Saturday, October 1, 2011

Chef Wan Kritik Pedas Majlis Resepsi Norman dan Memey




Redzuan Ismail atau lebih dikenali sebagai Chef Wan, meluahkan rasa kesalnya terhadap majlis resepsi perkahwinan pasangan Norman Hakim dan Memey Suhaiza yang dikatakan bagaikan model di majlis mereka sendiri.


Selebriti terkenal itu berkata di laman Facebook miliknya, Chef Wan Fan Club, meskipun majlis yang menelan belanja sebanyak RM12 juta itu berlangsung dengan jayanya namun kedua pasangan pengantin baru itu hanya berperanan sebagai peragawan dan peragawati di majlis itu.




Apa kata Chef Wan tentang majlis ini.



Cost yang di jangka hanya RM94000 dan menu untuk 200 orang teruk!




Norman Hakim dan Memey tak ubah macam model untuk promosi Refflesia



“If u asked me for my honest opinion is just a wedding that Rafelessia organised to promote their Products non stop the entire evening as i expected too comercialised that it ruined the event for all the guests i have spoken.

“Both Pengantin just play their game since its being sponsored.There nothing wrong with that except it served the purposed to used the Pengantin as their so call model la,” komen Chef Wan di laman Facebook miliknya itu.

Selain itu, beliau yang merupakan antara 200 tetamu terpilih majlis berkenaan turut menyifatkan gaun yang dipakai Memey seolah-olah baru keluar dari mesin basuh serta tidak sepadan dengan kos tajaan majlis yang sangat mahal itu.


Gaun Pengantin macam baru keluar dari Mesin Basuh!



“Setakat Berlian and pearls berjuta tu non of the pengantin can take the jewellery pun.Entah2 mlm ni jugak kena telanjang lepas tu Rafelessia ambil la balik simpan.

“Wedding gown rm500,000 by Vera Wang tu i gelak sungguh mcm Wedding gown biasa yg kecut masuk dlm washing machine depan memey tu yg i wasnt impressed at all likewise her veil mcm beli di globe silkstore! Ala di taja esok pulang la balik.

“So my honest opinion i really dont know what the fuss about this 12 miilion sponsorship is all about,” katanya lagi di laman web yang sama.

Menurut Chef Wan lagi, ramai media yang hadir di majlis itu memberikan reaksi negatif terhadap lagu-lagu gereja yang dinyanyikan, malah tiada doa selamat pun dibuat sedangkan majlis itu merupakan majlis perkahwinan pasangan Islam.


Tiada Doa Selamat atau upacara keislaman! Choir seperti nyanyian gereja!



“Ramai Press tak suka Choir yg menyanyikan lagu2 gereja kawin ni kata mereka sedangkan ini Wedding org islam satu doa selamat pun tak buat and thema pulak Blacktie and evening dress glam habis.

“I am not sure about the choir song gereja ni even though i heard because i sendiri tak tahu apa itu song gereja for wedding. That what the press upset about. Aiyo mesti controversial lepas ni lah. Kita baca la media nanti,” tambahnya lagi.

Chef Wan menyimpulkan bahawa majlis tersebut bukanlah merupakan majlis perkahwinan Norman dan Memey, namun ia lebih kepada majlis keramaian Rafflesia bertujuan untuk mempromosikan barangan kemas mereka dan ‘menenggelamkan’ pasangan itu.


Ini sebenarnya Majlis Keramaian Rafflesia bukan Majlis Resepsi Norman dan Memey



sumber: mynewshub

nak tengok gambar Majlis Resepsi RM12juta ala-ala gereja tu di SINI


34 comments:

  1. erk!tak tau nak cakap apa..:)

    ReplyDelete
  2. betul gak kowt kate chef wan..=))..
    artis yg berani mengelurkan kate2..
    if nak baju vera wang pown, watla tol2 eklusif..niy x..mcm gaun biase jer tgok..nkpak lutut g..xbangge babe!!..

    doa selamat xdek..perghh!!..very2 da boom la kn..

    p/s L ntahla..hope kekal la kan..tu je..berjuta2 habes..xkekal watpe..mx2 kekal...

    ReplyDelete
  3. hah! hambekkkk ko...gedik sangat nak tayang macam macam kan... Kan dah bernanah! hehehe...

    ReplyDelete
  4. da nama pun di taja..kena la jd model..

    pasal lagu gereja tu memang tak ptt.. kerja gila tu..

    ReplyDelete
  5. kalau dah orang tak suke..tetap tak suke..tapi apehal leh dapat tajaan.cube nabil dapat tajaan..bukan tajaan yang orang sebok kan..kompem pengantin tak macam boneka..tak kan kawen takde doa selamat..pengantin pun samae bengong..sebab nak kawen ditaja mewah,terima saje walau hakikatnye macam memalukan dorang sebab org2 dok kutuk sampai sekarang..ish..ni ke permulaan sebuah rumah tangga?ishh..saje tau buat i geram..[tibe nak emo tak tentu pasal] hehee

    ReplyDelete
  6. herm chef wan2.. udah2 le cari kontroversi.. bia la deme yg kawin.. T_T

    ReplyDelete
  7. azhafizah :dorang kan ada rekod buruk..so pihak penaja amik kesempatan. Nabil imej suci ada kesopanan lagi..da tentu mereka tak berani nak kacau..huhuhu

    ReplyDelete
  8. Hamek kaww..kena sepoloh dass dgn chef wan.
    Semua org ada hak utk bersuara, dan apa chef wan cakap tu mmg betul.
    Klu ye pun ditaja, ambik berat la sikit apa yg akan berlaku dlm majlis tu. Smpai nyanyi lagu gereja ish, x patut sgt laa..
    Tapi memang padan la dgn baju yg dipakai memey. sebab klu doa selamat yg dibacakan, memey kat atas duk tadah tangan aminkan doa dgn berpakaian mcm tu, memang lagi wat malu lah kan. :)

    ReplyDelete
  9. para sponsor2 tu memang taget nk promot produk or service diorng je pun. tp tang gereja song x bleh terima la. x patut x patut!

    ReplyDelete
  10. anak chef wan dulu pun bukan main jugak belanje kahwin kan..huhu
    elok la hentam sesame artis..hahaha

    ReplyDelete
  11. nak kawen tu x yah la heboh2 kan sgt berapa nilai ape bagai...tp artis biasa la kan ditambah plak dengan press yang nk lakukan majalah dan surat khabar.....lagi satu mintak2 la x cerai sebab artis yg kawin bagai nak rak selalu nya x lama.....just pandangan aku

    ReplyDelete
  12. ermmm..mcm2..X tau nk ckp apa.. ;)

    ReplyDelete
  13. kesian norman dan memey..xnabis2 org ckp pasal dorg...

    ReplyDelete
  14. Zeeqa~Ajie: haah kan betol gak tu..kalau doa selamat aminkan tak sesuai pulak pakai pakaian gitu..tp tak patut la..adeh..

    ReplyDelete
  15. biasalah..orang bisnes selalu ambil kesempatan..

    ReplyDelete
  16. awl2 pon, dh xde keberkatan..cuba la buat mjlis yg ada keberkatan sikit.. =.=

    ReplyDelete
  17. setuju dgn cik dil..
    semoga ia jd iktibar artis lain..utamakan agama, ketepikan glamour!

    ReplyDelete
  18. mcm2 la...kawen ala2 barat mcm dlm gereja je gayanye..
    doa selamat pun xde..
    org islam, tp berkahwin ala barat...

    ReplyDelete
  19. perghhh ~ memang pedas .. haha
    konklusinya .. takyah kawin nk grand2 sgt la kan

    ReplyDelete
  20. udah ler chef wan.. bior jew...
    awok pun bukan perfect sgt... anak pun kawin omputih.. xde nampak g masjid pun!

    tp lagu gereja tu mmg bullshit!
    padan ler memey + norman benda yg memalukan jew sepjg kehidupan!!!

    ReplyDelete
  21. Setuju dgn Fayya.. Dah dorg ni artis. Glamour tuh adelah target dorg.. Xnak glamer dduk le diam2!

    Xde plak la tgk bju kuar waching machine. Klu ade pon bkn salah memey ke norman. Tu salah designer la.. Chef wan punya bersemangat sampai panjang lebor, nmpok beno tak puah ati. Ape je la. X dewase lansung(tua dh pon)

    Aku tak de plak suke memey or norman, tapi anggap dorang dah jodoh gitu.. Bia le. agk nye chef wan penat kot crik duit sponser sendri wedding anak die.. tu die panas ati tgk org lain dgn 12m. Sbb anak die xde sponser. Die kua duit sndri banyok. Hehehehhe..

    **maap ye.. Pjg lebo plak aku kt sni

    ReplyDelete
  22. haha..lasernya mulut cik wan....pedas macam tom yam...

    ReplyDelete
  23. sangat setuju dgn chef wan !!!!

    ReplyDelete
  24. uiks..banyaknyer isu hehe

    ReplyDelete
  25. xtaw nk ckp ape..kalo pkirkn pe chefwan ckp psl gereja tu..mmg betul pon..xrsa majlis kenduri kawen ~_^

    ReplyDelete
  26. Da la pakai seksi.. Haaa mmg stuju sume chef wan ckp.. All posts writen r damn true!!

    ReplyDelete
  27. xde doa selamat??adoii ape la dorang nih!

    ReplyDelete
  28. klau btl mcm gereja...habis la lps nie..

    ReplyDelete
  29. setuju dengan kenyataan chef wan!

    ReplyDelete
  30. nasib baik ada chef wan! dia berterus terang benda betul. kesian memey n norman.....keh keh

    ReplyDelete
  31. law da name pon amek hak owg ,, mag xtau malu la .. dasar btine felda xsedar dry .. datang dri ceruk kg ,, branagn nk glam2 ,, muke dye ?? Allahh .. sumpah ,, abby tripple agy cnteq dri btine ni ,, pe yg bgoz nye dye eak ?? norman ,, sooooo stupid idiot ! .. xtau mane intan mane kace .. see ,, gaun wedding ala2 bju tdi mak sye .. hahah ,, xkn la mak bpk xleyh nk tgow care dye wat majliz ,, huuh ,, juzt PLESSING ,, pe la sgt ,, like a BITCH !!!!

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!