Menyesal Kahwin

2:51:00 PM 21 Comments A+ a-


Assalamualaikum ^^


MENYESAL KAHWIN..............


Ini cerita aku.. Aku (bukan nama sebenar) baru je kawin, ngan pilihan mak aku. Aku tak penah kenal pon dia (bukan nama sebenar gak). Tapi mak punye pasal kan, aku terpaksa follow je la. Arghh, nyesal giler kawin..

Kalau dulu masa belom kawin, ikut suka aku je nak tido kol brape, nak bangun kol brape. Pastu kadang2 sampai tengah hari tido, sampai terlepas kuliah.. haha. Tade orang marah pon. Lecturer pon tak marah.

Tapi skarang, nak tido lewat sikit je ade orang sound. “Jom la bang tido…”. Pastu kalau tak bangun Subuh memang kena cubit peha la aku ni.



Kesian kena buli..

Kalau dulu masa belom kawin, ikut suka aku je nak makan kol brape, nak makan ape. Boleh makan best2, sebab beli kat kedai.. Tapi skarang, huhu..

Macam budak kecik je, kena ikut jadual makan! Dah la kadang2 dia masak masin la, pahit la.. Pastu kadang2 dia bagi aku makan sayor je bebanyak.

Tak makan kang kecik hati lak, pastu tulis kat status facebook dia.

Arghh,nyesal giler kawin..



Kalau dulu masa belom kawin, ikut suka aku je nak shopping bile, kat mane, nak beli ape.. Kira berbelanja tanpa waswas la. Tu yang shopping kejap je melayang 2 3 ratos skelip mata. Hohoho.. Tapi skarang, nak pegi shopping je, dia dah siap2 ngan list barang nak beli. Tade dalam list, tak leh amik!! Dah la berejam-jam pusing.. Leceh tol la orang pompuan nih. Muka dia takyah citer la, memang ceria je kalau masok shopping mall. Aku je yang muka tensen. Arghh, nyesal giler kawin…

Kalau dulu masa belom kawin, rambut aku ni macam2 pesen la bleh buat.. Ala Korea bleh, ala Carles Puyol (Kapten Barcelona) pon bleh buat, tade orang sound. Tapi skarang, panjang sket je kene sound.. panjang sket je kene sound.. Dia kata x hensem la, x kemas la.. Tak potong kang dia tanak ironkan baju aku lak. Haisshh.



Ade satu hari tu, masa makan kat JUSCO, ade la sorang awek comel melintas depan kitorang. Aku pon terpandang awek tu tanpa niat (ikutkan tak berdosa la kan?..) ADEH!! Terus kena cubit peha aku dari bawah meja. Cemburu buta lak bini aku (mentang-mentang la aku hensem..). Ape lagi, menjerit la aku kat situ.

Maunye tak kuat, satu foodcourt tengok kitorang, termasuk awek tadi..

Arghh first time kot rasa malu giler camtu. Rasanye muka aku lagi merah dari sos cili atas meja. Sakit wooo bini aku cubit. Huhu.. Kesian la kat bakal anak-anak kami nanti. Haha..



Tapi yang bestnya, skarang aku dah xyah basuh baju, iron baju sendiri..

Sume dah ready made. Hehe. Bab-bab iron baju ni memang aku x berapa sket.

Kalau dulu masa belom kawin, skali iron baju, sebulan aku pakai. Haha.

Malas basuh sebab tanak iron lagi! (Oppss kantoi..). Pastu baju2 bergelimpangan atas katil. Aku memang suka tido atas kain baju ni (padahal malas kemas). Skarang… hehehe.



Lagi yang best, time aku demam ke, x sihat ke, rasa diri ni cam dihargai je.. Yela, kira ade orang take care la. Totalcare!! Hehehe.. Kalau masa belom kawin dulu pepandai la bawak diri kalau demam. Huhu, sadis3..

Pastu kan, skarang kehidupan aku kira tersusun la.. Maklum la dah ade ‘PA’.. Kalau banding ngan dulu, hmm.. x produktif sangat la kehidupan aku.





Sekali-sekali dia kejut aku bangun solat malam, kadang-kadang dia tegur kalau aku lama tak baca Quran.. Hmm sejuk hatiku. Maklum le kita ni bukan malaikat, iman turun naik. Jadi kena ade yang tolong ingatkan. Ini la

pentingnya cari isteri yang solehah!



“Buat isteriku yang comel dan tercinta

Terima kasih kerana marah kalau abang tido lambat

Boleh la abang bangun awal-awal pagi

Then kita solat Subuh sama-sama..



Tapi kalu abang tak bangun gak,

ayang cubit je pehe abang

abang xkan murka..



Lagi abang sayang ade la..



Buat isteriku yang comel dan tercinta

Terima kasih kerana jaga makan minum abang

Tengok skarang abang da nak gemok da

Takde la kurus je macam mula2 kawin dulu..



Ke memang nak abang jadi gemuk ni?



Ayang takut orang lain berkenan kat abang ek?

Jangan bimbang atau ragu okeh,

Cintaku hanya eksklusif untukmu sayang..



Buat isteriku yang comel dan tercinta

Terima kasih kerana tolong iron baju abang

Sebab abang memang allergic sket bab iron2 baju

Jangan risau la nanti abang potong rambut..





Skarang abang dah tak selekeh macam dulu

Rambut da kemas, baju da kemas, senyum memanjang

Hidup terurus, amal pon terjaga, badan pon berisi juge”

Argghh, nyesal giler kawin LAMBAT!!!



♥ silalah share atau tag untuk manfaat bersama ♥


All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

21 insan comel komen

Write insan comel komen
ChaCha
AUTHOR
10/14/2011 2:59 PM delete

jodoh tu datang tanpa diduga...ermmm...moga bahagia pasangan suami isteri :)

Reply
avatar
lynda
AUTHOR
10/14/2011 3:03 PM delete

nak kawen awal ke x?
nak kawen awal ke x?
nak kawen awal ke x?
hihihi

Reply
avatar
10/14/2011 3:04 PM delete

sweet!tapi ayat last tu tak boleh nak belah!grrr

eh ter emo lak..padahal cool je.

Reply
avatar
apek poyo
AUTHOR
10/14/2011 3:39 PM delete

ermmm...tu la..kalau dpt istri yg mcm ni laa.....kalau sebaliknya..
nasib badannnnnnnnnnn

Reply
avatar
10/14/2011 3:57 PM delete

Haha.. Femes lagi cerita ni rupa-rupanya.. ^^

Reply
avatar
dakcik
AUTHOR
10/14/2011 4:43 PM delete

TQ sharing..suke baca ! =)

Reply
avatar
Cik Yana
AUTHOR
10/14/2011 6:31 PM delete

Sweet. Tapi nak kawen cepat takde duit lagi. Hehehe~ :)

Reply
avatar
Syieda_Joy™
AUTHOR
10/14/2011 8:02 PM delete

nak kawen awal...tapi belom cukup duti T__T

Reply
avatar
sis92
AUTHOR
10/14/2011 8:38 PM delete

wah sweet la post ni..:)
nak kawin2 sobsob haha

Reply
avatar
Wani
AUTHOR
10/14/2011 8:55 PM delete

alolololo.
suwitnyaaaaaaaaaa alahai T___T

Reply
avatar
namy miera
AUTHOR
10/14/2011 9:07 PM delete

waahhhh..sweet giler citer nih..

Reply
avatar
Cikgu Jaja™
AUTHOR
10/14/2011 9:11 PM delete

haha..

jijah.. aku suka entry nie...

cintaku ekslusif untukmu.. ekeke. cumel!

Reply
avatar
Cik Ice
AUTHOR
10/14/2011 9:26 PM delete

Sangat menarik.. *Thumbs Up*

Reply
avatar
cunndaa
AUTHOR
10/14/2011 10:33 PM delete

sweet nye cite ni..yups, bila kawen semua terurus jika dpt seorang isteri yg rajin dan beriman..

bila baca, terasa nk kawen jugak lah..hahahaa

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
10/14/2011 11:02 PM delete

ekeke :P jom kawen awal semua. lalala :p

Reply
avatar
Azzah
AUTHOR
10/15/2011 12:04 AM delete

best oo kawen awal..:)

Reply
avatar
Khairil
AUTHOR
10/15/2011 1:34 AM delete

memang apatut kahwin awal..rugi kahwin lambat..percayalah...

Reply
avatar
Qhaifa Nur
AUTHOR
10/15/2011 1:37 AM delete

salam singgah

kawin..perkongsian 2 hati...bertawakal


dah follow jom follow back
qhaifanurin.blogspot.com

Reply
avatar
Wanie
AUTHOR
10/15/2011 3:21 PM delete

hehehe..romantiknye si suami ni..sape la yg buat ni kan..mesti isteri die senyum sepanjang hari..hehe

jom kahwin jom! :D

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!