Cbox ke Shoutmix? Mane bagus..

10:44:00 PM 41 Comments A+ a-

holla..


baru daku tahu ape perbezaan antara cbox and shoutmix ni.. booooooo sama daku. dah lama berblog pon masih tak tahu lagi. bahaha ~~ sengal jijah.


sory k. ai malas nak amik tahu sebenarnya. malas nak guna html bagai. ape yg ada yang tu daku guna. aci tak. aci kan. hohoho


tapi bila ada yang komplen pasal cbox ni so daku terpanggil untuk buat entry ni. sebab ape ya sebab sebelum ni daku menggunakan cbox dalam aktiviti blogwalking. dah setahun lebih wei baru ku tahu perbezaan dia. hish. hish. hish.




ya. ya. ni shoutmix daku pakai selama setahun lebih. huuuu


jadi daku pun bertukar lah dari Cbox ke Shoutmix. yehaaaa! memang puas hati bila orang datang blog kita. dan daku rasa orang pon tak payah susah lagi nak letak name.. url.. dan mesej semua.


jadi kelebihannya


  • kalau guna cbox kita kena taip satu satu balik. sebab bila daku pergi blog orang lain yang ada cbox. cbox dia kosong kena lah isi name, url dan mesej balik.
  • tapi bila guna shoutmix ia automatik keluar name.. url kita. cuma mesej boleh ubah. kan senang tu tak payah nak tulis benda yang sama. ok kan


jadi masa daku blogwalking baru lah daku tahu ape perbezaan orang guna shoutmix dan cbox. ada yang blog guna cbox kena taip bagai tapi yang guna shoutmix just tulis mesej je. ha kan lebih mudah gitu.





kan lebih cantik gitu. dengan princess tepi tu. alahai buat daku sayang lebih lah. weee~~ tapi ada juga tak nampak daku punya shoutbox. pelik betul. kahkahkah


Oh ya. nak letak pitca kat tepi macam shoutmix jijah tu? sila kelik link ini.


harap-harap mereka yang masuk blog daku ni puas hati dan senang nak tinggalkan jejak. dan daku harap blog lain pon segera lah bertukar untuk memudahkan sesi blogwalking.. blogjumpping.. blogswimming semua. kahkahkahkah~~


All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

41 insan comel komen

Write insan comel komen
amy syifa
AUTHOR
6/04/2011 10:51 PM delete

yeah..suke shoutbox! =)

Reply
avatar
AesyaZealous
AUTHOR
6/04/2011 10:54 PM delete

betullll... suke gune shoutbox.. kalau jumpe cbox malas nak komen.haha

Reply
avatar
misz eyza
AUTHOR
6/04/2011 10:59 PM delete

hehehe . shoutbox lagi best .

Reply
avatar
Khairil
AUTHOR
6/04/2011 11:01 PM delete

oh baru senang nak tinggal jejak kat sini..kalau tidak nak kena taip satu persatu...

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
6/04/2011 11:02 PM delete

amy syifa;

yeay! sekarang jijah suka shoutbox. shoutbox jijah dah cantik...heheh

Reply
avatar
Nur Edrina
AUTHOR
6/04/2011 11:02 PM delete

suka shoutmix ^^


http://edrina-dafinites94.blogspot.com

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
6/04/2011 11:03 PM delete

aesyazealous;


patut lah sebelum ni jijah guna cbox xnmpk aesya...hahaha

Reply
avatar
Mrs. Farhan
AUTHOR
6/04/2011 11:05 PM delete

Yeppp. betul2. =)

Reply
avatar
Syuxer
AUTHOR
6/04/2011 11:08 PM delete

pakai shoutbox la..heheh..:)

Reply
avatar
6/04/2011 11:16 PM delete

shoutbox is better :)

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
6/04/2011 11:17 PM delete

misz eyza;

dah suka...mmg best. hehe

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
6/04/2011 11:18 PM delete

khairil;

lor..npe tak bgtahu awal2 susah nak taip 1/1..kesian bro..selama ni kena la taip 1/1 kan...

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
6/04/2011 11:19 PM delete

edrina;

ya!! suka shoutmix juga.rajin2 dtg ye.

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
6/04/2011 11:19 PM delete

mrs farhan;

terbaik kan shoutmix..hehe

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
6/04/2011 11:20 PM delete

syuxer;

dah pakai dah shoutbox jijah tu princess pink..hehe

Reply
avatar
6/04/2011 11:27 PM delete

OMG . thx for the entry :) i'll change to shoutmix right away :)

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
6/04/2011 11:38 PM delete

amiirah;


wah guna shoutmix juga ya..change lah shoutmix is better!

Reply
avatar
anismelon
AUTHOR
6/05/2011 12:01 AM delete

dolu anis pakai shoutmix..skang dah xna pakai..heeee..atas nasihat blogger blogger yg lebih arif..heee..:)

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
6/05/2011 12:12 AM delete

anismelon;

oh yeker..nape xnk pakai yunk? huhuhu

Reply
avatar
harrazdani
AUTHOR
6/05/2011 1:17 AM delete

oic..baru tau...toche2

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
6/05/2011 1:30 AM delete

harrazdani;


awak punya dah ok dah pakai shoutmix..jijah je pakai cboz dulu

Reply
avatar
adan
AUTHOR
6/05/2011 1:37 AM delete

shout,ix tak memenatkan jari ini menari-nari atas keyboard.. ahaha

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
6/05/2011 1:42 AM delete

adan;

tahu xpe..shoutmix memudahkan segala urusan..hehe

Reply
avatar
6/05/2011 2:38 AM delete

hehe... i bru 3 bln blogging... sebaik trus guna shoutmix uh... Btw, mcm mane nk lekatkan shoutmix kat tepi mcm princess cik jijah nie??

Reply
avatar
MissNadh
AUTHOR
6/05/2011 8:45 AM delete

ok dah tahu dan baru je tukar kpd shoutmix..tq for the info yunk! ^^

Reply
avatar
AYuNG
AUTHOR
6/05/2011 11:07 AM delete

ayung pun kekadang xnmpak gak princess jijah tuh..hehe, tapi ayung tekan jer kat tepi tuh sbb dh tau shoutbox jijah kat situ..:)

mungkin yg xnmpak princess tuh line intenet dorg poblem kot...ayung klu guna line opis mmg xnmpak tau..hehe..:)

ehhh...xpa kan komen pepanjang gini..:)

Reply
avatar
Nour Akmal
AUTHOR
6/05/2011 11:24 AM delete

yup jijah..shoutbox lg ok...=)
mudah n pantas..

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
6/05/2011 11:39 AM delete

observasi;

oh tu..nanti jijah bagi tutorial ya..

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
6/05/2011 11:40 AM delete

missnadh;

welcome.nadh pon guna cbox ya sebelum ni...shoutmix puas hati pakai..

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
6/05/2011 11:41 AM delete

ayung;

oh yeker..patut la ramai kata blog jijah xde shoutbox. ala ayung da biasa blog jijah..mst dah tahu kt mne kan..

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
6/05/2011 11:41 AM delete

nour akmal;


yup.skrg jijah da puas hati pakai.

Reply
avatar
zacky786
AUTHOR
6/05/2011 1:03 PM delete

waa.. ok sekrg gak den tukar.. hehe

Reply
avatar
dydy
AUTHOR
6/05/2011 11:24 PM delete

cik dee nak tuka la. hihi.
tp kan i gune cbox 2 xyah tlis nme n email pun sbb die tros da de.
tp xpe nk tuka gak ;)

Reply
avatar
IntaNBerliaN
AUTHOR
6/06/2011 12:33 AM delete

akak pun kene boo jugak la ek.. akak pun br tahu.. heheh

tp kalau tukar, nanti komen2 membe dkt cbox, ilangla kan.. sayang la pulak.. hihi

Reply
avatar
Edina Kasyah
AUTHOR
6/09/2011 9:54 PM delete

HADOIII~ kena tukar la nih??

boo sama dina..dia pun bru tahu..kuikuii

Reply
avatar
ku-cit
AUTHOR
6/09/2011 10:53 PM delete

so mana yg lg bgs ni?? cbox ke shoutmix..kompius2

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
6/09/2011 10:57 PM delete

ku cit:

shoutmix la lagi bagus! nama dan url tak payah isi..automatik ade kat blog lain,

Reply
avatar
ku-cit
AUTHOR
6/09/2011 11:09 PM delete

cmne nak letak choutmix ni???

cuba2 asyik tak jadi jer...

maklumah budak baru blaja...hehe

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
6/09/2011 11:27 PM delete

nak amik kod dia kena klik shoutmix chat widget tu..then signup dulu..isi form semua..then amik code paste kat html blog kat design.

Reply
avatar
Ini Kisah Tia
AUTHOR
7/08/2011 2:08 PM delete

yaaa . vote for shoutmix . bhahahaa :)

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!