Cara Lain Nak Follow Blog Gara-gara Widget Follow Tak Keluar

9:06:00 PM 26 Comments A+ a-


hohoho.. panik widget follower hilang begitu saja?? nak follow blog lain tapi tak nampak button follower tu sebab blogspot.com punya pasal.

ya. kini ada altenatif lain nak follow blog orang lain. ikut cara di bawah. oh ya. kredit to uncle syaf sebab mention blog jijah kat dashboard dia tu. hehee

thanks ya!!

ni cara 1

pergi kat dashboard dan klik add kat bawah tu



kalian masukkan url blog kalian nak follow



akan keluar macam ni. kalian klik FOLLOW


dah siap.. nanti kalian tengok kat list dah keluar ke belum blog yang kalian dah follow tu.

kalau nak tengok blog kita bertambah follower ke tak. just tengok kat dashboard kalian je tu.

nak follow jijah pon boleh http://nurazizahyahaya.blogspot.com.. nak follow uncle syaf pon di alu-alukan..http://uncle-syaf.blogspot.com/ hehe


ceh promote blog uncle syaf lah. sebab jijah malas nak printscreen. bahahaha ^^

cara 2

kat button navbar atas tu. kalian klik ke button FOLLOW.


nanti akan keluar ni dan klik FOLLOW




sekian ^^

All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

26 insan comel komen

Write insan comel komen
Nour Akmal
AUTHOR
5/18/2011 9:14 PM delete

skrg mmg tgh prblm ni kn..bgs la idea jijah ni..=) KIC tak terfikir pn nk bt mcm ni..

Reply
avatar
5/18/2011 9:19 PM delete

ohh ajijah...lagu p ramlee

cantik rupamu..bla bla bla


thanks jijah, sompek ekau promote blog uncle...cayung jijah lobih..


^____________^ comel kan

Reply
avatar
5/18/2011 9:36 PM delete

aiii dah hilang ke komen uncle kat sini tadik??

tak pe, trimass jijah,


nak nyanyi lagu p ramplee oh ajijah , boleh?? he3

Reply
avatar
5/18/2011 9:36 PM delete

aiii dah hilang ke komen uncle kat sini tadik??

tak pe, trimass jijah,


nak nyanyi lagu p ramplee oh ajijah , boleh?? he3

Reply
avatar
5/18/2011 9:36 PM delete

aiii dah hilang ke komen uncle kat sini tadik??

tak pe, trimass jijah,


nak nyanyi lagu p ramplee oh ajijah , boleh?? he3

Reply
avatar
5/18/2011 9:36 PM delete

aiii dah hilang ke komen uncle kat sini tadik??

tak pe, trimass jijah,


nak nyanyi lagu p ramplee oh ajijah , boleh?? he3

Reply
avatar
5/18/2011 9:36 PM delete

aiii dah hilang ke komen uncle kat sini tadik??

tak pe, trimass jijah,


nak nyanyi lagu p ramplee oh ajijah , boleh?? he3

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
5/18/2011 9:43 PM delete

nyanyi lah uncle....

jijah sambung eh..engkau yg cantik engkau yang manis..engkau yang manja..

bla..bla..bla....

Reply
avatar
5/18/2011 9:46 PM delete

ha3...suke jijah... ok uncle nk g merempit dulu..he3

Reply
avatar
5/18/2011 9:50 PM delete

aii kenape banyak?? uncle letak sekali je, 2 komen yg berbeda...


ahh tidak blogspot buat perangai balik

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
5/18/2011 9:57 PM delete

alamak!! blogspot buat hal lagi ke...adoii uncle!! tolong!

Reply
avatar
hazlin nazri
AUTHOR
5/18/2011 9:58 PM delete

tak ada ke cara lain yg lebih mudah hehehe

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
5/18/2011 10:01 PM delete

@hazlin nazri~ alamak yunk..cara lain xde kot yang mudah..ni yang paling sng kot. heheh

Reply
avatar
Cik aPpLe
AUTHOR
5/18/2011 10:13 PM delete

la kau ingat ak sorg je yg ade masalah ni ~ ingat line down ~ AHAHA bagos idea tu time kasih jijah ~

Reply
avatar
deqlis
AUTHOR
5/18/2011 10:50 PM delete

akak nk tye, kita boleh follow sampai 300 org je ke?? sebab bila akak add, disuruh pulak unfollow sebab akak dh follow 300 blog..

hmm mcm mana klu tak nak unfollow?? ada cara tak?? supaya boleh follow lebih lagi?

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
5/18/2011 11:02 PM delete

deqlis~ kak..tu jijah tak tahu la kak...xkena lagi pon.. xpasti nak buat macamner...tak pon akak follow ikut navbar kat sebaris button signout..

Reply
avatar
sarah mohamad
AUTHOR
5/19/2011 11:56 AM delete

yeay! dah follow blog besy ni. pink + hitam itu menawan!

Reply
avatar
Nur Edrina
AUTHOR
5/19/2011 7:04 PM delete

sekarang dah okey kann ? :)

fina follow blog nie :))



http://edrina-dafinites94.blogspot.com

Reply
avatar
Atok Cing
AUTHOR
5/27/2011 12:09 PM delete

butang follow atok pun tgh buat hal...dah hilang..

nasib baik followers atok x hilang..hha

Reply
avatar
Bella One ♥
AUTHOR
5/27/2011 12:14 PM delete

thanks for the info, DEAR ~ =)

Reply
avatar
Ini Kisah Tia
AUTHOR
5/27/2011 11:27 PM delete

thanks untuk info ;)

Reply
avatar
SRenungan
AUTHOR
5/28/2011 3:57 AM delete

a'a kan selalu jadi masalah..
perkongsian yang berguna.. :)

Reply
avatar
Syat0za Zai
AUTHOR
6/10/2011 4:35 PM delete

terima kasih :)

http://www.syatoza.com/2011/06/tutorial-cara-lain-nak-follow-blog.html <-- ada link blog anda! :)

Reply
avatar
gadis sepi
AUTHOR
7/26/2011 11:06 AM delete

saya cuba buat cara ni,tapi masih x keluar,sama ja .....tolong

Reply
avatar
Cik Jingga
AUTHOR
11/14/2011 8:17 PM delete

ooooo..baru den tahu.. hehehee.. thanks 4 da tutor.. ^^

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!