Cashout Nuffnang Pertama

by - 8:15:00 PM




hai kalian...


setelah menunggu beberapa bulan [dari bulan 3 tak silap dapat BE yang pertama] untuk cashout encik nuffnang, akhirnya jijah cashout pada hari ni. maknanya dah 4 bulan daku secara aktif dengan encik nuffnang.


Sebelum ni jijah tak nak cashout lagi sebab nak tunggu Celcom Iphone 4 jadi metered dulu dan akhirnya metered juga pada hari ni.




dah la encik nuffnang kedekut nak bagi BE sebaliknya dia bagi kempen CPC pulak. huhuhu tak best betol!


kalau nak tahu kan jijah dah setahun lebih berblogging,daftar nuffnang pada bulan 9,2010 dapat BE bulan 3,2011. punya la lama kan nak dapat BE. so earning ni termasuk lah sebahagian dari earning iklan kempen CPC jijah dari 22nov 2010-17jun 2011 dan hasil dari 8 BE jijah yang dah pon metered macam rajah kat atas tu.


tak banyak pon hanya dapat RM150.15 tapi tolak RM1 untuk transaction fee maka jadilah RM149.15. Tapi Alhamdulilah Syukur!




jadi nampak kan dah tinggal Rm0.00 sen je sekarang. huhuhu





blog jijah picisan je. tak mampu lagi nak dapat earning yang gempak-gempak. huhuhu sekadar rujukan buat jijah di kemudian hari. tiada niat nak menunjuk tau.


p/s: harap-harap BE bertambah lagi setelah daku cashout pertama ni. Amin..encik nuffnang tolong bagi jijah BE baru!! baru boleh sayang ketat-ketat!

You May Also Like

59 insan comel komen

  1. besnye da boleh cash out..

    ReplyDelete
  2. cik najihah;

    baru first time sayang...huhu

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah.. ad la jugak duit.. kte ni, dr bln 12.. bape sen je msk.. huhu

    ReplyDelete
  4. hoho..tahniah2..belanja2..heheh :P

    metered earning tu kena tunggu berapa lama ea?susah tak nak dapat?

    jom lihat sini: NAK STOP BERBLOG LA :(

    ReplyDelete
  5. wow bestnya. rezeki tue.

    ReplyDelete
  6. saiazuan;

    dr bulan 12? jijah rasa tu kempen CPC la yunk..kena update survey kat nuffnang dan hantar tiket baru leh dapat BE

    ReplyDelete
  7. sally:

    ala sally pon otai gak..

    ReplyDelete
  8. cik putih;

    metered tu kena tunggu smpai iklan BE tamat. akan dapat jumlah kita dapat sepanjang iklan..susah nak dapat BE..kena rajin hantar survey kat nuffnang

    ReplyDelete
  9. amir aizat:

    hehe paham ape? nnti tak paham tnya yer..

    ReplyDelete
  10. cikgu den:

    hehe ade la sikit..baru first cashout!

    ReplyDelete
  11. blh blanja la? hehe. cm na cashout? banking ke?

    sy tak tahu ape pon pasal nuffnang + heart beat. *kesian kan ? ;p

    ReplyDelete
  12. cikyana:

    mekasih syg...yana punya lagi gempak!

    ReplyDelete
  13. tak kenal maka tak chenta;

    cashout button kat nuffnang tu..nanti dlm ms sebln nuffnang anta cek kat rumah..

    ReplyDelete
  14. hehehe.. beznyer dapat cashout nuffnang.... semoge dpt byk lagi nanti pas2 leyy kungsi2.. hik33...

    ReplyDelete
  15. wahh..hebatnya.. tahniah..

    tp cmna nk hantar survey kt nuffnang tu?? *sy budak baru belajar ;)

    ReplyDelete
  16. cik faten;

    boleh..boleh..nanti jijah buat GA ye..mesti cik faten menang..hehe

    ReplyDelete
  17. kisah gadis;

    buka akaun nuffnang pergi kat blogger nio isi semua soalan tu yunk dan then submit!

    ReplyDelete
  18. yeayyy...!!! belom buat GA lagi da taw pemenang.... suke33... buat la cepat cik jijah... lalalalal

    ReplyDelete
  19. best2! InsyaAllah rezeki cik jijah akn murah lagi lepas ni..Amiin~

    ReplyDelete
  20. syukur.. inilah yg dikatakan rezeki kan jijah :-)

    ReplyDelete
  21. cik faten;

    hahhaa nak free aje...lalala

    ReplyDelete
  22. syrupmasin:

    rezeki je...awak punya mst lagi gempak!

    ReplyDelete
  23. eza :

    Amin..harap2 cmtu..leh simpan utk kawen..lalala

    ReplyDelete
  24. ulan:

    sis...tu la sis..rezeki dlm berblog..

    ReplyDelete
  25. tahniah jijah atas usaha selama ni dalam blogging ^^

    ReplyDelete
  26. tahniah,dah boleh cash out :)

    ReplyDelete
  27. bila nak boleh belanja saya makan ni?...hehehe

    ReplyDelete
  28. takmo cash-out lagi heheeeee

    ReplyDelete
  29. cunndaa;

    mekasih syg..akhirnya penantian berbaloi walaupon sikit..

    ReplyDelete
  30. liyana zahim;

    yey nanti jijah buat GA..baru leh blnje kalau menang..haha

    ReplyDelete
  31. fahmimustakim;

    maceh fahmi..Alhamdulilah first time!

    ReplyDelete
  32. khairil:

    hehehe boleh..boleh..nanti turun n9 boleh? hahha

    ReplyDelete
  33. nak hantar tiket camne tu cik jijah?

    ReplyDelete
  34. wah....

    bestnya....nuff ila xnaik2 lagi pun..heheh

    ReplyDelete
  35. mumui;

    mui..buka akaun nuffnang>then g kat blogger bio> isi semua soalan> then submit!

    ReplyDelete
  36. honeybunny;

    hehe ist time ila.. lepas ni susah la nak naik..huhu

    ReplyDelete
  37. okey!! thanks cik jijah..hehehehe...

    ReplyDelete
  38. pojiekyra;

    rezeki Alhamdulilah....hehe

    ReplyDelete
  39. melati;

    hehe terpaksa cashout..huhuhu dah tinggal Rm0.00sen je..

    ReplyDelete
  40. tahniahhhhh lalink! hehe

    ReplyDelete
  41. ade jugak dpat kan? yg rapunzel nie nuffnang anti agaknye...dok 50$ dr 7 bulan lepas...=.="

    ReplyDelete
  42. ika;

    tu jijah rasa kempen tu..nak dapat BE ika kena antar tiket o update survey!

    ReplyDelete
  43. waaah bestnye .. jeles2 .. belanje lah sy .. haha :D

    ReplyDelete
  44. perghhh 149 tuh..:)..tahniah..berblanja sakanla pasni..heheh

    ReplyDelete
  45. alif haris;

    haha turun PD jom..lallaa

    ReplyDelete
  46. syuxer;

    hahhaa duit untuk raya..kahkahkah~~

    ReplyDelete
  47. sonok nye , kite tak pakai nuff pun HHE

    http://celotehsikacak.blogspot.com/2011/06/dikejar-hanya-kerana-100-plus.html

    ReplyDelete
  48. cik kacak;

    tak pakai eh..npe? hehe rugi lah..

    ReplyDelete
  49. yahoo..cik jijah..belanja telur cepat...

    ReplyDelete
  50. adam;

    nanti da dapat cek belnje telur puyuh jelah ye..haha

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!