Kursus Penyusuan Susu Ibu

1:25:00 PM 12 Comments A+ a-


Assalamualaikum kalian..


PENYUSUAN SUSU IBU PILIHAN TERBAIK!!





semua ibu di galakkan menyusu anaknya dengan susu ibu sahaja dari lahir sehingga berumur enam bulan dan meneruskannya sehingga mencapai umur dua tahun. makanan pelengkap perlu kalian berikan mulai umur enam bulan.


24 may hingga 26 may 
daku menghadiri KURSUS PENYUSUAN SUSU IBU! 


lama tu 3 hari selama 8 jam. tak tahu la apa gaya daku nanti. ekeke :p

tapi ini ilmu memang perlu daku atau kalian semua tahu. kami pihak hospital sangat-sangat mengalakkan kalian menyusukan anak dengan susu ibu. kerana ia mengandungi antibodi yang dapat melindungi bayi dari jangkitam dan alahan. kaya juga dengan sel darah putih yang dapat melindungi dari sebarang jangkitan. selain kaya dengan vitamin A dan E. ia juga mengalakkan faktor pertumbuhan seperti kematangan usus dan mencegah dari berlakunya alahan. Sejenis laksatif iaitu memudahkan pengeluaran mekonium [najis] dan dapat mencegah penyakit kuning.


k. tu sedikit sebanyak faedah penyusuan susu badan ibu. nanti daku dah balik selama 3 hari kursus daku kongsikan lebih banyak lagi k.

faedah susu ibu untuk ibu

faedah susu ibu untuk bayi

teknik penyusuan susu ibu yang betul

gambar rajah teknik penyusuan yang betul

dan

nantikannya...


alololo...comeynya baby ni. geram rasa! nak beranak cepat je.. tolong!!
bahaha ~~


All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

12 insan comel komen

Write insan comel komen
5/23/2011 2:53 PM delete

wow!!! good entry sis...ngeee..xsbr la sy nk ade ank...aigoo...hehehe

Reply
avatar
5/23/2011 3:00 PM delete

tapi tak ramai yg sanggup bg BF lagik kan skng,alasan nya bz.

Reply
avatar
aQimie Ceplos
AUTHOR
5/23/2011 3:52 PM delete

wa.. nice info kakJijah :D
kalau ramai yg buat mcm ni . kurang la masalah baby mati tesedak isap susu kn ?

Reply
avatar
5/23/2011 4:31 PM delete

minum susu dutch lady aje..heheh..

nama kamu ader dlm cerita kt..maile jenguk lau sudi..

http://nusha1706.blogspot.com/2011/05/cerita-kreatif-aku-bersama-ben-ashaari.html

Reply
avatar
armouris
AUTHOR
5/23/2011 4:44 PM delete

lagi info tentang penyusuan bayi di SIHAT SELALU - Masalah Penyusuan Bayi

Reply
avatar
Puan Kutu
AUTHOR
5/23/2011 5:49 PM delete

baguslah klu dpt susukan smp umo 2taun,sy dulu tak dpt..

Reply
avatar
5/23/2011 7:15 PM delete

bestnya babe dapat join khursus ni. at least kite ada knowledge kan about this. tak sabar nak tnggu u cerita about it :)

Reply
avatar
5/24/2011 12:20 AM delete

cepat2 la kawin cik jijah . .heee , jgn lpe ajak tau . .sye da tglkan PD . .huhu sedih asenye . . .

Reply
avatar
IntaNBerliaN
AUTHOR
5/26/2011 12:01 AM delete

wah best ni.. nanti jijah boleh tak update pasal nak banyakkan susu.. lagi 15bulan nak proses susu ni.. hihii

Reply
avatar
IntaNBerliaN
AUTHOR
5/26/2011 12:25 AM delete

berhenti kerja tu sbnarnya sbb hsbd tak bg kerja.. hehhe lagipun akak nak jaga ank sndiri.. nk tgk dia membesar dpn mata... best wooooo jaga anak ni... serius.. tunggulah jijah jd ibu nanti... akak pun bila dah ada ank baru suka baby.. sblm kawin biasa2 je... :-)

akak tau pasal baby menyusu kerap tu cuma akak nak tips untuk akak sndiri mean, dari segi pemakanan akak ke.. apa yg blh buat tmbah susu.. :-)

ok, kalau jijah dh update bagitahu akak yer.. takut akak terlepas entry best tu, jijah inform la dkt akak, gtau dah update yer.. hihi

thanks

Reply
avatar
5/26/2011 12:17 PM delete

yup...susu ibu paling terbaik..mengeratkan lagik hubungan ibu & anak

Reply
avatar
juaini
AUTHOR
5/27/2011 8:28 AM delete

Great entry! Keep blogging =)

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!