Muzium Tentera Darat [Part 2]

10:03:00 PM 8 Comments A+ a-


Selamat Malam Ahad...

kini daku mahu cerita pulak Gathering Housemate Poli [Part2]..entry Part 1 dah baca kan di mana hari pertama kami main bowling kemudian pergi pasar malam beli makanan untuk menjadi hidangan kami di pantai  sebelum masa untuk bermandi manda.. weee~~ kemudian sebelah malamnya pula aktiviti melalak macam orang tak hengat dunia...kahkahkah di bilik karoke dan bila lapar setelah mengeluarkan seluruh tenaga bila nyanyi tiba masa untuk makan dan sambil-sambil bertukar hadiah. hehee comey kan sotong hijau daku tu. sweet giler wei!! daku dah gantung kat My PE pon. wink2...

Pagi tadi setelah bangun-bangun untuk check out hotel. perjalanan masih di teruskan untuk hari terakhir bersama. sebelum check out macam la biasa. snap snip pasti lah ada untuk kenangan tatapan diri sendiri. hehehe mari la layan k.


bergambar dengan My PE suatu kewajipan!!


dah selesai snap snip kan hotel. opsss!! hotel ke....ahakkkss kami pon pergi makan sarapan lah. perut lapar sangat pon. yelah perut daku ni besar mane jer. dah la kurus kerinting. angin tiup dah tumbang. hahaha


kami makan sama lontong dan teh suam! lagi satu daku tambah roti kosong! 
perut mintak di isi bantai je makan selagi nak makan.

Yeaahh!! kami pergi Muzium Tentera Darat! walaupon daku dah duduk PD berpuluh tahun. lebih kurang la kot. tak pernah lagi jejak kat muzium ni. giler kentang kan. hohoho sebab bapak daku pon dah askar. daku pon tak heran lah. hahahaa tapi pergi dengan kengkawan pasti lah menyeronokan bukan.

MUZIUM TENTERA DARAT
ambik gambar dulu buat kenang-kenangan kami berlima sekawan 



bergambar dengan trak askar pon jadi lah. tak heran sangat pon. hahaha


air pancut. haha betul ke..macam tak best bunyi jer *otak blues* kuikuikui


meriam!! booooomm kebabomm!!

nak masuk muzium ada pulak askar jadi pengawal kat situ. daku pon siap siaga mengambil gambar dengannya.. hahaha


eh..eh.. kenapa nama dia Fadzil bukan Syafiq.?? huhuhu
siap pegang tangan gitu. 
marah Encik tentera laut daku kang..weee~~ 


dalam muzium Kapsul Masa Tentera Darat



basikal jepun tau ni.

jom kita beralih arah ke terowong PKM iaitu Parti Komunis Malaya



JOM MASUK





bilik rawatan PKM yer kalian



motosikal PKM..dulu pon ade gak motosikal..kihkihkih


 yang ni pulak bilik mesyuarat ahli PKM. ada suara dorang tengah berbincang gitu.
ngee~~ menyeramkan!


Sebab kenapa PKM melanjutkan Pemberontakan Senjata


Perjanjian Baling!! ha siapa tak pernah dengar?? sila bukak buku sejarah balik.. hahaa


dah sampai penghujung terowong PKM dan jumpa

HELIKOPTER ARMY!!

seronoknya menghabiskan masa bersama-sama kawan tercinta. rasa tak puas lagi jer. dulu dah 6 bulan hidup bersama. ni 2 hari rasa tak cukup pulak. hehehe 

p/s : wei kawan-kawan ku Afiqah,Fiza,Fadz,Sue,Moon..next month kita nak bercuti kemana pulak yer??...wee~~ let me know..


ku tuju untuk temanku
:
:
v

TEMAN,
Kita bertemu tanpa di pinta,
Lau terjalinlah sebuah persahabatan,
Yang penuh dengan senyuman,
Gelak tawamu menghiasi perbualan..

Antara kita banyak persamaan,
Keikhlasan dan kejujuran,
Antara kasih,
Antara kejayaan,
Adanya ketandusan dan kepayahan,
Antara persahabatan,
Adanya pertemuan dan perpisahan..

TEMAN,
Semulia mungkin...akan tinggal
kenangan,
Kita mungkin akan di pisahkan,
Oleh masa yang mengajar kita,
Betapa besarnya
erti kedewasaan...

Sekian ^^

All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

8 insan comel komen

Write insan comel komen
cikkacak
AUTHOR
4/24/2011 10:28 PM delete

hensem nye encik Fadzil . HHE

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
4/24/2011 10:48 PM delete

cikkacak kuikuikui...hensem la sgt..hahaha
nasib baik patung..kalau tak bawak lari dah..weee~~

Reply
avatar
Siti Aniza
AUTHOR
4/24/2011 11:29 PM delete

wow..bestnye jejalan..

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
4/24/2011 11:54 PM delete

siti aniza best2..nak2 jumpa kawan2 lama...hehe

Reply
avatar
4/25/2011 8:49 AM delete

seronoknya.. nanti nak gi jugaklah :D

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
4/25/2011 9:41 AM delete

ardini humaira jom kak pergi...bljr sejarah balik...hehhe

Reply
avatar
QasehnyaRania
AUTHOR
6/15/2013 3:34 PM delete

pernah ke sini masa arwah adik tamat latihan dulu

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
6/16/2013 7:16 PM delete

@QasehnyaRania oo ciksu pernah g PD la ni..hee

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!