Bagaimana nak dapatkan BE Nuffnang

by - 9:00:00 PM





ramai yang bertanyakan pada jijah lagi bagaimana nak dapatkan BE. jijah pon tak tahu nak cakap. sebab jijah pon baru lagi dalam blog. kalau blogger otai mereka lagi tahu la pasal ni.


sebelum ni jijah ade Kempen CPC je. then atas nasihat blogger otai lain. mereka suruh hantar tiket kat encik nuffnang untuk dapatkan BE.


dan jijah hantar tiket kat nuffnang. . so jawapan dari pihak nuffnang ialah




klik untuk tumbesaran yang maksima!!



oh ya bagaimana nak hantar tiket?


buka akaun nuffnang>klik contact us>create ticket>pilih questions/feedback-Next> isi lah mesej tu > submit!



dah baca kan. jadi sekarang paham kan. ape yang penting sekali untuk dapatkan BE..eh bukan BE..untuk dapatkan kempen CPM en nuffnang kata ialah


1) Update Profile Survey

Yang ni lah profile kalian sebagai Nuffnangers yang akan Advertiser tengok untuk memilih kalian untuk pengiklan mereka. Jadi Mana-mana blog yang tidak mengisi ruang 'survey' selalunya tidak akan diendahkan oleh Advertisers sebab mereka tidak akan tahu jika kempen mereka bersesuaian atau tidak dengan isi kandungan blog tersebut kalian tu. Lepas ni rajin-rajin lah kalian mengemaskini laman 'survey' kalian dari masa ke semasa untuk menaikkan peluang blog kalian dipilih oleh Advertisers.


2) Update Blog Survey

Kedua terpenting dalam pemilihan iklan ialah update Blog Survey tu. Dalam survey ni kalian kena jawab apa yang ada dalam blog kalian tu. kalau blog kalian banyak cerita pasal cinta. kalian tulis lah cinta tapi pastikan ayat yang bagus dan mudah di fahami oleh pengiklan nanti.


kat mane nak buat?

buka akaun Nuffnang -> dashboard -> Blogger Bio -> Edit blogger bio survey -> dan jawab soalan itu


3) Letak iklan di tempat sepatutnya

Kebersanan penempatan iklan juga sangat penting dalam pemilihan pihak Advertisers. Sebagai contoh, kan. sesuatu unit iklan "Skyscraper" hendaklah di letakkan di sidebar. Bagi iklan "Leaderboard" di letakkan di atas header supaya dapat dilihat di saat pengunjung masuk ke laman web kalian tu. dan "Large Rectangle" diletakkan betul-betul di bawah entri pertama kalian. Jika unit iklan blog kalian tak mengikut garis panduan yang telah dinyatakan seperti di atas ia mempengaruhi keputusan Pengiklan untuk memilih blog lain tetapi jika blog kalian mempunyai kesemua 3 unit iklan di dalamnya, maka peluang kalian untuk terpilih bagi sesuatu kempen adalah amat cerah.

Dashboard -> Add ads -> copy dan paste kat blog kalian


4) Keahlian Glitterati

Keahlian eksklusif memainkan peranan dalam kempen iklan kerana Pihak Advertiser lebih cenderung untuk meletakkan iklan mereka pada blog-blog berstatus Glitterati kerana ini merupakan sebahagian daripada program hadiah mereka untuk Bloggers yang paling setia dengan mereka. Ahli biasa masih akan dipilih untuk kempen tetapi dalam angka yang lebih rendah berbanding dengan ahli Glitterati.


Jadi,
untuk meningkatkan peluang blog kalian untuk di pilih oleh Advertiser
kalian hendaklah selalu mengemas kini blog kalian tu dengan menjawab soalan survey dari masa ke semasa, selain tu meletakkan unit iklan kalian di 3 tempat yang betul.
kalau rezeki kalian ada. pihak Advertiser akan memilih blog kalian untuk kempen CPM mereka dan peluang untuk mendapatkan jumlah duit dalam Buffered Earning sangat lah cerah.



kalau tak dapat pon. anggaplah blog sebagai dairi dalam kehidupan kalian dan duit hasil blogging hanya lah satu bonus saja.


p/s : lepas je jijah hantar tiket kat Nuffnang dulu terus dapat BE!! serius tak tipu! baca entry 1st BE Nuffnang. dolu lah tapi sekarang tak tahu. hehe ape-ape pon.. sharing is loving.

kalau nak tahu lebih lanjut baik tanya helpdesk kat nuffnang. mereka akan jawab setiap pertanyaan kalian..

ok sekian...dan selamat berblogging semua ^^

You May Also Like

28 insan comel komen

  1. Nuffnang x kasik BE pon.. huhu.. sedih..

    ReplyDelete
  2. tips yg menarik untuk beginners.. :D

    ReplyDelete
  3. akie;

    try la hantar tiket kat nuff..


    saiazuan;

    thanks..selamat mencuba!

    ReplyDelete
  4. tips yang bagus untuk nak dapat BE ni...

    ReplyDelete
  5. Nuffnang tuhhh!! Grrrrrrrrr..

    ReplyDelete
  6. hari2 iqa update survey tu.
    xdpt pun. nampak beno tipu nye.
    haha. cik jijah tak baca
    lagi yg psl nuffnang dok tipu
    blogger. haha kes ni byk blogger
    bersuara dulu. haha

    ok da diam.kang xdpt duit lak ;p

    ReplyDelete
  7. nice info.. nak try la..:)

    ReplyDelete
  8. aaa..yep! boleh try tips ni bg bloggers baru ^_^

    ReplyDelete
  9. setakat ni masih setia dengan nuffnang lagi..terima kasih nuffnang hehehe

    ReplyDelete
  10. nice info..sekarang BE sikit je :(

    ReplyDelete
  11. dah pasang NUFFNANG.. tapi xpenah naek pon RMnya... cam xcaya lak ngan nuffnang nie...

    jom klik cni ( jom support saya )

    ReplyDelete
  12. khairil;

    hehe jijah ajar mane yg jijah dah buat.hehe

    liyana zahim;

    nape yunk?


    syafiqkarim;

    hahaha.. kalau nak tahu lebih lanjut tanya pihak nuffnang sendiri..jijah setia..lalala

    ReplyDelete
  13. khadijah;
    ce try. ce try..hehe


    missyamissyou;
    haah kena try lah..jijah dulu ms baru pon try gak..


    hazwan17;
    kena setia. ramai yg dah beralih arah.hahaha

    ReplyDelete
  14. cik najihah;
    haah BE 2011 tak masyukk sgt..haha alamak! nanti nuffnang baca mmpus aku..lalala


    fahmi;
    tak bagus sgt pon..haha


    kotak mancis;
    kalau tak naik tu kempen la yunk oi. nant baca betol2 yer...huhuhu


    terbelog;
    ala...mane de bagus sgt..huhu

    ReplyDelete
  15. yg keahlian gliterati tu,camne ea?kena dftr kt mana2 ke?

    ReplyDelete
  16. @nur fajariah;

    ade tulis kat akaun nuffnang awk tu..

    ReplyDelete
  17. dah tukar jadi gliterati dh..thanks!=)

    ReplyDelete
  18. sekarang saya faham.. selama ni tak pernha bagi tiket pun.. huhu

    ReplyDelete
  19. Tq saya dah ikut apa yang azizah cakap... pastu nuffnang dah bagi pun iklannya... di 3 lokasi itu... tq azizah tips mu memang berguna...

    http://sayangkudinadania.blogspot.com/2011/06/baru-dapat-tips-untuk-nuffnang.html

    ReplyDelete
  20. @nur fajariah;
    welcome dear!


    @amni;
    haha try bagi tiket tau..cuba je..


    @zie;
    haha sesama sis..jijah bagitau ape yg jijha dah buat..wee~~

    ReplyDelete
  21. lepas oshin hantar 3 ticket baru dapat BE hahaha mcm2 benda tanya kat nuffnang...

    ReplyDelete
  22. wah2..lau gtu,tpksa kuarkan advert dlu baru leh p tnya nuff..heheh..

    thnx utk info ni c.jijah!!

    ReplyDelete
  23. @oshin;
    haha sampai 3 tiket tu ye..lala sekrg BE tgh running kan..rajin2 up entry k..


    @nuyui;
    sesama..lor kenapa nak keluarkan adv? xleh guna eh kalau tnya.. takut nuffnang reject ke..hehe

    ReplyDelete
  24. Nice.. Terima kasih atas perkongsian..

    ReplyDelete
  25. pendekar laut:
    sesama...selamat mencuba ^^

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!