Friday, July 1, 2011

Tomok Teruja Akan Bergelar Suami



comelnya tomok gan tunangnya!


Ramai yang tidak sabar menyaksikan detik-detik tangan Tomok ‘digoyang’ tok kadi nanti. Pada harini 1/7/2011 jam 8 malam nanti Shah Indrawan Ismail atau Tomok, 27, akan diijab kabul dengan Siti Rahayu Abas, 31 Pramugari MAS

Majlis akan dimulakan dengan khatam Al-Quran di rumah Rahayu di Taman Keramat dan sebelah malamnya, berlangsung acara akad nikah jam 8 malam di Dewan Serbaguna, Taman Sri Keramat.

Keesokannya pada Sabtu, majlis kenduri dan persandingan sebelah perempuan akan diadakan di tempat sama dari jam 12 tengah hari hingga 4 petang.

Pada 6 Julai, majlis kenduri khusus untuk pihak media akan diadakan di Restoran Saloma, Jalan Ampang dan majlis kenduri bagi pihak keluarga Tomok akan berlangsung pada 9 Julai di Desa Damai.

Tomok ketika ditemui di majlis sidang media pelancaran drama Diari Kampus Biru, baru-baru ini mengambil peluang itu menghulurkan kad jemputan kahwinnya yang direka cantik dalam bentuk kotak baldu berwarna ungu.


kad kawen tajaan kadlestari.com


Uniknya, bahagian dalam kotak kad kahwin tajaan kadlestari.com ini dihiasi dengan lirik lagu Bagaikan Bidadari serta dihasilkan dengan tiga warna berbeza iaitu dihiasi riben ungu untuk majlis sebelah Rahayu, riben merah untuk majlis bersama media dan riben merah hati untuk majlis sebelah keluarga Tomok.

Kata Tomok, segalanya berada di landasan yang betul dan persiapan banyak dibantu keluarga dan rakan-rakan. Tomok terharu kerana ramai yang mahu menolong menjayakan perkahwinannya.

Dia juga yakin dengan keputusannya melangkah alam perkahwinan dan hidup bersama Rahayu yang juga pramugari Penerbangan Malaysia (MAS) kerana sudah saling mengenali sejak lapan tahun lalu.

Justeru, mereka merasakan inilah masa yang sesuai untuk bergelar suami isteri dan menghadapi segala cabaran berdua.



preview baju kawen dari Hatta Dolmat




jom layan video tomok dan tunangnya. comel gitu!
saat perjumpaan mereka kot 8tahun lalu. ehhee



27 comments:

  1. pada gadis2 luar sana... tomok nk kawin dah..hahaha sok korang jgn riot lak..huhu

    sape suka race??? http://eleventx.blogspot.com/2011/06/lets-race.html

    ReplyDelete
  2. @saiazuan;
    haha ade ke yang nagis tak berlagu..hahaa

    ReplyDelete
  3. sweetnye~~ umur 31? nmpk cm 21 je^^

    ReplyDelete
  4. wah dah 8 tahun kenal eh ..lama tuu hehe

    semoga berbahgia selamanya :D

    ReplyDelete
  5. wahhh! taktau pun dia nak kawen! uyoooh. baguihhh naaa :D

    ReplyDelete
  6. tung dia mirip acha septriasa la..mybe mta fiza jer kot

    ReplyDelete
  7. @eljanna;
    tu la pasal. nmpk muda je kan. padahal lagi berusia dari tomok.hehe


    @alif haris;
    hehe semoga berbahagia buat tomok!


    @terbelog;
    suara tak bpe. tapi dia kiut mcm budak2 sekolah. hahaha


    @queen.3c;
    bagus lah kan. rasa mcm tiba2 je. sbb tak pernah dgr gosip dia. hehe

    ReplyDelete
  8. @hafizah ayu;
    hehe yeker. tak perasan pulak.tapi ade lesung pipit. comelnya. hehe

    ReplyDelete
  9. sweet giler video tu kan?? kisah diorang ke??

    ReplyDelete
  10. tahniah jijah....opppssss...
    salah org...

    tahniah tomok..comel, cute, cun betul ayu tu...

    ReplyDelete
  11. perghhh 8 tahun tu.. lama betol.. semoga berkekalan.. amin. ^__^

    ReplyDelete
  12. @zuneta;
    mmg sweet video tu..haah kisah mereka...


    @cundaa;
    comey mcm jijah tak? hahaha


    @caliph;
    best kan kan. CST buat jugak tu..hehe


    @ardini;
    mmg comel. ada lesung pipit. pramugari pon.


    @siti safiyyah;
    Amin. semoga Tomok Berkekalan bersama..

    ReplyDelete
  13. @annika;
    harap2 tak lah...insyaAllah.

    ReplyDelete
  14. e'eh tomok nk kwen da yer :D

    ReplyDelete
  15. kepada peminta tomok diluar sana , tomok dah tak available dah...

    tapi saya masih available lagi!!! kihkihkih....

    ReplyDelete
  16. Banyak artis kahwin dengan Peramugari ni... Cari laa Nurse... boleh bagi ubat free...

    ReplyDelete
  17. x sabar nk tgk gmbr baju pengantin perempuan.. mesti cantik kan..

    ReplyDelete
  18. so Maybank BB tempat pertemuan,
    iconic gile tempat tu
    antara tempat plg famous kat KL..
    hehe

    VISIT MY BLOG! :)

    ReplyDelete
  19. WAH SYOK NYEE Y DAPAT JEMPUTAN G SANA KER?

    ReplyDelete
  20. kahwin dah tomok.. smoga berbahagialah... :-)

    doakan jijah lah pulak naik pelamin lps ni.. hihii.. jijah suka baby ke?

    ReplyDelete
  21. @cik ferra;
    hish tak la..tu amik kat google lah..huhuhu


    @intan;
    Amin.harap2 dpt naik pelamin.. suka baby..tapi baby yg comel2 lah..hehe

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!