Kad Kahwin Asyraf Muslim Menampilkan Kaligrafi Jawi

5:30:00 PM 31 Comments A+ a-




satu lagi kad yang kreatif selepas kad-kad perkahwinan yang berbentuk facebook dari Zed Zaidi dan Kimono untuk Noh Hujan dan Mizz Nina, kad Kahwin Asyraf Muslim antara yang paling kreatif pada waktu ini


Kad undangan perkahwinan pelakon Asyraf Muslim dan Dayana menampilkan rekaan yang menampilkan kaligrafi jawi dan dan mukasurat mirip Al-Quran, siap ada terjemahan lagi
sudah menjadi trend sekarang artis-artis mengeluarkan kad-kad kahwin yang menarik perhatian semua pihak, apa-apa pun kad kahwin ini sangat menarik dan simple.

menarik kan. ape lagi culik la idea ni. hehe

All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

31 insan comel komen

Write insan comel komen
8/13/2011 5:45 PM delete

Jeles lah, nak kahwin dengan Asyraf Muslim :D

Reply
avatar
8/13/2011 5:52 PM delete

unik kan kad kahwin diorg...

lain dari y lain...'-)

Reply
avatar
ecadwinkyasha
AUTHOR
8/13/2011 6:07 PM delete

jeles tengok kad kawen bekas-skandal ne.wakakakaka :P

Reply
avatar
cunndaa
AUTHOR
8/13/2011 6:07 PM delete

very kreatif...
nnt nk wat kad kawen bentuk blog pulak..kakaka

Reply
avatar
Roti Telur
AUTHOR
8/13/2011 6:22 PM delete

Asyraf ni pun nnti nk buat kad kahwin mcm ni lerr , kihkih..

Reply
avatar
ZouL
AUTHOR
8/13/2011 6:27 PM delete

fuh terbaeekk..kalau bg kt org bukan paham jawi ni..mmg kompom pening hahaha

Reply
avatar
Wanie
AUTHOR
8/13/2011 6:32 PM delete

eh2 kad kahwin artis ni lain dari yg lain kan..

Reply
avatar
cik najihah
AUTHOR
8/13/2011 6:51 PM delete

wa..unik & cantik..tapi x bole letak merate2 lah kan

Reply
avatar
lynda
AUTHOR
8/13/2011 7:03 PM delete

sangat kreatif,btw sys lynda da tuka new link.;)

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
8/13/2011 7:03 PM delete

cik najihah: sebab tulisan jawi kan...hehe

Reply
avatar
Aku Afzal
AUTHOR
8/13/2011 7:12 PM delete

kreatif2 gak..tapi kenapa design kerawang Al Quran?Apa akan jadi sekiranya orang yang buta tulisan jawi nampak?Mungkin dia boleh design kerawang dengan design yang lain.

Maaf pandangan peribadi Afzal je ye :)

Reply
avatar
8/13/2011 7:18 PM delete

wah sangat unik lah

kretip kretip sungguh perekanye

:)

Reply
avatar
Izatie
AUTHOR
8/13/2011 7:55 PM delete

Uniquee gila :O

Hehehe selamat berpuasa!

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
8/13/2011 8:22 PM delete

aku afzal: afzal. kerawang Al Quran dia ada terjemahan di bawah tu..sipa yg buta tulisan jawi memang leh baca bahasa melayu terjemahan.. :)

Reply
avatar
sab
AUTHOR
8/13/2011 8:37 PM delete

gile unik!! nk kawen T_T

Reply
avatar
WuMing
AUTHOR
8/13/2011 8:57 PM delete

Kreatif... tapi kadang-kadang artis ni mendapat idea dari penasihat mereka.

Tak kurang laa juga yang pakai idea sendiri

Reply
avatar
8/13/2011 9:53 PM delete

Sori ye minta maaf banyak2 terlebih dahulu, kalau tak silap menggunakan hufur @ ayat yg terdapat di dalam al-quran perlu dijaga elok2.. contohnya Bismillahhirahmannirrahim dalam ayat penuh ditulis, jika dibuang @ dilangkah adalah berdosa, klu tak pasti tya yang lebih pakar, aku pun dengar dari ceramah ugama je, try la tya x salah kalau benda baik :) ok renung-renungkan dan selamat beramal :D

Reply
avatar
Aida Omar
AUTHOR
8/13/2011 10:05 PM delete

wah unik nie..xpernah lagi kot org buat..

adui kalau nk design sendiri kad kahwin mmg budjet tinggi la kot..hehe

Reply
avatar
damha
AUTHOR
8/13/2011 10:18 PM delete

kaligraf seni Islam mmg menarik..pelbagai corak boleh digariskan tulisan tu...dgn seni kreatif khat...

Reply
avatar
hunnyAPIS
AUTHOR
8/13/2011 10:22 PM delete

nice..sib baek my turn da lepas..kalau nak gak culik idea nih...hahaaaa..

Reply
avatar
::Cik Pija::
AUTHOR
8/13/2011 10:31 PM delete

alhamdulillah, semoga Allah berkati perkahwinan mereka berdua. :D katanya dia nak kahwin di Mekah kan? ^_^

Reply
avatar
Terbelog
AUTHOR
8/13/2011 10:58 PM delete

erm..Alhamdulilah

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
8/13/2011 11:49 PM delete

arjunakirana: yup kalau di buang n dlangkah berdosa. tapi harap2 yg dapat kad jemputan ni simpan lah baik2.. :)

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
8/13/2011 11:49 PM delete

cik pija: yup mereka nikah nanti kat Mekah Alhamdulilah..

Reply
avatar
el
AUTHOR
8/14/2011 4:51 AM delete

sure pas ni jd ikutan
teringin nak jpe si asyraf nieh hehehehe

Reply
avatar
aimaniman
AUTHOR
8/14/2011 7:54 AM delete

bessnya.. rasa nak renew aa kad kawen.. boleh ke???

Reply
avatar
IntaNBerliaN
AUTHOR
8/14/2011 9:13 AM delete

kreatifnya... macam2 kad skrg kan.. mesti mahai.. hihii

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
8/14/2011 11:47 AM delete

intanberlian: mahal kot kak..biasalah artis. hehe

Reply
avatar
2/25/2012 5:43 PM delete

Sebenarnya tiada masalah untuk menggunakan jawi dan kerawang seperti di al-quran kerana ia bukanlah ayat suci al-quran tetapi ia adalah seni islam. Tapi kad Asyraf ni memang xbleh nak letak merata sbb mmg ada ayat suci dalam tu. camne saya tahu? saya kerja kat tempat kad ini direka...kadkahwinku.com. Untk lebih info kad asyraf lawati http://gatal-tangan.blogspot.com/2011/08/pendedahan-panas-kad-kahwin-ashraf.html

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!