Thursday, August 18, 2011

Tiara_Kris



tadi buka radio sinar fm dalam blog jijah ni. 
kedengaran lagu yang menyentuh kalbu pula malam ni
teringat pula zaman persekolahan dulu.
nasib baik dari zaman sekolah hingga sekarang kami setia bersama.
syukur ^_^


bayangkan kalau macam lagu ni. pasti sedih kan kalau layan.
putus di tengah jalan sebab kekasih tercinta lebih berjaya dari kita.


jadi mari kita layan jiwang ini malam ok. bahaha~~








Tiara... menggamit kenangan zaman persekolahan
Tiara... ku mimpi kita bersanding atas kayangan
Seakan bisa ku sentuh peristiwa semalam
Di malam pesta engkau bisikkan
Kata azimat di telinga

Kita... terpaksa berpisah untuk mencari arah
Kita... dipukul ombak hidup alam yang nyata
Engkau jauh meniti puncak menara gading
Yang menjanjikan hidup sempurna
Tapi aku hanya tunduk ke bumi
Hidup tertekan

Jika kau bertemu aku begini
Berlumpur tubuh dan keringat membasah bumi
Di penjara terkurung terhukum
Hanya bertemankan sepi

Bisakah kau menghargai
Cintaku yang suci ini...
Oh! Tiara... pedihnya
Dapatkah kau merasakan...

Bisakah, masih bisakah
Engkau hargai cintaku lagi
Oh! Tiara pedihnya dapatkah kau merasakan
Oh! Tiara pedihnya dapatkah kau merasakannya...
TIARA... Oh.!

15 comments:

  1. suka jugak lagu ni..layan,,

    ReplyDelete
  2. hahaha, dah cik jijah post pasal lagu ni otomatik teringat kat shahir :) giler best time dia nyanyi lagu ni, siap cikpija pun layan sekali lagu tiara ni ^_^

    ReplyDelete
  3. wanie suke oh lagu ni..walaupun tajuk lagu bukan 'wanie' hehe..teringat zaman skolah..:)

    ReplyDelete
  4. lamo dah lagu ni..zaman den sekolah rondah marin..dah 20 tahun lobih...

    ReplyDelete
  5. jijahhhhhhhhh...
    ni lagu feberet cunndaa taw...
    sedih ngn lirik lagu ni kan...

    gf masuk menara gading,
    tp bf masuk penjara....

    ReplyDelete
  6. wahh lamanya jiejah..tahniah..shida nih msh terumbg ambing lah huhuhu..

    ReplyDelete
  7. kesah gugu mcm lgu ni ler..

    tp pk rasional,t'paksa tingglkn dy demi masa dpn kte sdri (-,-")

    ReplyDelete
  8. macam lagu kekasihku di menara...

    ReplyDelete
  9. sis doakan berbahgia sampai ke singgahsana// Cuma jgn terlalu berharap..yakin@ percaya... pepon...chill


    ps: belajar dr kesilapan lalu...bukak hati utk dengar pendapat & naihat org lebih tua...kerna mereka lebih dahulu merasai semua ini...

    ReplyDelete
  10. dni ngah layan lagu raya hehehehe

    ReplyDelete
  11. alahai..yui pon suka lagu zaman2 gini..

    ReplyDelete
  12. Bagi yang putus cinta atau ada kaitan dgn lagu ini mesti sedih..

    Boleh menangis wooo

    ReplyDelete
  13. erm teringat zaman muda remaja selalu 'jammin' lagu ni skali

    ReplyDelete
  14. amboi..lama x dengar lagu ni hehe

    ReplyDelete
  15. kalau abg navy karoke suke sgt nyanyi lagu ni..tah kenapa tah die tu..bukan berpisah pon..cume penuh sentimental kot..T_T

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!