Derita jantung bayi di luar badan

8:45:00 AM 4 Comments A+ a-JOHOR BAHRU - Sukar dipercayai apabila seorang bayi lelaki comel dilahirkan dalam keadaan organ jantungnya terletak di luar tubuhnya sendiri.
Itulah takdir Koh Jun Hao yang kini berusia 14 hari apabila organ jantungnya terletak di dada, bukan di dalam tubuh sebagaimana kebiasaan.
Lebih menyayatkan hati, bayi berkenaan memerlukan 20 kali pembedahan bagi membolehkan jantungnya itu ditutup dengan kulit tiruan.
Bapanya, Koh Guan Siang, 33,berkata, anak keempatnya itu dijadualkan menjalani pembedahan pertama bulan ini di Hospital Kuala Lumpur (HKL).
Meskipun segala perbelanjaan untuk pembedahan menggunakan tabung bantuan perubatan HKL namun menurut Guan Siang, banyak kos lain yang perlu ditanggungnya.
Menurutnya, rawatan susulan Jun Hao terutama bagi kos susu khas dan ubat-ubatan yang perlu dimakan setiap hari amat tinggi.
Beliau menganggarkan kos itu kira-kira RM3,000 sebulan yang terpaksa ditanggung olehnya semasa bayinya itu dirawat di HKL.

All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

4 insan comel komen

Write insan comel komen
BooBoo
AUTHOR
4/08/2011 10:20 AM delete

huhuhu...kesiannyer....

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
4/08/2011 11:49 AM delete

booboo~ sedih lah...lahir2 je dah hidup seksa cam ni...

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
4/08/2011 1:47 PM delete

solehah~ kesian kan..jijah takut tak hidup lama je..yelah..baby ni pon seksa jugak kan kalau hidup...harap2 operation bjalan dgn lancar..

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!