Radio Online dan Radio Era FM

8:10:00 PM 15 Comments A+ a-


Assalamulaikum kalian..





ha.. entry ini hasil tunjuk ajar kopi dan pasta dari blogger otai aka sifu cikgu wan. kihkihkih


kebanyakkan ramai blogger letak lagu dalam blog mereka kan. tetapi malangnya lagu tu langsung tak leh nak stop atau pause. mungkin sesetengah tu ada lah. jijah sendiri setahun yang lalu masa newbie suka letak lagu. untuk kita sendiri dengar.


tapi sebenarnya banyak keburukkannya..


baiklah siapa yang berminat nak pasang Radio Online ni. rasanya radio ni paling terbaik sebab ia mempunyai seluruh siaran.






ni ha radio nya. bukan takat radio. tv pon ada sekali tau. kodingnya kalian amik kat blog cikgu wan. then kalian klik jer kat situ, pilih radio mana nak dengar atau TV mana nk tgk, dia akan keluar popup satu page kecik dan tunggu sekejap sementara radio atau TV tuu nak loading.. pastu, enjoy the music and enjoy the TV..

pasal berat jangan risau. ianya tak berat pon.


lagi satu sekarang ni jijah guna Radio Era FM dalam blog jijah. ni pulak hasil tunjuk ajar dari pakar tutorial apit. sebab jijah ni jarang nak dengar radio mane la nak tahu lagu baru o info terkini so baik jijah dengar radio je.


nak amik link pergi je kat blog apit ni. kalau rasa tak nak dengar radio klik je pause/ slow tak pon pangkah terus. kan senang. hahahaaha~~


jadi lepas ni kita promote lah radio online ni. tak payah la guna lagi musik2 yang tak leh nak stop tu. bukan ape bila banyak blog kita masuk. bertindih lagu. buat bingit je kan. so kalau dengar radio ni. kira macam-macam lagu bersiaran.


p/s : nak cari radio suria fm siapa tahu linknya. huhuhu


ok bye!

All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

15 insan comel komen

Write insan comel komen
Asiah Termizi
AUTHOR
7/08/2011 8:15 PM delete

lagi best letak radio dari letak lagu hehehe. thanks berkongsi ;)

Reply
avatar
alif haris
AUTHOR
7/08/2011 8:27 PM delete

nnt tak berat ke blog ?? hehe^^

Reply
avatar
WuMing
AUTHOR
7/08/2011 8:42 PM delete

Bablagu tak leh stop ni WuMing tak ada masalah... Sebab Laptop WuMing tak pernah on audio... kecuali nak layan youtube atau apabila perlu.. Hanya Pc kat umah saja..sebab tak ganggu sapa-sapa...Namun.. Entri ini berguna.. nanti bila teringin nak dengar radio boleh lah rujuk kat sini...tq

Reply
avatar
7/08/2011 8:48 PM delete

msa memula dlu suka sgt letak lagu kt blog hehehehehe

Reply
avatar
Solihahazahar
AUTHOR
7/08/2011 8:51 PM delete

hihi sokong sgat2. saye pun gune radio ERA walaupun hari2 die putaq lagu yg same =.=

Reply
avatar
fyna
AUTHOR
7/08/2011 9:07 PM delete

fyna pown semalam gak.
:)





jom singgah belog fyna.
fyna ngah rajin nak review belog nih.
http://inibelogfyna.blogspot.com/2011/07/fyna-nak-review-belog-korang.html

Reply
avatar
7/08/2011 9:20 PM delete

ooo tak berat eh..ingat nak letak tv..da tengok da kat blog cikgu wan tapi loading lambat..jap ag try lagi la..hehe

Reply
avatar
Pojiekyra
AUTHOR
7/08/2011 9:22 PM delete

kyra nk mix fm da x..??

Reply
avatar
ashafanie
AUTHOR
7/08/2011 11:00 PM delete

nk try la..
tp nk suria..era xnk..hee

Reply
avatar
Khairil
AUTHOR
7/08/2011 11:06 PM delete

suka dengar radio dalam kereta sahaja...

Reply
avatar
diana
AUTHOR
7/08/2011 11:28 PM delete

macam akak ni setakat pakai broadband tak dapat la nak melayan radio tv segala ni..
memang slow giler..
lagipun kuota cepat habis..
heheh

Reply
avatar
7/09/2011 7:00 AM delete

aikk..?? bila nya post entri nihh?? tataw pon.. hahahaa.. thanks jijah kerana menjalankan kempen nih.. lalalalaa... errr..

better pakai cikgu punya sebab dia tak auto play... hahahahaaa

Reply
avatar
Terbelog
AUTHOR
7/09/2011 8:40 PM delete

takat ni blm try lg
bila bc entri ni rase nk try plk he3

Reply
avatar
bp
AUTHOR
7/28/2011 1:54 AM delete

JOM KAWAN KITA DENGAR  RADIO ONLINE
CLICK > MALAYSIA RADIO
CLICK >TV MALAYSIA ONLINE
kat sini terdapat lebih 170 buah System
radio yang beroperasi kat malaysia
ada jugak tv1 tv2 tv3 dan banyak lagi tq tuan punya blog

Reply
avatar
daus
AUTHOR
1/02/2012 5:25 PM delete

tv x bole pon ......

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!