Thursday, March 31, 2011

Teringat zaman paktikal time student dulu....


tadi pagi habis daku keje malam 3 hari . so harini dah off day lah. seronok lah dah dapat cuti..ngeeee..
mengantuk tu 10 jam 3 hari tak tidur. so pagi-pagi tadi masa nak pass report kat staff syif pagi ade ramai pulak student kolej MAHSA buat paktikal kat wad kanak-kanak ni..

oh kalian. asalnya daku pon student kolej MAHSA. tapi saja je buat-buat tak tahu..hahaha [ko jijah dah berlagak eh sejak jadi staffnurse...ececeh kata-kata setan baik dalam hati...] lagipun masa tu dah mengantuk sangat..tak sempat nak bercengkerama! eh silap...tak dan la nak berkenalan dengan adik-adik student ni. sape lah daku nak berlagak kan. keje pon baru 6 bulan lebih je. daku pun pernah jadi student gak dulu. masa tu bodoh-bodoh belaka. serius! tapi bila adik2 student ada ni maknanya daku kena mantapkan lagi lah ilmu pengetahuan...yelah! mesti dorang tak tahu akan tanya staffnurse yang terlibat...kang daku tak dapat jawab..buat malu jer...hahaha[sila gelak guling-guling yer]

jadi nak bukak balik kitab masa student dulu. zaman paktikal lah paling best. tak caya?? meh layan ni gambar zaman dulu kala...ekekee
masa ni zaman student sem 4 kat jitra Kedah.. komuniti best! pergi sekolah bagi imunisasi...TERBAIK la jijah!


bagi oral polio 2 drop untuk mengelakkan penyakit polio


bahu kiri ni nak bagi ubat MMR[ Mump,Measles,Rubella]


beralih bahu kanan pula ubat untuk cegah penyakit Diptheria Tetanus[DT]


adik ni tak nangis pon bila daku inject..bagus kan... i likeeeee..


ok muka pasrah giler...suka..suka lau budak tak nangis...hikhik


da siap...ngah pressure kat dua2 tempat injection..


muka puas giler dapat inject budak-budak..hahaha

amacam??
kalian berani ke nak kena inject macam adik kat atas tu...

emm macam takut jer tu...hahaha

itulah serba sedikit pengalaman yang daku dapat masa paktikal dulu..pergi sekolah dan inject kanak-kanak ni. bukan ape..kami datang memberikan rawatan untuk mengelakkan penyakit berjangkit bagi kalangan kanak-kanak..jadi bila ada sesuatu wabak..kanak-kanak ni sudah ada pelalian dan antibodi yang kuat untuk menyerang wabak tersebut..

^Terima Kasih sebab sudi baca kitab lama daku ni^




4 comments:

  1. huhuh T_T tengokk je gmba dahh buat orang nak nangiss ~! tkott lorhh ...
    anyway mimie bkan inject untuk kanser servik laa tpi untuk ape ntah..yg mimie twu ia brkaitan dengan gigi heehe

    ReplyDelete
  2. mimie~ hahaha oooooo tu untuk kancing gigi tu...atau nama len tetanus

    ReplyDelete
  3. haha , ari tu sri kne injection sbb allergyc , tpi nurse praktikal tuu yang buat . rase , takot bile nurse praktikal tu tak ykin . haha !

    ReplyDelete
  4. sri juju~ hahaha memang lah dorang kan student.hehe mane lah nak yakin kan...

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!