Cbox ke Shoutmix? Mane bagus..

by - 10:44:00 PM

holla..


baru daku tahu ape perbezaan antara cbox and shoutmix ni.. booooooo sama daku. dah lama berblog pon masih tak tahu lagi. bahaha ~~ sengal jijah.


sory k. ai malas nak amik tahu sebenarnya. malas nak guna html bagai. ape yg ada yang tu daku guna. aci tak. aci kan. hohoho


tapi bila ada yang komplen pasal cbox ni so daku terpanggil untuk buat entry ni. sebab ape ya sebab sebelum ni daku menggunakan cbox dalam aktiviti blogwalking. dah setahun lebih wei baru ku tahu perbezaan dia. hish. hish. hish.




ya. ya. ni shoutmix daku pakai selama setahun lebih. huuuu


jadi daku pun bertukar lah dari Cbox ke Shoutmix. yehaaaa! memang puas hati bila orang datang blog kita. dan daku rasa orang pon tak payah susah lagi nak letak name.. url.. dan mesej semua.


jadi kelebihannya


  • kalau guna cbox kita kena taip satu satu balik. sebab bila daku pergi blog orang lain yang ada cbox. cbox dia kosong kena lah isi name, url dan mesej balik.
  • tapi bila guna shoutmix ia automatik keluar name.. url kita. cuma mesej boleh ubah. kan senang tu tak payah nak tulis benda yang sama. ok kan


jadi masa daku blogwalking baru lah daku tahu ape perbezaan orang guna shoutmix dan cbox. ada yang blog guna cbox kena taip bagai tapi yang guna shoutmix just tulis mesej je. ha kan lebih mudah gitu.





kan lebih cantik gitu. dengan princess tepi tu. alahai buat daku sayang lebih lah. weee~~ tapi ada juga tak nampak daku punya shoutbox. pelik betul. kahkahkah


Oh ya. nak letak pitca kat tepi macam shoutmix jijah tu? sila kelik link ini.


harap-harap mereka yang masuk blog daku ni puas hati dan senang nak tinggalkan jejak. dan daku harap blog lain pon segera lah bertukar untuk memudahkan sesi blogwalking.. blogjumpping.. blogswimming semua. kahkahkahkah~~


You May Also Like

41 insan comel komen

  1. betullll... suke gune shoutbox.. kalau jumpe cbox malas nak komen.haha

    ReplyDelete
  2. hehehe . shoutbox lagi best .

    ReplyDelete
  3. oh baru senang nak tinggal jejak kat sini..kalau tidak nak kena taip satu persatu...

    ReplyDelete
  4. amy syifa;

    yeay! sekarang jijah suka shoutbox. shoutbox jijah dah cantik...heheh

    ReplyDelete
  5. suka shoutmix ^^


    http://edrina-dafinites94.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. aesyazealous;


    patut lah sebelum ni jijah guna cbox xnmpk aesya...hahaha

    ReplyDelete
  7. pakai shoutbox la..heheh..:)

    ReplyDelete
  8. misz eyza;

    dah suka...mmg best. hehe

    ReplyDelete
  9. khairil;

    lor..npe tak bgtahu awal2 susah nak taip 1/1..kesian bro..selama ni kena la taip 1/1 kan...

    ReplyDelete
  10. edrina;

    ya!! suka shoutmix juga.rajin2 dtg ye.

    ReplyDelete
  11. mrs farhan;

    terbaik kan shoutmix..hehe

    ReplyDelete
  12. syuxer;

    dah pakai dah shoutbox jijah tu princess pink..hehe

    ReplyDelete
  13. OMG . thx for the entry :) i'll change to shoutmix right away :)

    ReplyDelete
  14. amiirah;


    wah guna shoutmix juga ya..change lah shoutmix is better!

    ReplyDelete
  15. dolu anis pakai shoutmix..skang dah xna pakai..heeee..atas nasihat blogger blogger yg lebih arif..heee..:)

    ReplyDelete
  16. anismelon;

    oh yeker..nape xnk pakai yunk? huhuhu

    ReplyDelete
  17. harrazdani;


    awak punya dah ok dah pakai shoutmix..jijah je pakai cboz dulu

    ReplyDelete
  18. shout,ix tak memenatkan jari ini menari-nari atas keyboard.. ahaha

    ReplyDelete
  19. adan;

    tahu xpe..shoutmix memudahkan segala urusan..hehe

    ReplyDelete
  20. hehe... i bru 3 bln blogging... sebaik trus guna shoutmix uh... Btw, mcm mane nk lekatkan shoutmix kat tepi mcm princess cik jijah nie??

    ReplyDelete
  21. ok dah tahu dan baru je tukar kpd shoutmix..tq for the info yunk! ^^

    ReplyDelete
  22. ayung pun kekadang xnmpak gak princess jijah tuh..hehe, tapi ayung tekan jer kat tepi tuh sbb dh tau shoutbox jijah kat situ..:)

    mungkin yg xnmpak princess tuh line intenet dorg poblem kot...ayung klu guna line opis mmg xnmpak tau..hehe..:)

    ehhh...xpa kan komen pepanjang gini..:)

    ReplyDelete
  23. yup jijah..shoutbox lg ok...=)
    mudah n pantas..

    ReplyDelete
  24. observasi;

    oh tu..nanti jijah bagi tutorial ya..

    ReplyDelete
  25. missnadh;

    welcome.nadh pon guna cbox ya sebelum ni...shoutmix puas hati pakai..

    ReplyDelete
  26. ayung;

    oh yeker..patut la ramai kata blog jijah xde shoutbox. ala ayung da biasa blog jijah..mst dah tahu kt mne kan..

    ReplyDelete
  27. nour akmal;


    yup.skrg jijah da puas hati pakai.

    ReplyDelete
  28. waa.. ok sekrg gak den tukar.. hehe

    ReplyDelete
  29. cik dee nak tuka la. hihi.
    tp kan i gune cbox 2 xyah tlis nme n email pun sbb die tros da de.
    tp xpe nk tuka gak ;)

    ReplyDelete
  30. akak pun kene boo jugak la ek.. akak pun br tahu.. heheh

    tp kalau tukar, nanti komen2 membe dkt cbox, ilangla kan.. sayang la pulak.. hihi

    ReplyDelete
  31. HADOIII~ kena tukar la nih??

    boo sama dina..dia pun bru tahu..kuikuii

    ReplyDelete
  32. so mana yg lg bgs ni?? cbox ke shoutmix..kompius2

    ReplyDelete
  33. ku cit:

    shoutmix la lagi bagus! nama dan url tak payah isi..automatik ade kat blog lain,

    ReplyDelete
  34. cmne nak letak choutmix ni???

    cuba2 asyik tak jadi jer...

    maklumah budak baru blaja...hehe

    ReplyDelete
  35. nak amik kod dia kena klik shoutmix chat widget tu..then signup dulu..isi form semua..then amik code paste kat html blog kat design.

    ReplyDelete
  36. yaaa . vote for shoutmix . bhahahaa :)

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!