Day 11 – What’s in Your Makeup Bag?

by - 3:30:00 PM




rujuk entry ini kalau nak tahu apa daku buat


alamak! dah la daku ni tak berapa nak pandai bermekap-mekap bagai. barang-barang mekap pon takde macam sesetengah gurl lain yang berbagai-bagai tu. hehe

dah kata cabaran kan. so kena gak la tunjuk. huuuuuu malu ai nyah. jangan gelak tau. muahaha ^^



ok beg mekap tak payah nak beli-beli guna barang terpakai je contohnya


BEG POLIDENT!!


yey! tahu tak beg ni sebenarnya beg ape. haha mesti tak tahu le tu. ini beg gigi palsu ayah daku ler derr.. hahaha jadi daku tibai buat beg mekap. kan aci tu..





taraaa!! berterabur ai punya barang-barang. bantai la daku bukan selalu guna pon. ekeke :P sebab nak tunjuk punya pasal kena la letak.





daku ni kan bukan pemekap orangnya. jadi cukup la tepek bedak je ni. tu yang mesti bawak kemana-mana. bedak,deoderant dan minyak wangi dari Cosway. memang wangi sangat beli 1 set dulu.





tapi tetap ada benda utama tu tetap ada macam bedak compact, concealer ,foundation dan blusher. cuma jarang la pakai. hehhee




ni pon mesti la ada juga untuk penyeri muka. hehehe selalu pakai lip ice je. senang. banyak juga barang dari Silky Girl sebenarnya. lebih selesa kot. maskara,eye liner,lipstik jarang pakai. hehehe





dan paling tak lupa mesti ada handrub. takkan nak mekap guna tangan tak bersih kan. jadi susah sangat nak cari air. guna jelah handrub. ni dapat masa kursus infeksi dulu. wink. wink.




sikit je kan barang dalam beg daku. sebab daku bukan jenis suka pakai mekap pon. nak beli barang mekap jauh lah sekali. tunggu kawin je lah baru orang mekapkan. hehehe


walau ape pon.. natural lebih bagus kan. sedap memandang. ececeh.. hehe


sekian ^^



You May Also Like

6 insan comel komen

  1. betul tu..natural and simply is the best kan....

    hehe..kelakar le tgk beg polident tu...

    ReplyDelete
  2. takyah mekap2..huhu..susah nanti sana sini nak mekap..hehe

    ReplyDelete
  3. Wahhhhhh cosway.... Terbaikla

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!