Hebat Persona Elegance Aku Ni!

by - 4:40:00 PM


wah. begitu pemalasnya daku baru bangun petang macam ni. hish hish eh tak tak malas-malas daku pon ada sebabnya. kalian tahu kan daku baru balik keje syif malam semalam. tu yang terbongkang habis. ngee~~


eh sebenarnya nak citer pasal my Persona Elegance tu. sedar tak sedar dah 6 bulan my PE di lahirkan dikeluarkan. setakat ni memang daku pakai teramat lah bagus. hebat!


daku beli PE sebab first impression exterior dia mmg cun gila la. lampu belakang dengan bodykit memang mantap. handling memang best...corner pun memang steady la..stable je  kalau bawak laju. hee lagipun dia selesa dan luas.




akhirnya daku pilih colour bronze garnet! memang TERBAIK! colour ni nampak mewah dan exclusive








first service daku masa tu 1164km kena RM109 sahaja. tukar minyak hitam dan gear box je. murah jugak kan. heehe


asalnya memang daku nak beli manual tapi bila pikir-pikir balik untuk kegunaan masa depan baik beli auto je lah. serius! auto tak leh nak pick up bila speeding. slow betul. huhuhu


dah 6 bulan tapi meter daku baru 3269. tak boleh nak second service lagi. sepatutnya 3 bulan selepas tu tapi still tak mencapai tahap 6114km untuk second service. huhuhu



penuh dengan aksesori. hehe dengan solar berry lah, hadiah birthday dari my sis la. ngee~~




ada orang cakap dengan daku. daku badan kecik ada hati nak pakai kereta besar. kahkahkah~~ kecik-kecik daku pon bukan suruh tolak kereta tu. suruh drive je ape susah. bahaha ^^ orang tu jeles la tu.


so. berbaloi la kalau kalian beli persona elegance ni. memang puas hati! ^_^


kalian boleh jadi kawan dengan Proton Persona Elegance Owner Club(PPEOC)

Pesona,Sememangnya Lebih Sempurna!! 




You May Also Like

16 insan comel komen

  1. wah,cntik!!

    masih lom mampu nak beli..heheh..

    tgh view2 nie..

    ReplyDelete
  2. @nuyui~ berbaloi kalau pakai yunk...nak guna sampai beranak pinak sgt berguna.. hehe

    ReplyDelete
  3. Waaa!! Jijah dah pakai kete tu lah. eden pon tak mampu. lalllaaaa

    ReplyDelete
  4. hakhak..

    lom mampu g dgn hrganya..lalala..

    p/s: jatuh cmtu je dear tp berjahit gtu..ngah jalan kaki tau!!

    ReplyDelete
  5. @myung dae~ dah lama dah 6 bulan..hehe myung mmg la lom mampu..tak keje g kan..

    ReplyDelete
  6. @nuyui~ haha takpe2..suruk encik apek belikan ya..yg penting simpan duit nak kawin..hahaa

    ReplyDelete
  7. nnt ayu pon nak bli pesona gak la ni sumer gara2 cik azizah la nih

    ReplyDelete
  8. hakhak..lmbt ag tu..

    p/s: mmg kekal abadi ni..guna bio oil pon lom ade prbhn..heheh..

    ReplyDelete
  9. @hafizah ayu~ hehe ala nanti time ayu nak beli kete tah2 masa tu lagi la keluar yang baru...


    @nuyui~ hehe bio oil kena guna hari2 kan..jijah tak rajin nak sapu hari2..hehe

    ReplyDelete
  10. wahwah..segak lg bergaya dgn persona..best gk en persona..drive kete abg..tp jd len plak salu saga bml toh tinggi sit nye..naik persona rendah..

    ReplyDelete
  11. @anismelon~ oh saga tinggi ya sit. tak pernah naik lagi.. tapi persona still the best! hehe

    ReplyDelete
  12. terpersona saya dengan persona tu...tapi tak mampu pakai lagi...eh..mai la ke kedah jalan2 dgn persona tu!...

    ReplyDelete
  13. khairil~ wah nak mai kedah jugak nanti..member kawin. hehe yalah. meter tak banyak tu. kalau drive ke kedah mesti boleh naik meter...hehe

    ReplyDelete
  14. baru angkat satu untuk adik ipar..
    kaler gold..:p

    ReplyDelete
  15. tahniah...saya pun dah amik PE bronze garnet, tapi B Line je..apa pun handle superb juga stabilty

    ReplyDelete
  16. @Msaidins hebat kan.. tahniah join group persona elegance! hehe

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!