Wednesday, May 18, 2011

BLOGGER LELAKI vs BLOGGER PEREMPUAN



Santai Bersama BEN ASHAARI
klik banner kalau nak join

cepat tutup jam 6 petang!!



SETUJUKAH ANDA BAHAWA WANG HANTARAN PERKAHWINAN DISEDIAKAN 100% OLEH PIHAK PENGANTIN LELAKI  ?


Pada pendapat jijah. Jijah SETUJU pihak pengantin lelaki perlu sediakan 100% wang untuk hantaran perkahwinannya. ya memang ramai cakap ini adalah perkongsian hidup sebelum bergelar suami isteri. tetapi sanggupkah kalian apabila terjadi sesuatu apa-apa [nauzubilah] pasangan akan mula mengungkit perkara ni.


itulah guna nya pihak lelaki menyimpan sedari dari awal lagi. apabila dia berkehendakkan kita sebagai isteri dia akan berusaha untuk mencari duit. dan sanggup membuat apa saja. dari situ akan timbulnya sayang kat kita kerana dia sedar betapa susahnya dia nak cari duit untuk membina sebuah rumahtangga dan dia juga sedar itu merupakan tanggungjawabnya sebagai seorang KETUA KELUARGA.


lagipon pihak si pengantin perempuan kena cover lagi duit untuk majlis. nak harapkan duit hantaran pihak lelaki beri mana lah cukup. harga barang dah melambung2 naik. duit khemah,katering je dah habis kepada duit hantaran lelaki. jadi duit untuk upah mak andam,photografi kena lah pihak perempuan cover lagi. ye dak.


dah nama hantaran untuk pengantin perempuan so itu untuk perempuan lah. di sini lah baru nampak kesungguhan pihak lelaki untuk memiliki bakal isterinya. sedangkan lautan yang luas dapat di redahi takkan hantaran tak sanggup di beri. muahaha


apa-apa pon biarlah wang hantaran itu adalah jumlah yang sepatutnya. ^^






3 comments:

  1. bijak sungguh kak long kite ni berkate-kate..thanks visit my blog, uncle pollow u lah..boleh tak ni?? tak boleh uncle larik...he3


    ^__*

    ReplyDelete
  2. Eee...yang penting duadua hepi dan jgn berhutang....

    ReplyDelete
  3. masalah biasanya timbul bila mak bapak anggap perkahwinan anak pompuan dia sebagai satu peluang nak dapat untung..hehe..

    untung saya org kampung..buat kat kampung tak perlu katering.. baju pengantin mak mertua jahitkan.. cantik..masih boleh dipakai sampai sekarang..tapi segan nak pakai sbb macam over pulak..hehe..

    apa pun..pada pendapat saya..jgnlah menilai seseorang tu dengan sebanyak mana wang hantaran yg dia boleh bagi kat kita. perkahwinan bukan tentang majlisnya. tapi pasal permulaan kehidupan dua insan.. bersederhana lah..

    Ourkizuna desu

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!