Wednesday, April 13, 2011

BEN ASHAARI BICARA KASIH AYAH




Bicara Kasih Ayah
segmen baru abg ben..klik banner untuk join k.

Ceritakan segala segala kenangan pahit manis anda bersama ayah tersayang ... Tidak kurang dari 100 patah perkataan dalam 4 perenggan ..

Ayah daku seorang yang penyayang...bekas pesara tentera..orang kata lau ayah askar mesti garang tapi sebenarnya tak! ayah la orang paling baik yang pernah daku jumpa di dunia ni..sepanjang daku hidup selama 23 tahun ayah sentiasa menjadi yang terbaik

teringat masa daku masih bersekolah lagi..kalau ada perjumpaan dengan cikgu..walaupon time tu ayah busy dengan keje ayah tetap datang amik report card daku..daku bukan yang cemerlang tapi kerana tak hampakan  perasaan daku ni ayah sanggup datang juga dengan baju keje nya...terharu sangat masa tu..apalah perasaan kalau ayah tak datang amik report card kan..mesti sedih giler..

apabila memasuki zaman kolej..ayah pulak sanggup datang dari PD-Damansara kadang-kadang untuk hantar daku balik sana setelah berhenti..bayangkan betapa penatnya ulang alik semata-mata nak hantar daku pulang ke kolej je..

ayah sekarang dah takde keje..Alhamdulilah apabila daku bekerja ni dapat juga membantu beliau..nak harapkan duit pencen je banyak mana kan..tu pon kesian je tengok dia bawak teksi kadang-kadang ada pelanggan kadang2 takde...
Apepon ayah daku tetap the best!! sayang ayah sangat-sangat! bagaimana lah rasanya kalau ayah takde nanti...pasti hidup daku tak bermakna lagi!! *sambil mengesatkan airmata..sob..sob..*
semoga ayah daku sihat sentiasa di lindungi Allah

Apakah cara terbaik mendidik anak kita di zaman yang penuh mencabar ini ?

daku rasa sokongan emosi paling penting dalam membentuk anak-anak..dunia sekarang anak takboleh di guna dengan kekerasan..lagi kita guna kekerasan lagi keras la dia..gunakan sokongan emosi dan psikologi..nasihat yang mempunyai teladan..jadikan anak sebagai teman dan ajak mereka berbincang dengan apa juga perkara yang mereka sukai...
Wallahualam ^^

9 comments:

  1. best dpt ayah cm 2.


    singgah lah blog dekcik..
    bce ngah penuh hayati..

    http://sweetchoc91.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-bicara-kasih-ayah.html

    ReplyDelete
  2. salam...

    ayah segalanya buat kita...tiada duanyer..

    ReplyDelete
  3. Singgah baca entri awk ...:D nice story ...

    ReplyDelete
  4. tu la kan.. ramai kawan2 yg tulis abah diaorg dah x ade,..
    x dpt nak bayangkan kalau jadi kan diri sendiri...

    dr segmen abg ben..
    http://heandsheloves.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. singgah baca entri tentang ayah!
    begitulah pengorbanan seorang ayah..

    ReplyDelete
  6. ayah adalah yg terbaik!^^

    mari2 singgah^^
    http://whenisaidsomething.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-bicara-kasih-ayah.html

    ReplyDelete
  7. Follow blog.Ziarah sambil membaca.


    JOm Joint.Blog akan di pamerkan ke page yang mempunyai 16000 fan page
    Peraduan

    FARISZ@AZ.Com FanPage








    .

    ReplyDelete
  8. ayah eyqa pun tentera jugak.. :) tp skang dah jd bekas.. hihihi..

    ReplyDelete
  9. tade yang lebih tacing dari kisah Ayah dan Mama.

    Nadh sayang ayah nadh jugak.. ;)
    Salam singgah salam ziarah dari nadh..
    kita jadi anak soleh untuk Ayah ye. yang mendoakan kebahagiaan depa dunia dan akhirat..

    Nadh datang melawat ni.. ;)
    kisah anak Ayah Budak Nakal

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!