyna.blogspot.com/2011/07/fyna-nak-review-belog-korang.html

    ReplyDelete
  7. ooo tak berat eh..ingat nak letak tv..da tengok da kat blog cikgu wan tapi loading lambat..jap ag try lagi la..hehe

    ReplyDelete
  8. nk try la..
    tp nk suria..era xnk..hee

    ReplyDelete
  9. suka dengar radio dalam kereta sahaja...

    ReplyDelete
  10. macam akak ni setakat pakai broadband tak dapat la nak melayan radio tv segala ni..
    memang slow giler..
    lagipun kuota cepat habis..
    heheh

    ReplyDelete
  11. aikk..?? bila nya post entri nihh?? tataw pon.. hahahaa.. thanks jijah kerana menjalankan kempen nih.. lalalalaa... errr..

    better pakai cikgu punya sebab dia tak auto play... hahahahaaa

    ReplyDelete
  12. takat ni blm try lg
    bila bc entri ni rase nk try plk he3

    ReplyDelete
  13. JOM KAWAN KITA DENGAR  RADIO ONLINE
    CLICK > MALAYSIA RADIO
    CLICK >TV MALAYSIA ONLINE
    kat sini terdapat lebih 170 buah System
    radio yang beroperasi kat malaysia
    ada jugak tv1 tv2 tv3 dan banyak lagi tq tuan punya blog

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!