Day 3 – Ideas For The Perfect First Date

by - 8:15:00 PM


rujuk entry ni kalau kalian nak tahu ape daku buat. =_=


zaman bercinta lah sangat seronok bukan. tempat yang paling sesuai dan tenang untuk dating daku suka pergi kat tepi pantai. wah daku dengan encik tentera laut memang suka duduk tepi pantai meluahkan perasaan.kahkahkah~


ideas for the perfect first date?


masa daku dulu hinggalah hampir 9 tahun bercinta ni tak pulak nak hipokrit untuk jaga ketrampilan masa first date. emm kalian cuba jadi diri sendiri bukan orang lain. tak payah nak vogue ke ape sangat. sesimple yang boleh. dah couple nanti baru la touch up. bahaha ^^


tapi daku cuba bagi pengalaman daku untuk kalian bagaimana nak kekalkan first date daku hingga sekarang ya. ngeee :D





1. Rancang dengan Matang

 - Kalian perlu ada strategi dan latihan dalam segala aspek apabila mahu mengatakan cinta pada si dia.Untuk mengungkapkan cinta tidak boleh sebarangan,bukanmain cakap je sebaliknya lihat tempat dan waktu yang sesuai. Jangan pula berbuat demikian ketika dia ada tetamu. memang tak layan kamu la derr.

2. Kenali si Dia dengan Lebih Dekat 

Hal ini penting supaya kalian tidak kecewa pada saat menuturkan rasa cinta yang membara itu. Jika yakin kalian akan diterima, jadi jangan ragu-ragu ya untuk meluahkan.

3. Cari Waktu dan Tempat Romantis

 -Waktu paling tepat untuk mengatakan cinta ialah ketika saat terluang atau hari bersantai. Pilih tempat yang romantis. macam kat tepi pantai. auww :p

4Siapkan Mental 

Ini juga perkara paling penting supaya semua rancangan tidak tergendala di tengah jalan. Jangan sampai suara tidak terkeluar atau berpeluh ketika mengucapkan kata cinta. [heheee] malu wooo. cubalah jadi gentle. kihkihkih~~

5. Ungkapkan Cinta secara Langsung

Si dia akan lebih menghargai jika kalian berbicara secara langsung. Jangan mengatakan cinta melalui perantara seperti teman, telefon, surat atau e-mel. face to face lebih baik kan. berbicara bertentangan mata. dari mata jatuh ke hati ekeke :p


baiklah tu je serba sedikit tips untuk kalian yang nak memulakan first date. hehe 

nak baca lebih tentang percintaan sila rujuk eCINTA.





sekian ^^


You May Also Like

2 insan comel komen

  1. first date kami ditemani kwn2 nya..

    lalalla..

    sesimple hbs,xde nk makeup bagai coz smmgnya xpandai =)

    ReplyDelete
  2. psstt..
    nk try jugak ni leh x??
    ahakss!!~~
    pura2 single aci??

    lalalalaaa!!~~


    ☆┌─┐ ─┐☆
    ☆│▒│ /▒/
    ☆│▒│/▒/
    ☆│▒ /▒/─┬─┐...slm singgah..
    ☆│▒│▒|▒│▒│ ..mummy weiyda....
    ┌┴─┴─┐-┘─┘
    │▒┌──┘▒▒▒│..eppy blogging..
    └┐▒▒▒▒▒▒

    hi fwenz!! keep it up blogging ya!! Kalo free meh ler singgah my blog..--> mummylovers blog

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!