Kaum Lelaki!! Cara Menambah bilangan sperma




Kalian nampak foto di atas tu ape...ok jawab sendiri.. 
Hah adakah abg-abg kat luar sana tu yakin yang kalian benar-benar subur? hahaha soalan cepu mas ni yer..

Ok lah kesuburan seseorang lelaki dipengaruhi oleh kuantiti dan kualiti sel sperma yang dihasilkan di testis.
Satu petanda yang mudah untuk kita lihat jika sepasang suami-isteri itu mengalami masalah kesuburan ialah dengan melihat kemampuan mereka untuk menimang cahaya mata. betul tak. 

Bayangkan setelah setahun lebih kalian berkahwin tapi kalian masih gagal hamil (bagi isteri). Adakah ianya disebabkan oleh si isteri?
Tak semestinya ya!! Kaum lelaki turut ada risiko untuk mengalami masalah ketidaksuburan.Mungkin disebabkan bilangan sperma anda tak cukup atau tidak sihat dalam kata lain.

Usah risau, sekarang banyak cara untuk menambah bilangan sperma abg-abg ni.


1. kalian boleh meningkatkan makanan yang kaya dengan zat besi. emm makanan macam tiram,daging kambing,lembu kekacang ni kan tinggi kandungan zinc. eh selain tu tomato juga mengandungi unsur lycopene yang dapat meningkatkan bilangan sperma! lepas ni boleh lah makan tomato banyak-banyak yer. hehe

2. kalau kalian suka makanan vitamin C dan E itu lagi bagus sebab ia mampu meningkatkan keupayaan sperma untuk berenang dan bergerak. tak lupa juga dengan amalan makan herba seperti ginkgo biloba,horny goat weed. ala ni boleh di dapati di farmasi.

3. oh ya! daku pasti senaman ni pasti semua abg-abg tahu kan. Senaman kegel ialah senaman bagi mengemut otot PC  iaitu (otot ketika kalian tahan kecing). Ianya mampu bukan sahaja menambahkan isipadu pancutan sperma malah dapat juga memberi kemampuan kalian menahan dan mengawal pancutan ari mani kalian ketika bersama isteri.opsssss!! lelaki yang dah berkahwin je yer. 18sxxx

4. banyakkan minum air kosong untuk mengelakkan sel dalam badan kalian kering. jadi minum lah sekurang-kurangnya 6 gelas air kosong sehari. Yang paling penting elakkan meminum kopi!! sebab ia membuatkan sel sperma kehilangan air dalam sel.

5. Rajin kan bersenam. daku tahu orang lelaki ni aktif kan. Senaman mampu meningkatkan kadar pengaliran darah ke bahagian zakar kalian serta meningkatkan tahap testosterone. Apa yang pastinya, senaman ialah baik untuk kesihatan seks kalian juga.

6. ni khas untuk orang dah kahwin yer.. Kerapkan melakukan hubungan intim untuk meningkatkan lagi kebarangkalian agar persenyawaan sperma kalian dan ovum isteri kalian boleh berlaku. Sel sperma hanya mampu bertahan dan subur setiap 24-36 jam sekali. Selepas tempoh masa tersebut, sel-sel sperma akan ‘dikitar semula’ dan akan menghasilkan semula sel-sel sperma yang baru di mana ianya akan mencapai tahap kematangan 24-36 jam seterusnya.

Maka,
dengan tips-tips ni kalian boleh cuba amalkan dalam meningkatkan tahap kesuburan kalian sebagai seorang lelaki! jika kalian seorang wanita, kalian boleh kongsikan artikel ni bersama-sama suami, tunang ataupun rakan-rakan lelaki kalian k..InsyaAllah dengan usaha yang betul dan doa yang tak putus-putus kalian mampu menimbang cahaya mata yang di idam-idamkan.


sumber: kursus perkahwinan



Previous
Next Post »

31 insan comel komen

Write insan comel komen
Nour Akmal
AUTHOR
5/20/2011 8:55 PM delete

wahhh..nurse jijah dh bg tips tu..huhu..=)

Reply
avatar
nuruashia ♥
AUTHOR
5/20/2011 9:06 PM delete

aduhaiii..nuru xde bf :( xpe2,,nty dah ade nuru suh die bce ni ehheheh

Reply
avatar
5/20/2011 9:08 PM delete

baru hari nie thu..hehe...good tips..=)

Reply
avatar
iMBobo
AUTHOR
5/20/2011 9:38 PM delete

wow! rajen cik azizah buat research hehe

Reply
avatar
nelly
AUTHOR
5/20/2011 10:05 PM delete

lelaki ! sila baca !

Reply
avatar
5/20/2011 10:53 PM delete

suka kerap kann hubungan intim tuuu..
hahahahaha..nasib belum kawin..
hak3

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
5/21/2011 12:10 AM delete

yer..lelaki sila baca :) info yg sgt baik!

Reply
avatar
5/21/2011 12:53 AM delete

wahhhh thanks for sharing..hehheheheh

Reply
avatar
ArulchelseA
AUTHOR
5/21/2011 12:55 AM delete

tq..nnt amalkan..
merokok bleh mngurangkn sprma dari 8 juta ke 4juta..separuh hilang tu..jgn amalkn yg diatas je kalau tk berenti isap rokok ..

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
5/21/2011 1:24 AM delete

@arulchelsea~ bagus info tu!..thanks sharing is caring ^^

Reply
avatar
syaf
AUTHOR
5/21/2011 8:30 AM delete

teror jijah bab2 macam nih...ha3

nie tips. bagus2 untuk lelaki,

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
5/21/2011 11:42 AM delete

@syaf~ hehe tips je... suka kongsi ilmu dengan org lain..sbb ramai lelaki lain yg tak tahu!

Reply
avatar
Shafiq Hashim
AUTHOR
5/21/2011 9:01 PM delete

Wahhh...
Rajin Ye Bt Research..
TQ Ilmu Berguna..

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
5/21/2011 9:04 PM delete

@shafiq hashim~ sesama...untuk ilmu pengetahuan ape salahnya..hehe

Reply
avatar
armouris
AUTHOR
5/22/2011 3:49 PM delete

info tentang lelaki tidak subur di SIHAT SELALU - Lelaki Punca Tidak Subur

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
5/22/2011 3:58 PM delete

armouris~ wah info lagi..bagus! mekasih

Reply
avatar
kasutburuk
AUTHOR
5/22/2011 5:58 PM delete

nice info... heee

Reply
avatar
Leman Lennon
AUTHOR
5/24/2011 7:53 AM delete

nape nk elak kan minum kopi?adehh..penat amal kn kopi JANTAN..wakkakaka

Reply
avatar
kama rudin
AUTHOR
4/04/2013 12:31 AM delete

Sperma banyak pom xguna kalu asyik duk onani...tembak kat luar...knapa tembak kt luar??ada bini pom xbrapa nak layan suami..asyik tembak kat luar sperma pom jd sikit...wahai isteri2..jgn biarkn suami sperti itu ya...amik ubat mcm2 pom xguna pd aku klu sikap isteri seperti itu....

Reply
avatar
kama rudin
AUTHOR
4/04/2013 12:32 AM delete

Sperma banyak pom xguna kalu asyik duk onani...tembak kat luar...knapa tembak kt luar??ada bini pom xbrapa nak layan suami..asyik tembak kat luar sperma pom jd sikit...wahai isteri2..jgn biarkn suami sperti itu ya...amik ubat mcm2 pom xguna pd aku klu sikap isteri seperti itu....

Reply
avatar
vita min
AUTHOR
7/29/2013 10:59 PM delete

hehe.. Tq nurse! good info indeed. Kita adalah apa yang kita makan. Kene jaga makan jugak kan....

*Jom singgah blog saya
http://vitaminformeandyou.blogspot.com/

Reply
avatar
Mazni Azmi
AUTHOR
10/09/2013 2:57 PM delete

==================================
==================================
ARTIKEL MAKANAN KESUBURAN YG BEST
==================================
==================================
Terima kasih atas artikel yang bagus ni.

Zaman sekarang ni nak makan dengan sihat pun susah. Sayur sayuran di pasaraya pun banyk racun serangga.

Menakutkan bila baca. kesan pada kesihatan. Boleh sebabkan kanser dan kemandulan.

Mazni nak tambah sikit point diatas ni, selain makanan banyak faktor lain menyumbang pada kesuburan.

Selain keturunan, cara hidup tak sihat pun boleh sebabkan ketaksuburan. Makan banyak fast food. Berat badan obesiti.

Faktor makanan memang banyak beri kesan susah dapat anak. Nak subur pun kena makan makanan berkhasiat juga

lagi best Selain usaha cara fizikal, kita pun kena banyakkan doa pada Allah swt.

++++++++++++++++++++++++++++++++++
CONTOH DOA DIDALAM AL QURAN UNTUK ZURIAT
++++++++++++++++++++++++++++++++++
Doa untuk dapat zuriat, Doa Nabi Zakaria Surah Maryam ayat 4-5

“Ya Tuhanku, sungguh tulangku sudah lemah dan kepalaku dipenuhi uban, dan aku tidak pernah kecewa bagi berdoa kepadaMu, ya Tuhanku.

Dan sungguh, aku khuatir pada keluarga sepeninggalanku dan isteriku seorang yang mandul. Maka anugerahilah aku seorang anak daripada sisi-Mu…”


Elok amalkan bersama Doa dari Surah Al-Furqan : 74

Maksudnya : Dan juga mereka (yang diredhai Allah itu ialah orang-orang) Yang berdoa Dengan berkata:

“Wahai Tuhan kami, berilah Kami beroleh dari isteri-isteri dan zuriat keturunan kami

Perkara-perkara Yang menyukakan hati melihatnya, dan Jadikanlah Kami Imam ikutan bagi orang-orang Yang (mahu) bertaqwa.

===================================
3 TIPS MENGANDUNG DENGAN MUDAH
===================================

Semoga perkongsian ini membawa manfaat ek.
(\(\
( -.-) RING3
o__(")(") DARI MAZNI

(\_/)
(='.'=) HELLO3
(")_(")

Reply
avatar
Sofea Umairah
AUTHOR
11/07/2013 8:35 AM delete

Salam....saya copy paste dari blog lain, very good info jadi saya kongsikan kat sini.

Dalam majalah 'Men's Health' kalau nak banyakkan air mani lelaki kena amalkan makan banyak protin, vitamin E dan zink sebab air mani lelaki kaya dgn protin dan zat mineral.

Cuba suruh suami banyakkan makan Quaker Oats. Kalau org pompuan makan oats akan perbanyakkan susu badan bila menyusu anak tapi bila org laki makan oats pasti akan bertambah "susu jantan"!!! Suami saya dah cuba memang berkesan dan banyakkan minum air kosong.

Untuk melazatkan air mani, suami kena amalkan makan banyak buah2an terutama buah nenas dan buah kurma, pasti rasa air mani akan berubah membuatkan isteri2 gembira mendapat khasiatnya.

Reply
avatar
Sofea Umairah
AUTHOR
11/07/2013 8:38 AM delete

Salam....saya copy paste dari blog lain, very good info jadi saya kongsikan kat sini.

Dalam majalah 'Men's Health' kalau nak banyakkan air mani lelaki kena amalkan makan banyak protin, vitamin E dan zink sebab air mani lelaki kaya dgn protin dan zat mineral.

Cuba suruh suami banyakkan makan Quaker Oats. Kalau org pompuan makan oats akan perbanyakkan susu badan bila menyusu anak tapi bila org laki makan oats pasti akan bertambah "susu jantan"!!! Suami saya dah cuba memang berkesan dan banyakkan minum air kosong.

Untuk melazatkan air mani, suami kena amalkan makan banyak buah2an terutama buah nenas dan buah kurma, pasti rasa air mani akan berubah membuatkan isteri2 gembira mendapat khasiatnya.

Reply
avatar
2/07/2014 5:07 AM delete

ok saya check sekarang jugak!! :D (terus ke toilet)

Reply
avatar
aman addly
AUTHOR
3/08/2014 10:39 PM delete

Produk kesuburan lelaki, ProXeed Plus rm220..pm..penakepam@gmail.com

Reply
avatar
2/27/2015 11:59 AM delete

Salam, saya mempunyai produk untuk uji kesuburan lelaki hanya di rumah. Ini dapat menjimatkan masa dan malu untuk ke hospital. Dengan hanya melakukan di rumah, anda dapat tahu keputusan normal atau tidak. Ini penting sebagai persediaan anda untuk rumah tangga anda.

Sesiapa berminat, boleh wassap saya di 017-6268424 atau bukak blog ini.
http://www.reichhealthcare.blogspot.com

Reply
avatar