Monday, October 31, 2011

My PE Servis 5000KM


Assalamualaikum kalian ^^


punya la lama mengambil masa 10 bulan baru dapat servis proton kedua 5000KM. kali terakhir dulu Servis 1000KM pada bulan satu seperti dalam entry ini.


biasalah kereta baru setiap 1000KM,5000KM dan 10000KM ada free servis yang di tawarkan oleh Proton. servis kedua meter pon dah 6141KM. kalau ikutkan 5000KM patutnya. hehe





kebetulan hari ini cuti..tadi pergi la cawangan Pusat Servis EON untuk servis ini. tak lama lah tunggu siap di servis tak sampai setengah jam dah siap. just tukar minyak enjin, minyak hitam lagi jer. semuanya RM115.20. masa servis pertama dulu RM109. hehehehe


yelah daku berulang alik pergi keje dekat je tak jauh dari rumah. tu pasal tak naik-naik meter tu. huhuhu tak ada keberanian sensorang nak drive pergi melaka,Kuala Lumpur atau yang jauh jauh lagi. huhuhuhu -_-' bukan takut tak pandai bawak tapi takut tersesat jalan yang sesak penuh dengan pancaroba tu.




siap dah servis kedua 5000KM tinggal servis ketiga 10000KM bersamaan 11140KM nanti. tu pon tah bile nak dapat 10k tahun depan la nampaknya kot. yelah macam daku cakap tadi daku drive tempat dekat dekat jo. huhuhuhu


servis kedua ni tak dapat present! kedekuuuuuuuuut tol proton ni! hohohoho~~ 




ahhhhh!! bulan november roadtax insuransss tamat..keluar lagi duit banyak la nampaknyaaaaa! huuuuuuu~~


ingat petang ni nak pergi Nilai 3 cari barang..tapi ayah tak balik pulak..grrrrr tertidoo gua tunggu~~

19 comments:

  1. bulan ni roadtax dah tmt..hehe..

    kuar duit la plak..

    ReplyDelete
  2. hahaha...samalah kita...

    jom jeguk blog Qaseh...kita tag awak...

    ReplyDelete
  3. kenderaan perlu juga diservis..kann..
    xpe kuar duet..kalau rosak nanti lagi byk nak kuar kan..
    psstt..watermark tu..baru gune kah?hehehe..btw,Mr A NCE...

    ReplyDelete
  4. ni kat bandar port dikson ke..

    bosa keto ekau yo jijah..den keto kocik yo..

    ReplyDelete
  5. wahhh setahun baru g servis yg kedua, mesti x jalan jauh kan..g nilai tu mesti ade makna kan..lalala

    nak kad tau ^^

    ReplyDelete
  6. best nya, dah boleh bawa keta, servis keta. :D

    ReplyDelete
  7. @nuyui a.k.a miss YUI samalah roadtax tamat! adeh...bengkok2..

    ReplyDelete
  8. @Azhafizah[フィザ] hehe watermark baru pasang. ngehngehngeh terima kasih fiza! Mr A NCE. jijah baru sikit jer..hehe

    ReplyDelete
  9. @ArulchelseA beli bosa sekali gus. sonang anak beranak nanti. muahhaa ^^ aah kat Pee Dee je ni..

    ReplyDelete
  10. @Wanie haah..memang tak jalan jauh pon yunk. huhuhu nak kad eh tunggu taun depan yer...hehe

    ReplyDelete
  11. lawa kereta cik zizah ni...

    ReplyDelete
  12. sama lah ngan azzah..hari2 cuma drive pi office je..kalau nak drive jauh mesti hasben kat sebelah..

    ReplyDelete
  13. cantgik kaler kete nie....cun

    ReplyDelete
  14. Servis kereta ini bukan bergantung kepada mileage saja... Tempoh masa dari masa servis sebelum juga ambil kira..

    Tak boleh lebih dari 6 bulan kot kalau tak salah......

    ReplyDelete
  15. hamboihh sesi tayang keta nmpk...hihihi...

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!