Sesuaikan konsep pelamin nikah anda

10:00:00 PM 16 Comments A+ a-


Assalamualaikum..


Majlis pernikahan yang bakal tiba pastinya merungsingkan bakal pengantin kan. Setiap pengantin perlu menitik beratkan gaya penampilan sesebuah pelamin pernikahan yang bersesuaian dengan konsep pernikahan itu sendiri. Ketepatan konsep dan warna tema sekali gus dapat menaikkan seri serta kesucian majlis nikah tersebut. 

Contoh-contoh pelamin nikah seperti dalam entry Wedding Inspiration-Pelamin Nikah

Ada beberapa panduan untuk pelamin nikah. Antaranya..

1.Pemilihan warna lembut seperti putih dan krim serta merah jambu
2.Lebih sesuai jika di reka santai serta duduk di atas lantai yang di letakkan bantal-bantal mengikut tema yang bersesuaian
3.Konsep pilihan ialah keislaman,taman atau tradisional
4.Pemilihan tempat yang di langsungkan pernikahan. Samaada saiz dan keluasan tempat tersebut
5.Tentukan warna tema serta konsep yang betul.
6.Kos yang diperuntukkan oleh pengantin. Sederhana atau mengikut kemampuan
7.Pemilihan kerusi yang tidak terlalu mewah dan sarat untuk menghiasi ruang pelamin tersebut
8.Kualiti dan kos yang bersesuaian dengan citarasa yang dikehendaki
9.Penggunaan bunga hidup antara pilihan yang betul kerana pelamin nikah biasanya tetamu akan berada dekat untuk penyaksikan majlis pernikahan. Ia menambahkan gaya mewah pelamin tersebut.
10.Penggunaan lilin serta bunga segar atau tiruan akan dijadikan pilihan dekorasi pelamin pernikahan. Struktur yang di letakkan tidaklah terlalu tinggi daripada pengantin. Jika ini berlaku ia boleh menenggelamkan penampilan pengantin semasa berada di pelamin.
11.Boleh juga di letakkan taman mini atau pagar-pagar untuk menghiasi ruang pelamin tersebut. Ia akan mengikut citarasa penggubah dan impian pengantin.


All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

16 insan comel komen

Write insan comel komen
11/02/2011 12:05 PM delete

walaupon lambat lg nak kawen, sy terigin nak blue fairytale wedding concept.. huhuhuu... angan2 ku tinggi melangit..hehehe

Reply
avatar
11/02/2011 12:07 PM delete

pelamin dni simple je ehe...

Reply
avatar
..cik gugu..
AUTHOR
11/02/2011 12:12 PM delete

ASE X SABOR PULAK NK NIKAH.. HEHEH~

Reply
avatar
Lea Isnawi
AUTHOR
11/02/2011 12:32 PM delete

nak kawen!

tp x cukup syarat lagi

ngeh3

Reply
avatar
azam
AUTHOR
11/02/2011 1:31 PM delete

mmmmm...kali ke2 blh ke ??

Reply
avatar
Munna
AUTHOR
11/02/2011 1:32 PM delete

pelamin nikah? erm...rasa xbuat kot...not necessary...hihi

Reply
avatar
11/02/2011 1:54 PM delete

cantik sangat pelammin elyana..fiza suke yang simple..letak bantal2 tu pun ok..bunga ros pink..belakang pink+white..cantik!wahh macam fiza lak tak sabar..thanks juga untuk tips tu jijah..akan digunakan nanti..

Reply
avatar
11/02/2011 3:16 PM delete

hehe, best laa nak survey-survey pelamin daa :D.. Heee, tak sabarnya tunggu cik jijah kawen ^^

Reply
avatar
emieysandra
AUTHOR
11/02/2011 4:09 PM delete

cantik! tp sy nk simple2 jer~

Reply
avatar
lynda
AUTHOR
11/02/2011 5:33 PM delete

hai dah nk kawen ke kakak kite neyh eyh?:P

Reply
avatar
Wanie
AUTHOR
11/02/2011 7:33 PM delete

cik jijah, alang2 nak buat simple buat sendiri la lagi puas hati :)

Reply
avatar
Liza Razak
AUTHOR
11/02/2011 8:29 PM delete

saya suka pelamin yg simple je :)

Reply
avatar
Norlida Ramli
AUTHOR
11/02/2011 10:19 PM delete

syoknya dia nnt dia dh nk kawen..heheheehe

ida suka yg simple but nice!!cam kaler pink!addicted pink oh!!

Reply
avatar
shida'R
AUTHOR
11/03/2011 12:43 AM delete

jelesnya dia dah nk tawenn...shida belum lg nihh... ^_^

Reply
avatar
bantal
AUTHOR
12/15/2011 8:52 PM delete

susah le..nak buat pilihan warna...x tau nak pilih baju warna ape..dah jadi rambang mata dah nie...tolong.....rasa macam nak nangis....tolong bagi cadangan ye..dah habis pikir dah...

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!