Kad Kahwin Asyraf Muslim Menampilkan Kaligrafi Jawi

by - 5:30:00 PM




satu lagi kad yang kreatif selepas kad-kad perkahwinan yang berbentuk facebook dari Zed Zaidi dan Kimono untuk Noh Hujan dan Mizz Nina, kad Kahwin Asyraf Muslim antara yang paling kreatif pada waktu ini


Kad undangan perkahwinan pelakon Asyraf Muslim dan Dayana menampilkan rekaan yang menampilkan kaligrafi jawi dan dan mukasurat mirip Al-Quran, siap ada terjemahan lagi
sudah menjadi trend sekarang artis-artis mengeluarkan kad-kad kahwin yang menarik perhatian semua pihak, apa-apa pun kad kahwin ini sangat menarik dan simple.

menarik kan. ape lagi culik la idea ni. hehe

You May Also Like

31 insan comel komen

  1. Jeles lah, nak kahwin dengan Asyraf Muslim :D

    ReplyDelete
  2. unik kan kad kahwin diorg...

    lain dari y lain...'-)

    ReplyDelete
  3. jeles tengok kad kawen bekas-skandal ne.wakakakaka :P

    ReplyDelete
  4. very kreatif...
    nnt nk wat kad kawen bentuk blog pulak..kakaka

    ReplyDelete
  5. Asyraf ni pun nnti nk buat kad kahwin mcm ni lerr , kihkih..

    ReplyDelete
  6. fuh terbaeekk..kalau bg kt org bukan paham jawi ni..mmg kompom pening hahaha

    ReplyDelete
  7. eh2 kad kahwin artis ni lain dari yg lain kan..

    ReplyDelete
  8. wa..unik & cantik..tapi x bole letak merate2 lah kan

    ReplyDelete
  9. sangat kreatif,btw sys lynda da tuka new link.;)

    ReplyDelete
  10. cik najihah: sebab tulisan jawi kan...hehe

    ReplyDelete
  11. kreatif2 gak..tapi kenapa design kerawang Al Quran?Apa akan jadi sekiranya orang yang buta tulisan jawi nampak?Mungkin dia boleh design kerawang dengan design yang lain.

    Maaf pandangan peribadi Afzal je ye :)

    ReplyDelete
  12. wah sangat unik lah

    kretip kretip sungguh perekanye

    :)

    ReplyDelete
  13. Uniquee gila :O

    Hehehe selamat berpuasa!

    ReplyDelete
  14. aku afzal: afzal. kerawang Al Quran dia ada terjemahan di bawah tu..sipa yg buta tulisan jawi memang leh baca bahasa melayu terjemahan.. :)

    ReplyDelete
  15. gile unik!! nk kawen T_T

    ReplyDelete
  16. Kreatif... tapi kadang-kadang artis ni mendapat idea dari penasihat mereka.

    Tak kurang laa juga yang pakai idea sendiri

    ReplyDelete
  17. Sori ye minta maaf banyak2 terlebih dahulu, kalau tak silap menggunakan hufur @ ayat yg terdapat di dalam al-quran perlu dijaga elok2.. contohnya Bismillahhirahmannirrahim dalam ayat penuh ditulis, jika dibuang @ dilangkah adalah berdosa, klu tak pasti tya yang lebih pakar, aku pun dengar dari ceramah ugama je, try la tya x salah kalau benda baik :) ok renung-renungkan dan selamat beramal :D

    ReplyDelete
  18. wah unik nie..xpernah lagi kot org buat..

    adui kalau nk design sendiri kad kahwin mmg budjet tinggi la kot..hehe

    ReplyDelete
  19. kaligraf seni Islam mmg menarik..pelbagai corak boleh digariskan tulisan tu...dgn seni kreatif khat...

    ReplyDelete
  20. nice..sib baek my turn da lepas..kalau nak gak culik idea nih...hahaaaa..

    ReplyDelete
  21. alhamdulillah, semoga Allah berkati perkahwinan mereka berdua. :D katanya dia nak kahwin di Mekah kan? ^_^

    ReplyDelete
  22. arjunakirana: yup kalau di buang n dlangkah berdosa. tapi harap2 yg dapat kad jemputan ni simpan lah baik2.. :)

    ReplyDelete
  23. cik pija: yup mereka nikah nanti kat Mekah Alhamdulilah..

    ReplyDelete
  24. sure pas ni jd ikutan
    teringin nak jpe si asyraf nieh hehehehe

    ReplyDelete
  25. bessnya.. rasa nak renew aa kad kawen.. boleh ke???

    ReplyDelete
  26. kreatifnya... macam2 kad skrg kan.. mesti mahai.. hihii

    ReplyDelete
  27. intanberlian: mahal kot kak..biasalah artis. hehe

    ReplyDelete
  28. Sebenarnya tiada masalah untuk menggunakan jawi dan kerawang seperti di al-quran kerana ia bukanlah ayat suci al-quran tetapi ia adalah seni islam. Tapi kad Asyraf ni memang xbleh nak letak merata sbb mmg ada ayat suci dalam tu. camne saya tahu? saya kerja kat tempat kad ini direka...kadkahwinku.com. Untk lebih info kad asyraf lawati http://gatal-tangan.blogspot.com/2011/08/pendedahan-panas-kad-kahwin-ashraf.html

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!