Pagi-pagi buta baby jaundis masuk wad! grrr

by - 4:11:00 AM


mood pagi-pagi yang hening kurang baik pula. eh lupa nak cakap daku sebenarnya syif malam hari ke dua ni.


jam 3am ni ade ke patut baby baru lahir yang di dapati kuning [jaundis] baru nak masuk ward. sepatutnya kena datang petang atau pagi untuk check darah kemudian baru lah boleh admit ke wad. ni pagi-pagi masuk ape ke jadahnya. hohoho nonsense la wei!


kesian la baby tu. adoii. tu la pagi atau petang tadi tak nak datang. ni pula terhegeh-hegeh nak datang..grr! geram je rasa.. 


newborn jaundice baby care Blue light in neonatology baby health


tak pe lah harap-harap esok pagi ambil darah kuning dia dah turun lepas duduk bawah lampu phototherapy tu dan boleh discaj keluar. wee~~


tadaaa..





You May Also Like

6 insan comel komen

  1. cik azizah,best x jd nurse?mesti kena jd penyabar giler kn?hehe..keja mulia..

    ReplyDelete
  2. kesian baby tu, nape la lambat anta...

    ReplyDelete
  3. eza boom boom~ best jugak..jijah jaga wad kanak2 kena la peyabar dgn anak dan mak sekali..hahaa

    ReplyDelete
  4. nuyui~ memang kesian pagi2 masuk wad..

    ReplyDelete
  5. munna~ tah..dah la die lps pantang..bawak baby pagi2..takut betull..alasan dia suami keje.

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!