SEGMEN : AKU DAN COUPLE..!

10:00:00 PM 27 Comments A+ a-



\
klik banner

jijah nak join 
SEGMEN : AKU DAN COUPLE..!
dari mrs.yie


walaupon jijah lom kawen lagi. tapi jijah nak join gak.
korang. korang dan korang sila jangan jeles n muntah pink ok :p


ceritanya bermula begini...


daku berkenalan dengan en navy masa form 1 lagi..start naik sekolah menengah...memang daku tak kenal langsung dia sebab dari sekolah rendah berlainan.

daku satu kelas dengan dia,memang admire kat die sebab die ni hensem,pemalu...kebetulan pulak cikgu tetapkan tempat duduk masing2..daku ni dalam hati berharap sangat dapat duduk sebelah dia..ahakssss gatal dah...
mungkin cikgu dengar luahan hati daku kot..jadi cikgu letakkan daku duk sebelah meja dengan dia...masa tu 3 meja..dia duk hujung daku duk hujung lagi tengah2 tu budak cina pompuan..ok la tu kan dapat gak duk sebelah..hehehe
jadi hati da suka da ni...tapi malangnya duk sebelah memang asyik gadoh jer..dia suka tendang kerusi yang tengah tu kat daku..jahat giler..daku pon tendang balik lah padan muka ko! hahahaha dia ada baling kertas...kertas tu da gulung2 jadi bentuk bulat..dia baling kat daku..memang kena lah sebijik kat daku...eh xleh jadi ni..daku baling jugak bola kertas tu kat dia balik..tapi baling2 jatuh plak kat luar tingkap..alamak....???
dia mahu report sama cikgu wooooo...daku cuak!! hahaha

lagi satu...dia suka jalan belakang daku..tapi ape dia buat?? bila daku berjalan dia silangnya kaki daku...tak ke jahat tu!! mahu daku tak terselingkuh bila di silangnya kaki....

dalam banyak2 kejahatan dia, dia selamba ckp gan budak cina sebelah tu "dia ni awek saya" wah.........daku betul-betul malu @_@!!
tapi masa tu mungkin dia gurau2 kot...hahaha

berakhir setahun form 1..masuk form 2 daku tak sama kelas..aduh...tak best lah...tapi daku still menyampaikan salam rindu sayang daku melalui sorang teman..hahaha bila dia berjalan depan kelas daku..daku suka pandang dia kat luar walaupon masa tu cikgu tgh mengajar. ekeke :p

hari2 macam tu...dia ni pemalu....pemalu yang amat...papehal pon daku yang ngorat dia dulu...daku yang bagi surat cinta..pinjam buku teks kat dia..konon lah sebab daku nak panggil dia..hikhik
dia?? aduh pemalu yang amat...

sampaikan kawan daku tu amik beg dia dengan harapan dia meluahkan rasa cinta kat daku!! lau tak luahkan kawan daku tak bagi beg tu!hahahaa ugut tu...ngeee :p
so dia pon jumpa daku....

emm....masa tu 06.11.2002

dia cakap ape tau... "aku nak couple dengan kau!' [wah tak romantiknya...aduh!]daku cakap 'nak couple dengan sape? tak de nama pon'....dia cakap " nak couple dengan kau la nur azizah, kau nak tak??'daku malu2 pon cakap la "nak"

wah..tanggal 06.11.2002 daku couple dengan dia!!

daku malu terus berlalu pergi...hahaha
kawan daku tu tergelak2 pastu bagi la beg dia tu...
sebab dia dah cakap couple kat daku..
kelakar giler..

dan berakhir la form 2...hehehe


[ha..ni buktinya cinta monyet]

form 3 tak sama kelas tapi kami masih malu2 untuk bercinta..biasalah budak sekolah lagi..
nama jer couple tapi langsung takde gaya bercouple pon..huhu
nak telefon? telefon rumah je jadi penghubung masa tu tapi selalu ayah/ibu dia yang angkat..memang takut tau!heheenak keluar dating?? langsung tak pernah! serius!

dugaan nak sampai 9 tahun ni terlalu banyak..terlalu banyak kisah yang terpaksa tempuh untuk sampai tahap ini..sehingga sekarang dugaan masih lagi ada..sehinggakan kami masih belum berumah tangga lagi..huuu :(

harap-harap kebahagiaan tu akan jadi milik jijah suatu hari nanti..




inilah kisah cinta monyet, doakan agar daku selamat juga di ijabkabul dengan en navy tercinta..tapi kalau takde jodoh korang jangan nak mengata pulak ye.



sekian >_<





tarikh tutup
Selasa 16 ogos 2011

All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

27 insan comel komen

Write insan comel komen
8/14/2011 10:13 PM delete

wahhhhh f2 tu......sy f2 xknal g pun cinta tu apa.....ahaks......tahniah akak......bkn sng nk smpai cm ni kn....moga2 jodoh akak dgn dia berpnjgan k.....

Reply
avatar
cik najihah
AUTHOR
8/14/2011 10:20 PM delete

pewit..semoge berkekalan :)

Reply
avatar
Mrs.Yie
AUTHOR
8/14/2011 10:26 PM delete

akak dah baca..ooo...cinta monyet ye,,erm hencem jugak budak lelaki dalam gambo tu walaupun gambo tu kabur tapi agak terserlah kehenseman tahap seratos di situ..kuikuikui.. :)

Reply
avatar
Fathiah Hamim
AUTHOR
8/14/2011 10:30 PM delete

9 tahun??? huhuuhuhh

semoga bebahagia ke jinjang pelamin, ke anak cucu, ke akhir hayat, ke, berapa banyak ke daaa hehe

Reply
avatar
Khairil
AUTHOR
8/14/2011 10:46 PM delete

oh indahnya cerita cinta cik zizah ini...semoga berkekalan dan ke jinjang pelamin hendaknya..amin...

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
8/14/2011 10:54 PM delete

jasmin ibrahim: hehe tu la zaman akak dah gatal pulak..adeh..Amin..doakan akak bersamanya ye yunk!

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
8/14/2011 10:55 PM delete

cik najihah: Amin..harap2 berkekalan..

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
8/14/2011 10:55 PM delete

mrs.yie: hahaha dia mmg hensem pun kak. kahkahkah tahap 100 yer..wow!!

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
8/14/2011 10:56 PM delete

fathiah hamim: hahaha hingga ke syurga....Amin!

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
8/14/2011 10:57 PM delete

khairil: Amin..harap2 sampai lah ke jinjang pelamin..risau terputus dtengah jalan.. emm -_-

Reply
avatar
ArulchelseA
AUTHOR
8/14/2011 11:21 PM delete

jgn fikir putus tgh jana...insyAllah bhgia hendaknya...amin......

Reply
avatar
alif haris
AUTHOR
8/14/2011 11:49 PM delete

aicece ..
lama bercinta ye :)
heheheh ..
semoga berbahagia la ye kak jijah :)

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
8/15/2011 12:05 AM delete

arulchelsea: Amin..harap2 bahagia hendaknya yer.. :) mekasih arul syg..

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
8/15/2011 12:06 AM delete

alif haris: hehe mekasih alif syg..InsyaAllah ade jodoh leh bahagia..

Reply
avatar
8/15/2011 12:25 AM delete

smoga sukses yaa jijah, tiba2 jaa komen bunyi mcm dlm citer sinetron, hukk...

Reply
avatar
Puan Kutu
AUTHOR
8/15/2011 12:33 AM delete

amboi cinta monyet..form 1 dah pandai bercinta.sy dulu form1 tak reti apa2 pun.haha..apa pun bkn sng nak bertahan smp 9tahun.semoga korang cpt2 kawen..:)

Reply
avatar
Lelord
AUTHOR
8/15/2011 2:38 AM delete

hehehehhe apa tunggu lagi..cepat kawin

Reply
avatar
ecadwinkyasha
AUTHOR
8/15/2011 5:13 AM delete

insyaallah tak lama lagi tue....

Reply
avatar
8/15/2011 5:18 AM delete

wah ..ada gak cinta kera ye ..haha

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
8/15/2011 6:05 AM delete

kahkahkah doakan ye cepat kawen. kahkahkah *gatai dah*

Reply
avatar
miss lyzeer
AUTHOR
8/15/2011 11:22 AM delete

wahh 9 tahun..lama tu. Semoga jodoh berpanjangan. Aminn

Reply
avatar
SuRiA PaGi
AUTHOR
8/15/2011 11:34 AM delete

wah lamenye bertahan..amin,,moga2 copet la kawen,,,:)

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
8/15/2011 11:55 AM delete

Amin. semoga jodoh berkekalan..terima kasih semua -_-

Reply
avatar
8/15/2011 12:29 PM delete

t mkn nasi myk,jgn lupe jemput yui ea..

cntik2 blockquote tu..

Reply
avatar
YNA
AUTHOR
8/15/2011 3:58 PM delete

cinta dari form2?
tabik spring la, hihihi

smg akak dan en navy nerkekalan hendaknya yer? amin ;-D

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
8/15/2011 10:52 PM delete

yna: hehe gatai form 2 dah bercinta. ekeke :P Amin..semoga berkekalan.

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!