Rahsia Solat dan Warna

2:30:00 PM 14 Comments A+ a-Waktu Maghrib

Menjelang waktu Maghrib, alam berubah ke warna merah dan di waktu ini kita kerap dinasihatkan oleh orang-orang tua agar tidak berada di luar rumah. Ini kerana spektrum warna pada waktu ini menghampiri frekuensi jin dan iblis (infra-red) dan ini bermakna jin dan iblis pada waktu ini amat bertenaga kerana mereka resonan dengan alam. Mereka yang sedang dalam perjalanan juga seelok-eloknya berhenti dahulu pada waktu ini kerana banyak interferens berlaku pada waktu ini yang boleh mengelirukan mata kita.


Waktu senja adalah waktu syaitan berkeliaran. Sabda Nabi s.a.w.,

"Apabila hari sudah senja, tahanlah anak-anak kamu (keluar rumah) kerana syaitan-syaitan berkeliaran ketika itu. Apabila sudah berlalu sebahagian daripada malam, maka biarkanlah mereka tetapi kuncilah pintu dan sebutkan nama Allah. Sesungguhnya syaitan tidak sanggup membuka pintu yang dikunci. Tutup tempayanmu dengan menyebut nama Allah. Tutup semua bekasmu dengan menyebut nama Allah, sekalipun dengan membentangkan sesuatu di atasnya..."
(Riwayat Muslim daripada Jabir bin Abdullah r.a.)


Waktu Isyak

Apabila masuk waktu Isyak, alam berubah ke warna Indigo dan seterusnya memasuki fasa Kegelapan. Waktu Isyak ini menyimpan rahsia ketenteraman dan kedamaian di mana frekuensinya bersamaan dengan sistem kawalan otak. Mereka yang kerap ketinggalan Isyaknya akan selalu berada dalam kegelisahan. Alam sekarang berada dalam Kegelapan dan sebetulnya, inilah waktu tidur dalam Islam. Tidur pada waktu ini dipanggil tidur delta dimana keseluruhan sistem tubuh berada dalam kerehatan.

Waktu Subuh

Pada waktu Subuh alam berada dalam spektrum warna biru muda yang bersamaan dengan frekuensi tiroid yang mempengaruhi sistem metabolisma tubuh. Jadi warna biru muda atau waktu Subuh mempunyai rahsia berkaitan dengan penawar/rezeki dan komunikasi. Mereka yang kerap tertinggal waktu Subuhnya ataupun terlewat secara berulang-ulang kali, lama kelamaan akan menghadapi masalah komunikasi dan rezeki.

Ini kerana tenaga alam iaitu biru muda tidak dapat diserap oleh tiroid yang mesti berlaku dalam keadaan roh dan jasad bercantum (keserentakan ruang dan masa) - dalam erti kata lain jaga daripada tidur. Di sini juga dapat kita cungkil akan rahsia diperintahkan solat diawal waktu. Bermulanya saja azan Subuh, tenaga alam pada waktu itu berada pada tahap optimum. Tenaga inilah yang akan diserap oleh tubuh melalui konsep resonan pada waktu rukuk dan sujud. Jadi mereka yang terlewat Subuhnya sebenar sudah mendapat tenaga yang tidak optimum lagi.

Waktu Zuhur

Warna alam seterusnya berubah ke warna hijau (isyraq & dhuha) dan kemudian warna kuning menandakan masuknya waktu Zohor. Spektrum warna pada waktu ini bersamaan dengan frekuensi perut dan hati yang berkaitan dengan sistem penghadaman. Warna kuning ini mempunyai rahsia yang berkaitan dengan keceriaan. Jadi mereka yang selalu ketinggalan atau terlewat Zuhurnya berulang-ulang kali dalam hidupnya akan menghadapi masalah di perut dan hilang sifat cerianya.

Waktu Asar

Warna alam akan berubah kepada warna oren, iaitu masuknya waktu Asar di mana spektrum warna pada waktu ini bersamaan dengan frekuensi prostat, uterus, ovari dan testis yang merangkumi sistem reproduktif. Rahsia warna oren ialah kreativiti. Orang yang kerap tertinggal Asar akan hilang daya kreativitinya dan lebih malang lagi kalau di waktu Asar ni jasad dan roh seseorang ini terpisah. Jangan lupa, tenaga pada waktu Asar amat diperlukan oleh organ-organ reproduktif kita.selamat beramal ^^


sumber pak ngah


All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

14 insan comel komen

Write insan comel komen
Cik Muda Sae
AUTHOR
7/08/2011 2:40 PM delete

fuhhh...sangat menarik...copy boleh?

Reply
avatar
HaFizaH aYu
AUTHOR
7/08/2011 2:47 PM delete

wrna wktu subuh sesuai utk phidap tiroid,tu mnurut kauselor kt kolej ayu dlu..dr medikal plak xtau la btol k x..nway suka entri ni byk info yg br tau

Reply
avatar
Mira Zaini™
AUTHOR
7/08/2011 2:56 PM delete

wahhh...insaf membacenya~~gud posting~~

Reply
avatar
Siti Safiyyah
AUTHOR
7/08/2011 2:58 PM delete

SUBHANALLAH.. tak sangka itu rupenye rahsia disebalinya.. thanks for sharing.. :)

Reply
avatar
iLa suHaiLa
AUTHOR
7/08/2011 3:14 PM delete

1st time dgr info cmnie..bagus2

Reply
avatar
7/08/2011 3:29 PM delete

info yang sangat menarik..baru ku tahu..

Reply
avatar
7/08/2011 4:12 PM delete

trima kasih kerana berkongsi maklumat..

Reply
avatar
KinosKoko
AUTHOR
7/08/2011 6:16 PM delete

ohhh..patut la....

Reply
avatar
alif haris
AUTHOR
7/08/2011 8:30 PM delete

terima kasih kak atas peringatan ^^

jadi setiap solat itu punya sebab tersendiri kan ^^

subhanallah lihatlah bagaimana Allah itu mengatur segalanya

Reply
avatar
Khairil
AUTHOR
7/08/2011 11:03 PM delete

info yang bagus ni....terima kasih yer...

Reply
avatar
Lily
AUTHOR
10/07/2012 9:14 PM delete

info yg bgos.. nk copy taw..:)

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!