Ayat 1000 Dinar Di Murahkan Rezeki

12:00:00 PM 6 Comments A+ a-



Sesiapa yang mewiridkan ayat 1000 Dinar, Allah s.w.t akan murahkan rezekinya dan memberi keberkatan hidup di dunia dan akhirat.


Amalan membaca ayat ini selepas menunaikan Solat Fardhu 5 waktu sebagai usaha untuk memohon supaya dengan keberkatan ayat itu sendiri, Allah akan melimpahkan rezeki kepadanya.


Ayat ini dipetik dari Surah At-Tholaq [65:3] yang bermaksud:

"Barangsiapa yang bertakwa kepada Allah nescaya memberinya rezeki dari arah yang tidak disangka-sangka. Dan barangsiapa yang bertawakal kepada Allah, nescaya Allah akan mencukupkan (keperluannya). Sesungguhnya Allah melaksanakan urusan (yang dikehendakinya). Sesungguhnya Allah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu."

Ayat ini daripada Rijalu'Ighaib, diberikan kepada seorang lelaki di tengah lautan dengan hadiah 1000 dinar.


Siapa yang mewiridkan membacanya setiap kali sesudah menunaikan Solat Fardhu 5 waktu, nescaya Allah murahkan rezekinya dan ia bakal mencapai kemuliaan di dunia dan di akhirat.


Barangsiapa membaca ayat ini sesudah menunaikan Solat Fardhu dengan bilangan ganjil iaitu 1, 3, 5, 7, 9 atau 11 dan seterusnya, nescaya akan ditolak kesulitan yang dihadapinya.


Malah Allah s.w.t akan melapangkan urusannya dan pengamalnya berasa tenang. Pergaulan seharian serta pekerjaan juga menjadi mudah.



All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

6 insan comel komen

Write insan comel komen
7/29/2011 12:13 PM delete

perkongsian yg bermakna..

Reply
avatar
lavenderlover
AUTHOR
7/29/2011 12:25 PM delete

like this surah too..i already hafal & recite it after pray..try it too,k..>_<

Reply
avatar
shida'R
AUTHOR
7/29/2011 1:04 PM delete

alhamdulillah selalu amalkan :)

Reply
avatar
siti hasanah
AUTHOR
7/29/2011 5:49 PM delete

nice sharing.. leh amal2 kan pas ni :)

Reply
avatar
7/30/2011 1:08 AM delete

tak ada button like untuk blog so like kat fb je la..hehe..ilmu bertambah lagi..thanz akak..:)

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
7/30/2011 11:39 AM delete

liyana; button like kat bawah la yunk...

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!