Cara Membuat Link/Gambar ke Blog lain

by - 5:00:00 PM


Assalamualaikum..


kali ni jijah nak jawab pertanyaan dari rakan blogger dimana beliau mahu jijah ajar bagaimana nak buat link daripada gambar atau tulisan ke link yang hendak di tuju. ni pertanyaan dari MiexZarzx






mari kita belajar ye pada yang tak tahu lagi. hehe

1/  kalian taip nama blogger atau link yang hendak dibuat. Contohnya jijah taip nama miezZarZx. HIGHLIGHT kan nama tu.dan kemudian klik LINK kat button atas tu




2/ akan keluar begini. PASTEkan url link website yang kalian dah copy blog hendak di tuju tu. then klik OK.




3/ selesai apabila ada tanda nama miexzarzx tu warna biru/purple. wee~~


kalau pada Gambar pulak..


1/ upload apa-apa gambar yang kalian nak dalam post entry





2/ klik pada gambar yang kalian masukkan. kemudian klik pada LINK akan keluar POP UP. macam gambar di bawah.




3/ Masukkan LINK/URL blog yang kalian hendak tuju, PASTE dan OK. dah masuklah url blog dorang tu dalam post entry kalian.


4/selesai..


happy berblogging my dear miexzarzx :)

You May Also Like

17 insan comel komen

  1. tak paham sebenarnya...
    apa benda ni??
    heheheh

    ReplyDelete
  2. Salam...entry yg amat berguna utk newbie atau oldbies yg masih tak tahu. Kudus for sharing..

    Latest entry Bertudung Tetapi Melacur?"

    ReplyDelete
  3. tutorial yg berguna!!

    bgus cik jijah ni..

    ReplyDelete
  4. wahhhhhhhh....!!! pandainya jijah pecuttt.....!!!!!

    ReplyDelete
  5. bagus cik jijah kite ni..
    saling bantu membantu..:)

    ReplyDelete
  6. paaaannndaaaiiii anak mak. hehehe

    ReplyDelete
  7. p/s: tq cik jijah kerana prihatin dgn pesakitmu ini..

    skg dh rasa lega skit =)

    ReplyDelete
  8. tq for sharing cik jijah..Simple je kan :)

    ReplyDelete
  9. pandainya dia...nice tutor...

    ReplyDelete
  10. uwuuu. entry yg sangat berguna ni.. hehe..

    ReplyDelete
  11. akk jijahhh..tengkieww taww..pasni ley tye akk lg..hehe

    ReplyDelete
  12. @diana; hehe sj la tu buat2 tak paham. hoho

    @abang long; maceh :)

    @nuyui;hehe selamat mencuba.. ekeeke :P

    @shida'R; weee~~ ^^

    @wan cikgumuzik; eh ade kena mngena ke cikgu...ehe

    @wanie; yelah yunk..kita yg tahu kena tolong..hehe

    @fathiah; hehe bila masa jijah jd anak fathiah ni..hahha

    @nuyui; no hal my dear :)

    @eza boom boom; welcome :)

    @khairil; haha masih belajar lagi..

    @terbelog; gud girl! lalala

    @roti telur; hahaha berguna la sgt. haha

    @lilypelangi; maceh my dear!

    @alif haris; mekasih alif!.wee~~

    @mlexzarzx; boleh. boleh. tanya la lagi yer..ngee~~

    ReplyDelete
  13. now i know, thanks! :)

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!