Sunday, August 14, 2011

SEGMEN : AKU DAN COUPLE..!



\
klik banner

jijah nak join 
SEGMEN : AKU DAN COUPLE..!
dari mrs.yie


walaupon jijah lom kawen lagi. tapi jijah nak join gak.
korang. korang dan korang sila jangan jeles n muntah pink ok :p


ceritanya bermula begini...


daku berkenalan dengan en navy masa form 1 lagi..start naik sekolah menengah...memang daku tak kenal langsung dia sebab dari sekolah rendah berlainan.

daku satu kelas dengan dia,memang admire kat die sebab die ni hensem,pemalu...kebetulan pulak cikgu tetapkan tempat duduk masing2..daku ni dalam hati berharap sangat dapat duduk sebelah dia..ahakssss gatal dah...
mungkin cikgu dengar luahan hati daku kot..jadi cikgu letakkan daku duk sebelah meja dengan dia...masa tu 3 meja..dia duk hujung daku duk hujung lagi tengah2 tu budak cina pompuan..ok la tu kan dapat gak duk sebelah..hehehe
jadi hati da suka da ni...tapi malangnya duk sebelah memang asyik gadoh jer..dia suka tendang kerusi yang tengah tu kat daku..jahat giler..daku pon tendang balik lah padan muka ko! hahahaha dia ada baling kertas...kertas tu da gulung2 jadi bentuk bulat..dia baling kat daku..memang kena lah sebijik kat daku...eh xleh jadi ni..daku baling jugak bola kertas tu kat dia balik..tapi baling2 jatuh plak kat luar tingkap..alamak....???
dia mahu report sama cikgu wooooo...daku cuak!! hahaha

lagi satu...dia suka jalan belakang daku..tapi ape dia buat?? bila daku berjalan dia silangnya kaki daku...tak ke jahat tu!! mahu daku tak terselingkuh bila di silangnya kaki....

dalam banyak2 kejahatan dia, dia selamba ckp gan budak cina sebelah tu "dia ni awek saya" wah.........daku betul-betul malu @_@!!
tapi masa tu mungkin dia gurau2 kot...hahaha

berakhir setahun form 1..masuk form 2 daku tak sama kelas..aduh...tak best lah...tapi daku still menyampaikan salam rindu sayang daku melalui sorang teman..hahaha bila dia berjalan depan kelas daku..daku suka pandang dia kat luar walaupon masa tu cikgu tgh mengajar. ekeke :p

hari2 macam tu...dia ni pemalu....pemalu yang amat...papehal pon daku yang ngorat dia dulu...daku yang bagi surat cinta..pinjam buku teks kat dia..konon lah sebab daku nak panggil dia..hikhik
dia?? aduh pemalu yang amat...

sampaikan kawan daku tu amik beg dia dengan harapan dia meluahkan rasa cinta kat daku!! lau tak luahkan kawan daku tak bagi beg tu!hahahaa ugut tu...ngeee :p
so dia pon jumpa daku....

emm....masa tu 06.11.2002

dia cakap ape tau... "aku nak couple dengan kau!' [wah tak romantiknya...aduh!]daku cakap 'nak couple dengan sape? tak de nama pon'....dia cakap " nak couple dengan kau la nur azizah, kau nak tak??'daku malu2 pon cakap la "nak"

wah..tanggal 06.11.2002 daku couple dengan dia!!

daku malu terus berlalu pergi...hahaha
kawan daku tu tergelak2 pastu bagi la beg dia tu...
sebab dia dah cakap couple kat daku..
kelakar giler..

dan berakhir la form 2...hehehe


[ha..ni buktinya cinta monyet]

form 3 tak sama kelas tapi kami masih malu2 untuk bercinta..biasalah budak sekolah lagi..
nama jer couple tapi langsung takde gaya bercouple pon..huhu
nak telefon? telefon rumah je jadi penghubung masa tu tapi selalu ayah/ibu dia yang angkat..memang takut tau!heheenak keluar dating?? langsung tak pernah! serius!

dugaan nak sampai 9 tahun ni terlalu banyak..terlalu banyak kisah yang terpaksa tempuh untuk sampai tahap ini..sehingga sekarang dugaan masih lagi ada..sehinggakan kami masih belum berumah tangga lagi..huuu :(

harap-harap kebahagiaan tu akan jadi milik jijah suatu hari nanti..




inilah kisah cinta monyet, doakan agar daku selamat juga di ijabkabul dengan en navy tercinta..tapi kalau takde jodoh korang jangan nak mengata pulak ye.



sekian >_<





tarikh tutup
Selasa 16 ogos 2011

27 comments:

  1. wahhhhh f2 tu......sy f2 xknal g pun cinta tu apa.....ahaks......tahniah akak......bkn sng nk smpai cm ni kn....moga2 jodoh akak dgn dia berpnjgan k.....

    ReplyDelete
  2. pewit..semoge berkekalan :)

    ReplyDelete
  3. akak dah baca..ooo...cinta monyet ye,,erm hencem jugak budak lelaki dalam gambo tu walaupun gambo tu kabur tapi agak terserlah kehenseman tahap seratos di situ..kuikuikui.. :)

    ReplyDelete
  4. 9 tahun??? huhuuhuhh

    semoga bebahagia ke jinjang pelamin, ke anak cucu, ke akhir hayat, ke, berapa banyak ke daaa hehe

    ReplyDelete
  5. oh indahnya cerita cinta cik zizah ini...semoga berkekalan dan ke jinjang pelamin hendaknya..amin...

    ReplyDelete
  6. jasmin ibrahim: hehe tu la zaman akak dah gatal pulak..adeh..Amin..doakan akak bersamanya ye yunk!

    ReplyDelete
  7. cik najihah: Amin..harap2 berkekalan..

    ReplyDelete
  8. mrs.yie: hahaha dia mmg hensem pun kak. kahkahkah tahap 100 yer..wow!!

    ReplyDelete
  9. fathiah hamim: hahaha hingga ke syurga....Amin!

    ReplyDelete
  10. khairil: Amin..harap2 sampai lah ke jinjang pelamin..risau terputus dtengah jalan.. emm -_-

    ReplyDelete
  11. jgn fikir putus tgh jana...insyAllah bhgia hendaknya...amin......

    ReplyDelete
  12. aicece ..
    lama bercinta ye :)
    heheheh ..
    semoga berbahagia la ye kak jijah :)

    ReplyDelete
  13. arulchelsea: Amin..harap2 bahagia hendaknya yer.. :) mekasih arul syg..

    ReplyDelete
  14. alif haris: hehe mekasih alif syg..InsyaAllah ade jodoh leh bahagia..

    ReplyDelete
  15. smoga sukses yaa jijah, tiba2 jaa komen bunyi mcm dlm citer sinetron, hukk...

    ReplyDelete
  16. amboi cinta monyet..form 1 dah pandai bercinta.sy dulu form1 tak reti apa2 pun.haha..apa pun bkn sng nak bertahan smp 9tahun.semoga korang cpt2 kawen..:)

    ReplyDelete
  17. hehehehhe apa tunggu lagi..cepat kawin

    ReplyDelete
  18. insyaallah tak lama lagi tue....

    ReplyDelete
  19. kahkahkah doakan ye cepat kawen. kahkahkah *gatai dah*

    ReplyDelete
  20. wahh 9 tahun..lama tu. Semoga jodoh berpanjangan. Aminn

    ReplyDelete
  21. wah lamenye bertahan..amin,,moga2 copet la kawen,,,:)

    ReplyDelete
  22. Amin. semoga jodoh berkekalan..terima kasih semua -_-

    ReplyDelete
  23. t mkn nasi myk,jgn lupe jemput yui ea..

    cntik2 blockquote tu..

    ReplyDelete
  24. cinta dari form2?
    tabik spring la, hihihi

    smg akak dan en navy nerkekalan hendaknya yer? amin ;-D

    ReplyDelete
  25. yna: hehe gatai form 2 dah bercinta. ekeke :P Amin..semoga berkekalan.

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!