Day 14 – A TV show you’re currently addicted to

by - 9:00:00 PM


30 days 3o challenge~ rujuk entry ini kalau nak tahu apa daku buat..



TV show....


emmmm... Sejujurnya sudah lama daku tidak mempunyai drama melayu favourite yang membolehkan daku tak pernah miss setiap minggu. Kali terakhir drama melayu kegemaran daku ialah "Kekasihku Seru", drama seram yang bagi daku memang cukup seram dan sehingga kini rasanya belum ada satu pun drama seram melayu yang berjaya mengatasi keseraman Kekasihku Seru. rasa daku la kot. hehehe






memang setiap khamis malam jumaat tak pernah miss menonton kisah seram ni. dah sekarang siap download lagi citer ni. hehe

Kekasihku Seru mengisahkan tentang Marisa (Emilda Rosmila) yang menemui perkara misteri di dalam hidupnya ketika mencari keluarga kandungnya. Misteri itu mempunyai kaitan dengan Waris (Hairi Othman) yang telah hidup selama 100 tahun dan untuk melanjutkan hayatnya itu dia memerlukan seorang kekasih untuk terus berada di dunia dan sanggup melakukan apa sahaja demi hasratnya itu.


Sementara itu, Rashad (Fizz Fairuz) telah kehilangan anak dan isterinya yang terkorban di dalam kemalangan jalan raya dan sejak itu, penglihatan Rashad mampu melihat makhluk halus di sekelilingnya.


Kekasihku Seru keseramannya wujud pada mood cerita itu sendiri. Kekasihku Seru ni juga tak "menyergah" penonton untuk menjerit ketakutan macam kisah seram yang lain.


jadi berharap ada kesinambungan kisah seram ni sebab pengakhiran lalu ada sedikit tergantung. huhuhu


You May Also Like

7 insan comel komen

  1. aida langsung x tgk..ekeke

    ReplyDelete
  2. kekasihku seru mmg tak prnh miss..
    sgt best..
    tgk rmai2 bersama housemate dulu..
    meriah habis..

    ReplyDelete
  3. Samalah kita...
    Ske gak cerita ni..
    Waktu cerita ni ditayangkan,.. Mar dekat matriks lagi...
    So,.. Bila hari Khamis,.. Pukul 9 malam...
    Kawan-kawan semua duk pakat depan tb ntok tengok Kekasihku Seru..
    Memang BEST!

    ReplyDelete
  4. k.jijah, 'aisya pun minaat ! wah, sama laah. ngehngeh

    ReplyDelete
  5. asalamualaikum..
    awak2..saya nak tegur sikit..tulisan T kat header awak dah nampak mcm salib..rasanya x elok..
    minx maaf ye dngan cara teguran saya..

    ReplyDelete
  6. wah.. kekasih ku seru..
    hehehe..
    wadud ada layan jugak citer nieh..
    tapi tak minat la citer melayu.. :D

    ReplyDelete
  7. boley tak copy semua episod kekasihku seru yg awk download tu...

    best layan citer ni.. tp cri kat youtube tak de plak..

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!