BEN ASHAARI UCAP SELAMAT HARI GURU

by - 12:32:00 PM

Santai Bersama BEN ASHAARI
klik banner laju-laju



Dahulu semasa sekolah rendah daku bersekolah di 
SEKOLAH KEBANGSAAN PANGLIMA ADNAN 
tahun 1994 hingga 2000 
dari darjah 1 hinggalah darjah 6.

kemudian masuk sekolah menengah daku menjejakkan kami ke sekolah
SEKOLAH TINGGI PORT DICKSON(STPD)
tahun 2001 hingga 2005 
tingkatan 1 hingga tingkatan 5.

apabila keputusan SPM boleh lah tahan. muahaha daku dapat memasuki
POLITEKNIK PORT DICKSON tahun 2006 
tapi sempat setahun je dalam bidang AKAUNTANSI
kerana daku di pilih untuk mengikuti latihan selama 3tahun
di bawah SPA8 dalam bidang KEJURURAWATAN kat
MAHSA UNIVERSITI KOLEJ 2007-2010

dan dari 2010 hingga sekarang daku memegang jawatan sebagai STAFF NURSE
muahaha perlu ke nak tulis.. hentam la labu


Cikgu yang daku ingat sekarang Cikgu KARIM.
cikgu ni garang tau sebab tu dia jadi cikgu disiplin..
cikgu ni tak pernah la daku ade pengalaman dengan dia tapi pengalaman yang daku nampak la yer.

"semasa dalam kelas masa tu Cikgu Karim ni mengajar subjek Bahasa Melayu
encik tentera laut daku dan kawan-kawannya selamba je main bola takraw kat halaman koridor sekolah. masa tu cikgu dia tak datang kot tu yang kelas sesuka hati je buat hal..
jadi bila main bola tu tiba-tiba bola takraw masuk dalam kelas daku..
memang cari nahas lah cikgu Karim rampas bola takraw tu bagi warning dengan suara yang lantangnya.
semua nama kena ambil dan si panggil."


Selamat Hari Guru kepada semua yang menyambut Hari Guru 2011

"Hak Guru lebih agung dari hak ibubapa sebab orang tua lah penyebab adanya kita sekarang 
dan kehidupan yang fana,
sementara guru,
penyebab hidup yang kekal.
sekiranya tiada guru,
nescaya apa yang di hasilkan dan di arahkan oleh orang tua akan celaka selamanya"
~imam Al-Ghazali~


TERIMA KASIH CIKGU!!



You May Also Like

5 insan comel komen

  1. dtg sggh sini :)

    http://sayangku-lover.blogspot.com/2011/05/ben-ashaari-ucap-selamat-hari-guru.html

    ReplyDelete
  2. singgah dari segmen Abg Ben...
    selamat hari sabtu !~
    dan selamat hari guru

    ReplyDelete
  3. salam ziarah dan salam perkenalan dari laman blog abg ben.. saya follo blog awak ni yaa... Ada masa mai la singgah n follow la sekali blog saya yang tak seberapa ni... Huhuhu

    ReplyDelete
  4. laaa abg ben ni tua 2 tahun je ke dari kite. huwahahaha... abg ben sy bakal praktikal kat smk tinggi pd bln 2 ni. snng x nak cri uma sewa kt sna?

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!