Wednesday, May 18, 2011

Cara Lain Nak Follow Blog Gara-gara Widget Follow Tak Keluar


hohoho.. panik widget follower hilang begitu saja?? nak follow blog lain tapi tak nampak button follower tu sebab blogspot.com punya pasal.

ya. kini ada altenatif lain nak follow blog orang lain. ikut cara di bawah. oh ya. kredit to uncle syaf sebab mention blog jijah kat dashboard dia tu. hehee

thanks ya!!

ni cara 1

pergi kat dashboard dan klik add kat bawah tu



kalian masukkan url blog kalian nak follow



akan keluar macam ni. kalian klik FOLLOW


dah siap.. nanti kalian tengok kat list dah keluar ke belum blog yang kalian dah follow tu.

kalau nak tengok blog kita bertambah follower ke tak. just tengok kat dashboard kalian je tu.

nak follow jijah pon boleh http://nurazizahyahaya.blogspot.com.. nak follow uncle syaf pon di alu-alukan..http://uncle-syaf.blogspot.com/ hehe


ceh promote blog uncle syaf lah. sebab jijah malas nak printscreen. bahahaha ^^

cara 2

kat button navbar atas tu. kalian klik ke button FOLLOW.


nanti akan keluar ni dan klik FOLLOW




sekian ^^

26 comments:

  1. skrg mmg tgh prblm ni kn..bgs la idea jijah ni..=) KIC tak terfikir pn nk bt mcm ni..

    ReplyDelete
  2. ohh ajijah...lagu p ramlee

    cantik rupamu..bla bla bla


    thanks jijah, sompek ekau promote blog uncle...cayung jijah lobih..


    ^____________^ comel kan

    ReplyDelete
  3. aiii dah hilang ke komen uncle kat sini tadik??

    tak pe, trimass jijah,


    nak nyanyi lagu p ramplee oh ajijah , boleh?? he3

    ReplyDelete
  4. aiii dah hilang ke komen uncle kat sini tadik??

    tak pe, trimass jijah,


    nak nyanyi lagu p ramplee oh ajijah , boleh?? he3

    ReplyDelete
  5. aiii dah hilang ke komen uncle kat sini tadik??

    tak pe, trimass jijah,


    nak nyanyi lagu p ramplee oh ajijah , boleh?? he3

    ReplyDelete
  6. aiii dah hilang ke komen uncle kat sini tadik??

    tak pe, trimass jijah,


    nak nyanyi lagu p ramplee oh ajijah , boleh?? he3

    ReplyDelete
  7. aiii dah hilang ke komen uncle kat sini tadik??

    tak pe, trimass jijah,


    nak nyanyi lagu p ramplee oh ajijah , boleh?? he3

    ReplyDelete
  8. nyanyi lah uncle....

    jijah sambung eh..engkau yg cantik engkau yang manis..engkau yang manja..

    bla..bla..bla....

    ReplyDelete
  9. ha3...suke jijah... ok uncle nk g merempit dulu..he3

    ReplyDelete
  10. aii kenape banyak?? uncle letak sekali je, 2 komen yg berbeda...


    ahh tidak blogspot buat perangai balik

    ReplyDelete
  11. alamak!! blogspot buat hal lagi ke...adoii uncle!! tolong!

    ReplyDelete
  12. tak ada ke cara lain yg lebih mudah hehehe

    ReplyDelete
  13. @hazlin nazri~ alamak yunk..cara lain xde kot yang mudah..ni yang paling sng kot. heheh

    ReplyDelete
  14. la kau ingat ak sorg je yg ade masalah ni ~ ingat line down ~ AHAHA bagos idea tu time kasih jijah ~

    ReplyDelete
  15. akak nk tye, kita boleh follow sampai 300 org je ke?? sebab bila akak add, disuruh pulak unfollow sebab akak dh follow 300 blog..

    hmm mcm mana klu tak nak unfollow?? ada cara tak?? supaya boleh follow lebih lagi?

    ReplyDelete
  16. deqlis~ kak..tu jijah tak tahu la kak...xkena lagi pon.. xpasti nak buat macamner...tak pon akak follow ikut navbar kat sebaris button signout..

    ReplyDelete
  17. yeay! dah follow blog besy ni. pink + hitam itu menawan!

    ReplyDelete
  18. sekarang dah okey kann ? :)

    fina follow blog nie :))



    http://edrina-dafinites94.blogspot.com

    ReplyDelete
  19. butang follow atok pun tgh buat hal...dah hilang..

    nasib baik followers atok x hilang..hha

    ReplyDelete
  20. thanks for the info, DEAR ~ =)

    ReplyDelete
  21. a'a kan selalu jadi masalah..
    perkongsian yang berguna.. :)

    ReplyDelete
  22. terima kasih :)

    http://www.syatoza.com/2011/06/tutorial-cara-lain-nak-follow-blog.html <-- ada link blog anda! :)

    ReplyDelete
  23. saya cuba buat cara ni,tapi masih x keluar,sama ja .....tolong

    ReplyDelete
  24. ooooo..baru den tahu.. hehehee.. thanks 4 da tutor.. ^^

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!