Jeritan Allahuakbar sebelum terkena renjatan elektrik

ALOR SETAR - Jeritan 'Allahuakbar' (Allah Maha Besar) yang dilaungkan oleh seorang pembaca meter air rupa-rupanya menjadi pe...

ALOR SETAR - Jeritan 'Allahuakbar' (Allah Maha Besar) yang dilaungkan oleh seorang pembaca meter air rupa-rupanya menjadi petanda yang dia akan menemui ajal apabila terkena renjatan elektrik dalam kejadian di Kampung Sakan, Jalan Datuk Kumbar di sini kelmarin.
Kejadian pukul 4.30 petang itu berlaku ketika Mohamad Jefridin Saari (gambar kecil), 33, hendak membuat pemasangan wayar di sebuah rumah yang dalam proses pengubahsuaian milik seorang lelaki yang dikenali sebagai Pak Det, 52.
Difahamkan, selain menjadi pembaca meter, Jefridin turut berkebolehan membuat pendawaian secara sambilan dan memiliki sijil dalam bidang itu.
Menurut Pak Det, sebelum kejadian, mangsa telah memanjat tangga untuk memeriksa wayar berhampiran kotak fius utama di ruang tamu rumah satu tingkat itu.
Katanya, ketika itu dia sedang berehat di beranda rumahnya sebelum terdengar mangsa menjerit
'Allahu akbar.'
"Jeritan itu sangat kuat dan saya bergegas ke tempat dia bekerja lalu terperanjat apabila mendapati mangsa sedang direnjat di atas tangga.
"Saya cuba menarik kakinya tetapi gagal menyebabkan saya turut terasa renjatan elektrik tersebut," ceritanya di sini semalam.

You Might Also Like

3 insan comel komen

 1. innalillah..
  tragis..
  Al-Fatihah..

  ReplyDelete
 2. Alfatihah...

  sekurangnya dia mengucapkan Allahuakbar..

  ReplyDelete
 3. kesiannya.. :(

  macam2 cerita sedih baca hari ni.. :(

  http://twins-detwin93.blogspot.com/2011/05/ultimate-blogging-challenge.html

  ultimate blogging challenge, join tw!

  ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!