Wednesday, May 4, 2011

Syif Malam l Oncall


Malam pertama daku berjalan dengan ghairah nyer..wee~ oppppppppsss!! mesti kalian pikir blues kan.. hahaha

semalam lah malam pertama daku syif malam.
kalian ni kan...hish..hish...Alhamdulilah time daku keje malam semua berjalan dengan lancar. selepas jam 12MN takde patient yang masuk. wee~~ i like tau.. dalam wad pon ada lah dalam 10 orang. ok la sangat berbanding dengan patient yang ramai sebelum ni. hahaha

malam memang ade 1 je doktor yang oncall. doktor 1st call akan round seluruh wad kalau ada di panggil macam newcase masuk dari A&E ataupon tertiba je patient sesak nafas atau kritikal.

biasalah hospital daku ni kecik je. jadi wad lelaki,wad perempuan,wad kanak-kanak,CCU,wad bersalin semua doktor oncall ni kena handle. kesian kan doktor. kadang-kadang ada sesuatu masa doktor langsung tak tidur..yalah seluruh wad mencari dia. jadi bila ada kes masuk mulalah doktor tu tersengguk sengguk atas meja tengok kes tersebut. tulisan jangan cakap lah. langsung tak paham. hhuhuhu

kita sebagai nurse ikut je la plan yang doktor buat. tapi biasanya malam takde lah special investigation pon. doktor pon mengantuk nak tengok macam-macam. kihkihkih
tapi itu semua depends kat sesetengah doktor gak. tak semua macam tu...ngeee~

malam ni malam kedua pulak.
harap-harap sama jugak macam semalam tapi taknak kes baru masuk. hahaha kita pon tak payah la nak panggil doktor banyak kali. dan harap-harap doktor oncall malam  ni pon doktor yang best. eh boleh pulak memilih kan.. hehehe sebab tak semua doktor tu sama.

ingatkan nak tulis pendek je tapi meleret pulak. kuikuikui  k lah ai nak tidur ni. simpan tenaga untuk malam kang. poyo je. hahaha

semoga berjalan dengan lancar ini malam.. wee~~ Amin..



3 comments:

  1. jijah pnh jumpe antu x keje mlm2?
    orang kata tmpt orang sakit ni bnyk gangguan..

    ReplyDelete
  2. pakcik dni kalo on call bini dia mesti cepat majuk kih3

    ReplyDelete
  3. @toyolkiut~ mmg byk gguan pon tk..tapi stakat ni jijah tak pernah nmpk lagi....tapi rasa tu ade la jugak...

    @ardini~ hahaa yelah..syif malam kan..laki bini tak duk umah..kena keje..tdoo sorg2..hahhaa

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!