Monday, June 6, 2011

Day 6 – A Photo of An Animal I’d Love To Keep As A Pet


klik entry ini kalau nak tahu ape daku buat. hehee


wah bercerita pasal haiwan kegemaran daku suka tengok bendaa yang comel-comel je. even daku tak bela tapi suka daku menengoknya.


kalau boleh daku nak membela seekor haiwan yang kecik macam ni.


omg! omg! memang comel gila tahap gaban tau. grrr! rasa macam nak picit-picit je. hoho


eh apa itu ya.. sila baca lagi.




walla.......see?? soooooo cute!!


HAMSTER!!

kalian pernah tak bela menatang yang comey ni.
ade tips tak.. senang tak nak bela..



tengok la ni gebu kan. rasa nak gomol-gomol je.. ekeke:p





perghh! suka kalau dia main dalam cages ni. comey sangat! 



lagi satu suka dia main dalam bulatan tu. dia suka lari-lari ikut pusingan kan.
grrrrr!! geramnya rasa. tapi bila malam-malam nak tidur bising bunyi dia berlari. hahaha




alahai comey nya wei. adeh! kenapa la kau cute sangat ni... kahkahkah~~

ok kalau lah boleh daku nak bela hamster ni. suka tengok gelagat dia. kalau bosan mesti masa terluang layan dia kan. teheeeeeeee~~


ade sesiapa ada pengalaman bela hamster.  best tak. susah ke nak bela? mahal tak. ngeeeee~~



10 comments:

  1. Arkus tu...Arnab + tikus....mat salleh panggil hamster...tu yang comel..kacukkan..mcm manusia juga kalau yang kacukkan...

    saya tak pernah bela pun...dia makan apa ye?..

    ReplyDelete
  2. khairil;

    dia makan mcm hampas ape tah..tak tahu nama..huhuhu
    yeker kacukan arnab dan tikus..jijah tak tahu pon...huhu

    ReplyDelete
  3. ade...

    nasihat uncle jangan lah bela...

    memang senang nk bele die tak banyak kerenah, tapi die nye habuk kayu tu nak kene selalu tukar.

    dieorang ni busok gile..kencing die kuat..memang bau die kuat,

    senang & cepat beranak.

    baik bele ikan, berak kencing die tak berbau pun...he3

    ReplyDelete
  4. uncle;

    la yeker..nmpk comel kan..geram..tapi ramai yg cakap gitu gak..huhu

    ReplyDelete
  5. ARNAB PUN COMEL JUGAK TERUTAMA MASA KECIL...DULU2 KELUARGA ADA BELA ARNAB

    ReplyDelete
  6. comellll...>,< tapi lagi prefer rabbit... lagi comell.. ehhe

    ReplyDelete
  7. Dulu saudara WuMing ada bela.. Suatu pagi tu dia bangun Hamster dia hilang... Menangis laa jawabnya... Nasib baik dia keluar balik dari tempat persembunyian dia,,,

    ReplyDelete
  8. pernah bela dekat 2 thn juga lah..tapi so sad dah mati skrg..

    bela dia sgt simple.. just ada habuk kayu tukar habuknya bila dah nmpk lembap (nk ilang kn bau beli habuk kayu yg ada bau apple), spray utk badan dia, air dan mknn serta cages dah cukup.

    :) ia mmg sgt cumey..terubat hati melihat gelagatnya..smpai skrg sy x nk bela dh sbb tkot mati lagi...fobia..hihi

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!