Monday, May 16, 2011

BEN ASHAARI BICARA CINTA SEKALI LAGI


Santai Bersama BEN ASHAARI
nak join? klik banner..


DUNIA PERCINTAAN sangat manis apabila di kenang! Ya jijah suka dunia percintaan...
dunia percintaan jijah sangat lah manis kerana dia lah satu-satunya first love jijah sehingga sekarang ni.
ramai yang sedia maklum dalam entry-entry jijah yang lepas yang dunia percintaan jijah bermula dari cinta monyet sedari dalam tingkatan 1 lagi sehingga sekarang.
Syukur Alhamdulilah
hingga ke saat ni kami masih bersama bahkan sudah sampai 9 tahun akhirnya. Alhamdulilah.
sila ucapkan tahniah pada jijah ya!! muahaha

jika mahu baca kisah percintaan jijah dari tingkatan 1 sila rujuk entry INI.
sangat menarik dan kalian pasti akan gelak sendirian. hehehe

Pengalaman cinta jijah
:
v

jijah berkenalan dengan my hubby masa form 1. nak dijadikan citer..jijah satu kelas dengan dia, memang admire kat die sebab die hensem,pemalu..dan kebetulan pulak cikgu tetapkan tempat duduk masing2..jadi cikgu letakkan jijah duduk sebelah meja dengan dia...masa tu 3 meja..dia duk hujung jijah duk hujung lagi tengah2 tu budak cina pompuan.
tapi malangnya duk sebelah gadoh pulak..dia suka tendang kerusi yang tengah tu kat jijah..tapi jijah pon tendang balik lah padan muka ko! hahahaa lagi...dia ada baling kertas...kertas tu da gulung2 jadi bola..dia baling kat jijah..memang kena lah sebijik kat kepala jijah ni ha.eh xleh jadi ni..jijah baling jugak bola kertas tu kat dia..tapi baling2 jatuh plak kat tingkap..dia mahu report sama cikgu wooooo...jijah memang cuak giler lah!

dia suka jalan belakang jijah..tapi ape dia buat?? bila jijah berjalan je dia silangnya kaki jijah ni...tapi dalam nakalnya dia selamba ckp gan budak cina sebelah tu "dia ni awek saya" wah........mmg jijah malu!! tapi masa tu mungkin dia gurau2 kot...hahaha

emm....masa tu 06.11.2002dia cakap ape tau... 
"aku nak couple dengan kau!' [wah tak romantiknya...aduh!]
daku cakap 'nak couple dengan sape?' tak de nama pon....
dia cakap " nak couple dengan kau la nur azizah, kau nak tak??'
jijah pon malu2 pon cakap la "nak"


amacam? lawak kan pengalaman cinta jijah. memang budak hingusan lagi..hish2..




BERCINTA DAHULU atau NIKAH DAHULU  ? Mana lebih manis pada zaman sekarang ini ?

jijah prefer kalian nikah dulu la yer.. jangan jadi macam jijah bercinta lama-lama hampir 1 abad tapi belum di ikatkan dengan ikatan yang sah. tapi kalau pasangan setia takpe..
cume bila lama-lama ni tak manis di pandang orang. dan banyak mulut akan berkata-kata.
ya..jijah bercakap dari pengalaman... 
emm tah lah... T___T


ok sekian ^^


12 comments:

  1. terbaik perkongsian ni. terima kasih. ;D

    Nadh suka dengan blog kamu, perkongsian kamu, Jum Nadh nk pomot, join contest Aku Ingin Berubah sahabat Nadh,,.

    Mungkin kita leh sama-sama sampaikan message positive pada masyarakat dengan perkongsian dalam ni plak.. :D

    ReplyDelete
  2. yui jg join..

    mailah jenguk..

    http://nusha1706.blogspot.com/2011/05/ben-ashaari-bicara-cinta-sekali-lagi.html

    ReplyDelete
  3. sweet nye cerita..kekeke..

    teringat plak cinta monyet kita form3 dulu..jugak kekal sampai sekarang..hihi

    amin..tahniah jijah..hehe

    ReplyDelete
  4. sweet..semoga sentiasa berbahgia..

    ReplyDelete
  5. wahh...bestnye perkenalan mcm tu..sengeh sorang2 bace pnglm cik jijaah nie..(^^,)

    ReplyDelete
  6. so sweeeeeeettt.. semoga berkekalan hendaknya.. Amin! ^_^

    ReplyDelete
  7. Ehem..ehem..dtg baca cerita chenta..ahaks~

    ReplyDelete
  8. cinta allah paling hakiki :)

    mari terbang ke sini <3

    http://aida4eva.blogspot.com

    ReplyDelete
  9. semoga kekal sampai bila2..amin ^^,

    ReplyDelete
  10. Insyaallah ada jodoh tak kemana juga tu encik tentera laut.hehe :)

    ReplyDelete
  11. begitulah cinta,. slmt berjaya ,. saya follow blog ni :)

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!